Now Reading
Πώς να δείξουμε αυτά τα Χριστούγεννα την αγάπη μας στον παππού και τη γιαγιά

Πώς να δείξουμε αυτά τα Χριστούγεννα την αγάπη μας στον παππού και τη γιαγιά

Ας τελειώσουμε την εβδομάδα με μια τρυφερή ιστορία αγάπης και τη μαγεία των γιορτών

Μεγαλώνει ποτέ αλήθεια το παιδί που είμαστε και που όλοι έχουμε μέσα μας ή απλώς καμιά φορά κρύβεται πολύ καλά και εμείς μεγαλώνοντας ξεχνάμε ή φοβόμαστε να αναζητήσουμε;

Τα Χριστούγεννα είναι μια άκρως οικογενειακή γιορτή, ίσως μάλιστα να την αντιπαθούν όσοι είναι μόνοι ή μοναχικοί ακριβώς επειδή εκείνες τις μέρες των γιορτών να πέφτει πιο βαριά πάνω τους η σκιά και το βάρος της μοναξιάς τους.

Αυτό συμβαίνει και στον ήρωα της συγκεκριμένης ιστορίας. Ο κύριος Έντγκαρ, ένας ηλικιωμένος είναι καινούργιος σε έναν οίκο ευγηρίας και δεν φαίνεται να χαίρεται που θα περάσει σε αυτό το μέρος τις μέρες των Χριστουγέννων.

Η κοπέλα όμως που τον φροντίζει θέλει να δει τι μπορεί να κάνει προκειμένου ο κύριος Έντγκαρ να νιώσει λιγότερο μόνος και κυρίως να νιώσει τον καινούργιο τόπο διαμονής του σπίτι του, κάτι που δείχνουν να θέλουν κι άλλοι ένοικοι του χώρου.

Ένα πρωί η κοπέλα που τον φροντίζει θα ανακαλύψει στο δωμάτιο του κάτι που θα την βοηθήσει στο να πετύχει τον σκοπό της. Μια σειρά από παρτιτούρες και φωτογραφίες από την παιδική ηλικία του κυρίου Έντγκαρ που δείχνουν ότι μικρός αγαπούσε το να παίζει πιάνο.

Έχει λοιπόν την ιδέα να φέρει πιάνο και να του θυμίσει αυτή την παλιά και παιδική του αγάπη! Και πράγματι ο κύριος Έντγκαρ συγκινείται, χαίρεται, κάθεται να παίξει πιάνο, παίρνοντας μέρος στη χριστουγεννιάτικη γιορτή και αφήνεται στο να νιώσει τη μαγεία των Χριστουγέννων και να γίνει κι ο ίδιος κομμάτι του θαύματος των εορτών – που δεν είναι άλλο από την αγάπη…

Αυτές τις γιορτές, ειδικά με τις συνθήκες της πανδημίας που κάνουν τις συνθήκες δύσκολες και πιεστικές, ειδικά για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, δείξτε τους την αγάπη και τη φροντίδα σας.

Φροντίστε να αναλάβετε με ηλεκτρονικό τρόπο πράγματα που χρειάζονται, από πληρωμές μέχρι τα ψώνια τους.

Και κυρίως βοηθήστε τους να νιώσουν και εκείνοι πάλι παιδιά.

Δείτε Επίσης

Βάλτε τα δικά σας παιδιά να τους παίξουν μουσική ή να τους τραγουδήσουν, έστω με βιντεοκλήση ή απλώς με ένα τηλεφώνημα.

Αν έχετε στην πολυκατοικία σας ή κοντά σας ηλικιωμένα άτομα, ακόμα και αν δεν είναι μέλη της οικογένειάς σας, δείξτε τους αυτές τις μέρες λίγη περισσότερη ευγένεια και καλοσύνη.

Φτιάξτε με τα παιδιά στολίδια ή γλύκα και αφήστε τα με προσοχή στην πόρτα τους.

Αυτές τις μέρες ας δώσουμε και ας πάρουμε όλοι λίγη περισσότερη αγάπη και ας νιώσουμε σαν μια μεγάλη οικογένεια – έστω και με τα δύο μέτρα απόστασης να μας κρατάνε ασφαλείς. Στην καρδιά μας η αγάπη δεν χρειάζεται να κρατάει αποστάσεις…

(Erste Group Bank AG Creative Agency: Jung von Matt/DONAU Production: Passion Animation Studios in London Postproduction: Unit Creative Studio & Sound Design London Music & Sound: Mcasso Music London)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top