Now Reading
Πώς να ενεργοποιήσεις τη διαίσθησή σου – την εσωτερική σου πυξίδα

Πώς να ενεργοποιήσεις τη διαίσθησή σου – την εσωτερική σου πυξίδα

Δεν είναι μύθος, υπάρχει και μπορεί να σε οδηγήσει εκεί που θέλεις να είσαι

Όταν όλα καταρρέουν, όταν ο εξωτερικός κόσμος όχι μόνο αλλάζει αλλά γίνεται ολοένα και πιο αβέβαιος και πιο ανασφαλής, είναι λογικό να στρέφεσαι περισσότερο προς τα μέσα σου. Έχεις την επιθυμία να προσφέρεις εσύ η ίδια στον εαυτό σου τις βεβαιότητες που χρειάζεσαι για να νιώθεις καλά και να έχεις τη δύναμη να ξεπερνάς τις δυσκολίες και να συνεχίζεις. Όταν λοιπόν αρχίζεις να συνδέεσαι περισσότερο με τον εαυτό σου, ως φυσικός μηχανισμός προστασίας, ανακαλύπτεις τις δυνάμεις και τα μυστικά σου όπλα. Που ναι ζούμε σε μια εποχή που τα έχεις περισσότερο από ποτέ ανάγκη. Ένα από αυτά τα όπλα με τα οποία σε έχει εφοδιάσει η φύση σου είναι και η διαίσθηση.
Η διαίσθηση δεν είναι μύθος. Είναι ένα πολύ πραγματικό εσωτερικό σου κομμάτι που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου. Ήρθε η ώρα να δεις πώς μπορείς να αξιοποιήσετε τη διαισθητική υπερδύναμη σου.
«Η διαίσθηση είναι ένας χάρτης για την ψυχή, ο πιο αξιόπιστος οδηγός μας».

Σίγουρα έχεις ακούσει και παλιότερα τη λέξη «διαίσθηση» ως κάτι που αναφέρεται σε κάποιο άυλο συναίσθημα που σου λέει τι είναι σωστό και τι λάθος ή που σε βοηθά να κατανοήσεις κάτι που σου μοιάζει να είναι έξω από τη λογική σφαίρα. Αλλά έχεις αναρωτηθεί τι πραγματικά σημαίνει αυτό το πολύ προσωπικό συναίσθημα που αλλιώς λέγεται κι ένστικτο και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ψυχική σου ευεξία;

Τι είναι η διαίσθηση;

Υπάρχουν φορές που έχεις νιώσει ότι ξέρεις τι πρέπει να κάνεις χωρίς ωστόσο να γνωρίζεις πώς είσαι τόσο σίγουρη ότι πράγματι ξέρεις; Οι άνθρωποι επικοινωνούμε σε τόσα πολλά επίπεδα, τόσο συνειδητά όσο και υποσυνείδητα. Η αξιοποίηση της διαίσθησής σου έχει να κάνει με το πώς αφουγκράζεσαι τα σημάδια και τα σήματα στον πραγματικό κόσμο – πώς «ακούς» χωρίς λόγια, πώς «βλέπεις» με τα μάτια κλειστά, πώς «αισθάνεσαι» χωρίς να αγγίζεις.

Η διαίσθηση είναι η πυξίδα σου για την ψυχή, ο πιο αξιόπιστος οδηγός σου, η φωνή της αλήθειας. Τώρα είναι η ώρα να την αξιοποιήσεις στο μάξιμουμ και να ανακαλύψεις πώς να μπορείς να συντονιστείς μαζί της ώστε να εκμεταλλευτείς κάθε δυνατότητα που σου προσφέρει η διαίσθηση.

Σε τι μπορεί να σε ωφελήσει η διαίσθηση

Το να μάθεις πώς μπορείς να αξιοποιείς ή να συνυπάρχεις με τη διαίσθησή σου μπορεί να σε βοηθήσει να θεραπεύσεις το παρελθόν σου, να κάνες ειρήνη με το παρόν σου και να δημιουργήσεις το μέλλον σου.

Όταν ζεις σε ισορροπία, όταν εμπιστεύεσαι τη διαίσθησή σου, όταν δηλαδή ακούς την εσωτερική σου φωνή κι ακολουθείς το ένστικτό σου, είναι πιο εύκολο να ξεπεράσεις αυτό που φοβάσαι. Μπορείς να ανοίξεις την καρδιά και το μυαλό σου, κι έτσι να γίνεις πιο δεκτική σε κάτι μη γνώριμο και ανοίκειο. Αλλά και να αποκτήσεις μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και να επικοινωνείς με τους άλλους πιο αποτελεσματικά. Μπορείς να γίνεις καλύτερη στη δουλειά σου, στις σχέσεις σου με την οικογένειά σου, τους φίλους, τον σύντροφό σου. Θα καταφέρεις να είσαι περισσότερο γειωμένη, λιγότερο ανήσυχη ή αγχωμένη, κι αυτό θα σου δώσει τη δυνατότητα να βλέπεις την πορεία σου πιο καθαρά, να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις και να ορίζεις με σαφήνεια τις προθέσεις σου για το μέλλον. Αξιοποιώντας τη διαίσθησή σου, μπορείς να επιτύχεις τα όνειρα και τους στόχους σου, μπορείς να επανεκτιμήσεις το περιεχόμενο της ζωής σου και να τροφοδοτείς το είναι σου με νέες πηγές χαράς.

Πώς να ενεργοποιήσεις τη διαίσθησή σου;

Η πίεση, το άγχος, η υπερπληροφόρηση, οι πολλοί περισπασμοί της καθημερινότητάς σου, η εξάρτησή σου από την τεχνολογία πολλές φορές είναι η αιτία να αποσυνδέεσαι από τον εσωτερικό σου κόσμο. Οι φωνές και οι ήχοι του έξω κόσμου, οι κάθε λογής θόρυβοι, αποσυντονίζουν την εσωτερική σου φωνή, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να μην την ακούς άλλο. Συχνά επιλέγεις να μην ακούς τη διαίσθησή σου ή να αποσυνδεθείς από αυτήν. Ωστόσο, ακόμα και όταν εσύ νομίζεις ότι δεν την ακούς εκείνη συνεχίζει να υπάρχει μέσα σου και κάνει δουλίτσα.

Χρησιμοποιείς τη διαίσθηση ακόμα και όταν δεν το συνειδητοποιείς. Δεν θα χρειαστεί λοιπόν να ξεκινήσεις από το μηδέν. Πώς όμως να ενεργοποιήσεις ξανά τη διαίσθησή σου ώστε να αποκτήσει εκ νέου δυνατή φωνή και να την ακούς ξεκάθαρα; Η διαίσθηση υπάρχει μέσα σου όπως όλες οι αισθήσεις – αίσθηση, αφή, γεύση και μυρωδιά (είναι τόσο μοναδικό για τον καθένα από εμάς). Κι όπως κάθε αίσθηση αφήνει διαφορετικό αποτύπωμα στον καθένα μας, έτσι κι η διαίσθησή σου είναι ξεχωριστή και λειτουργεί όπως λειτουργεί μόνο για σένα.

Αφιέρωσέ της λίγο χρόνο κάθισε σε έναν ήσυχο χώρο, δεν χρειάζεται να είσαι μάστερ στον διαλογισμό για να το κάνεις αυτό. Κάθισε με τα μάτια κλειστά, επικεντρώσου στην αναπνοή σου, άφησε την αναπνοή σου να σε τραβήξει προς τα μέσα, προς το κέντρο της καρδιάς. Επίτρεψε τον εαυτό σου να νιώσει την αίσθηση του ανοίγματος στο κέντρο της καρδιάς, οραματίσου μια μπάλα φωτός στο στήθος σου, νιώσε ότι η πηγή αυτή φωτός φως σε οδηγεί και σου δείχνει τον δρόμο.

Όταν νιώσεις αυτήν τη σύνδεση, ζήτησε κυριολεκτικά από τη διαίσθηση για να σου δώσει μια φυσική επιβεβαίωση ότι είσαι συνδεδεμένη. Στη συνέχεια, άφησε τον εαυτό σου να αισθανθεί, να αισθανθεί τη διαίσθησή σου να υπάρχει μέσα σου, να χτυπάει σαν φλέβα – όπως ένα παλλόμενο μυρμήγκιασμα στα χέρια ή μια πίεση στο σώμα σε μερικά πολύ μοναδικά, προφανή ή ασυνήθιστα μέρη.

Δείτε Επίσης

Κράτησε το μυαλό σου ανοιχτό, ενεργοποίησέ το με ένα ισχυρό μάντρα: «Είμαι και μπορώ».

Μην κάνεις αυτή την άσκηση υπερβολικά – η σταδιακή χρήση του διαισθητικού μυός είναι το κλειδί όταν ξεκινάς να τον εξασκείς. Διατήρησε τον έλεγχο των σκέψεών σου: Το Εγώ και η διαίσθηση χρησιμοποιούν την ίδια φωνή μέσα σου. Κι έτσι στην αρχή θα νιώθεις το Εγώ να εναντιώνεται στη διαίσθησή σου. Ο τρόπος με τον οποίο μπορείς να διαπιστώνεις ποια φωνή σε οδηγεί καθημερινά είναι να αναρωτηθείς: «Ποια φωνή με οδηγεί προς την αγάπη και τη ζωή που αξίζω να ζήσω και μου μιλάει με καλοσύνη και αγάπη;». Αυτή είναι η διαίσθηση.

Διατήρησε την ενέργειά σου καθαρή: Το σώμα σου είναι τα σούπερ όργανα σου για διαίσθηση. Ισορροπημένη διατροφή και άσκηση βοηθάνε. Αξιοποίησε τη δυναμη των στοιχείων της γης. Πρόσθεσε μερικά άλατα των Ιμαλαΐων στο μπάνιο σου για μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Χρησιμοποίησε εργαλεία καθαρισμού όπως να κάψεις φασκόμηλο. Ανανέωνε συχνά τον αέρα στο χώρο σου και βρες τους κρυστάλλους που σου ταιριάζουν. Τα yoga tea επίσης θα προσφέρουν εσωτερική ισορροπία και αρμονία στην καθημερινότητά σου, και θα εξυγιάνουν την ενέργειά σου.

Αξιοποίησε την ονειροπόληση: Η οπτικοποίηση και το να κρατάς σημειώσεις είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διαισθητικής προπόνησης. Η ονειροπόληση είναι το κλειδί για την εξάσκηση της διαίσθησης – κρατάει το πνεύμα σε εγρήγορση και αναπτύσσει το εύρος της αντίληψης, συνδέοντας τη φαντασία, την ενόραση, τη συνειδητότητα με τη λογική και την εξωτερική πραγματικότητα.

Ενίσχυσε τη γείωση: Η διαίσθησή σου είναι τόσο ισχυρή όσο το όργανο που τη φιλοξενεί, το αγγείο στο οποίο βρίσκεται – το σώμα σου. Το να διατηρείτε το σώμα σου τεντωμένο και ισχυρό είναι το κλειδί, αλλά το να διατηρείς το σώμα σου ριζωμένο στις ενέργειες της γης, έτσι ώστε να αισθάνεσαι υποστηριζόμενη καθώς εξερευνάς τη δύναμη μέσα σου. Στάσου με τα πόδια στο πλάτος του ισχίου, τα χέρια στο πλάι και να κλείσε απαλά τα μάτια. Νιώσε ή οπτικοποίησε τις ρίζες που μεγαλώνουν κάτω από τα πόδια σου στο έδαφος – το σώμα θα ταλαντεύεται καθώς στηρίζεται, συνέχισε για λίγο λέγοντας μέσα σου «Είμαι απόλυτα ασφαλής και απόλυτα προστατευμένη».

Πολλές φορές ψάχνεις έξω από σένα τις απαντήσεις για τα μεγάλα ερωτήματα που σε απασχολούν, ωστόσο μέσα σου υπάρχουν όλα όσα ακριβώς χρειάζεσαι. Εμπιστεύσου την πυξίδα της καρδιάς σου και το να βρεθείς εκεί που θέλεις να είσαι θα γίνει πιο εύκολο. Γνωρίζοντας καλύτερα τις δυνάμεις σου συνδέεσαι πιο ουσιαστικά με τον εαυτό σου αλλά με έναν τρόπο που σε βοηθά να ενωθείς, να επικοινωνήσεις, να συνδεθείς πιο αποτελεσματικά με τους άλλους και το περιβάλλον σου. Και πάνω απ’ όλα όταν νιώθεις δυνατή μέσα σου μπορείς να νιώσεις μεγαλύτερη ασφάλεια για τη θέση σου στον κόσμο. Μπορεί να μην έχεις τον έλεγχο του εξωτερικού κόσμου, αλλά η διαίσθηση και η μέσα σου φωνή θα σου δώσει τη δυνατότητα να ελέγχεις τις αποφάσεις, τις επιλογές και τα βήματα για να ικανοποιείς τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου.

Πώς να ενεργοποιήσεις τη διαίσθησή σου – την εσωτερική σου πυξίδα – AllYou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top