Now Reading
Πώς να μειώσετε το άγχος ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε

Πώς να μειώσετε το άγχος ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε

Οι στρατηγικές μάθησης για τη μείωση του άγχους μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τα πολυάριθμα σκαμπανεβάσματα που προκύπτουν με την προσπάθειάς σας να συλλάβετε

Προσπαθείτε να συλλάβετε ή αντιμετωπίζετε θέματα υπογονιμότητας; Η διαχείριση του άγχους σας είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διατήρησης της συνολικής ψυχικής, συναισθηματικής και σωματικής σας ευεξίας, έτσι ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε σε αυτή τη συντριπτική εμπειρία πιο υγιή. Οι στρατηγικές μάθησης για τη μείωση του άγχους μπορούν να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στα πολυάριθμα σκαμπανεβάσματα που έρχονται με την προσπάθεια να συλλάβετε.

Εδώ είναι 4 τρόποι για να μειώσετε το άγχος σας ενώ προσπαθείτε να συλλάβετε.

Βρείτε το δίκτυο υποστήριξής σας.

Το ταξίδι της προσπάθειας για σύλληψη μπορεί να είναι μια μοναχική, συντριπτική και απογοητευτική εμπειρία. Ευτυχώς, υπάρχουν τώρα πολλοί τρόποι για να συνδεθείτε με άλλα άτομα που προσπαθούν να συλλάβουν, όπως στο Instagram και στις ομάδες του Facebook.

Επιπλέον, υπάρχουν πολλές κοινότητες και εφαρμογές που βασίζονται σε συνδρομή όπου μπορείτε να είστε παρέα με άλλους που προσπαθούν να συλλάβουν και μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποια μορφή υπογονιμότητας.

Το να νιώθετε λιγότερο μόνοι απομακρύνει πολύ από το άγχος, την απομόνωση και τα συναισθήματα ανεπάρκειας που νιώθετε όταν εμφιαλώνετε τα συναισθήματά σας και δεν έχετε διέξοδο.

Θέστε όρια.

Ο καθορισμός ορίων με τους ανθρώπους στη ζωή μας μπορεί να είναι απίστευτα χρήσιμος για τη μείωση του άγχους μας, καθοδηγώντας σας σε αυτό που επιλέγετε να κάνετε, να δείτε και να μιλήσετε. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποφυγή πυροδότησης σε μια σπείρα αρνητικότητας.

Ενώ οι ερωτήσεις ή τα σχόλια μπορεί να είναι καλοπροαίρετες, μπορεί ωστόσο να σας πληγώνουν και να προκαλούν αρνητικά συναισθήματα. Είναι εντάξει να βάζετε όρια με σημαντικά άτομα στη ζωή σας σχετικά με το τι μπορούν να σας ζητήσουν ή για το τι είστε διατεθειμένοι να μιλήσετε όταν σχετίζεται με τη γονιμότητά σας. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να το κάνετε μόνοι σας, ζητήστε από τον σύντροφό σας να το κάνει για εσάς.

Η ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία πρέπει να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια αυτού του επίπονου ταξιδιού και δεν πρέπει να αισθάνεστε ενοχές για την ανάγκη να το κάνετε.

Επικοινωνήστε με τον σύντροφό σας.

Το άνοιγμα γραμμών επικοινωνίας με τον σύντροφό σας (είτε αυτός είναι ο ρομαντικός σας σύντροφος είτε ένας στενός φίλος που θα είναι μαζί σας στο ταξίδι σας) είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τα επίπεδα άγχους σας.

Όταν προσπαθείτε να συλλάβετε και ίσως αντιμετωπίζετε υπογονιμότητα, στηριχτείτε στον σύντροφό σας για βοήθεια. Δηλώστε άμεσα τις ανάγκες σας και δώστε σαφείς οδηγίες στον σύντροφό σας για να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει για να υποστηρίξει την ψυχική και συναισθηματική σας υγεία και να μειώσει τα επίπεδα άγχους.

Πολλοί από εμάς πιστεύουμε ότι οι σύντροφοί μας μπορούν να κατανοήσουν αυτό που χρειαζόμαστε, αλλά συνήθως δεν συμβαίνει αυτό. Συχνά, θέλουν να παρέχουν υποστήριξη, αλλά δεν ξέρουν πώς και οι προσπάθειές τους μπορεί ακόμη και να σας κάνουν να νιώσετε χειρότερα εάν σας προσεγγίσουν με λάθος τρόπο.

Δείτε Επίσης

Είτε είναι κάτι τόσο μικρό όσο μια αγκαλιά ή ίσως κάτι πιο ουσιαστικό, το να το ζητήσετε ξεκάθαρα αντί να προσπαθήσετε να μαντέψετε θα σας ωφελήσει και τους δύο.

Δώστε έμφαση στην αυτοφροντίδα

Δημιουργήστε μια «εργαλειοθήκη» δοκιμασμένων και αληθινών στρατηγικών που σας βοηθούν να αξιοποιήσετε την εσωτερική σας ηρεμία. Είναι βασικό να έχετε περισσότερες από μία στρατηγικές αυτοεξυπηρέτησης επειδή κάθε μέρα και κάθε κατάσταση είναι διαφορετική και απαιτεί μια κατάλληλη μέθοδο για να βοηθήσει στη μείωση του άγχους.

Μερικές μέρες μπορεί να χρειαστείτε μια πιο φυσική διέξοδο για να μειώσετε το άγχος σας, όπως μια προπόνηση, γιόγκα ή μια βόλτα με έναν φίλο. Άλλες καταστάσεις μπορεί να σας απαιτήσουν να αντιμετωπίσετε την ψυχική σας ευεξία με ενσυνειδητότητα-διαλογισμό ή τεχνικές αναπνοής. Έπειτα, υπάρχουν εκείνες οι μέρες που είναι εξαιρετικά συναισθηματικές που απαιτούν ημερολόγιο ή επιβεβαιώσεις αγάπης για τον εαυτό τους.

Φροντίστε να δοκιμάζετε νέα πράγματα κάθε τόσο, ώστε να μπορείτε σιγά σιγά να δημιουργήσετε τον κατάλογο των στρατηγικών αυτοεξυπηρέτησής σας.

Όταν κάποιος προσπαθεί να γίνει γονιός, το άγχος της διαδικασίας μπορεί να συσσωρευτεί αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση. Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε τη σωστή βάση για να αντιμετωπίσετε αυτά τα συντριπτικά συναισθήματα. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στο ταξίδι σας αυτή τη στιγμή, δεν είναι ποτέ αργά να δημιουργήσετε ένα θεμέλιο δύναμης, υποστήριξης και φροντίδας για τον εαυτό σας, ώστε να μπορείτε να περάσετε τα κύματα του ταξιδιού γονιμότητας με το κεφάλι πάνω από το νερό.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top