Now Reading
Πώς να βοηθήσετε πραγματικά μια νέα μαμά με μωρό

Πώς να βοηθήσετε πραγματικά μια νέα μαμά με μωρό

Παρά τις περίεργες συνθήκες κατά τη διάρκεια πανδημίας

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να δείχνουμε την αγάπη μας με προσοχή και σεβασμό σε ένα μωρό που μόλις γεννήθηκε και τη μαμά του. Στις συνθήκες ωστόσο που μας έχει επιβάλει η πανδημία, η επαφή μας μαζί τους μπορεί να τους φέρει σε κίνδυνο.

Ωστόσο ακόμα και σήμερα υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βοηθήσετε μια νέα μαμά χωρίς να απειλήσετε την υγεία τη δική της ή του νεογέννητου.

 

Εδώ είναι 10 τρόποι για να βοηθήσετε μια νέα μαμά κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας – που είναι πραγματικά χρήσιμοι.

 

Στείλτε φαγητό

Το φαγητό είναι πάντα πρώτη προτεραιότητα. Πάντα. Το νόστιμο γεύμα δεν είναι μόνο ένας προσεκτικός τρόπος για να της δείξετε ότι τη νοιάζεστε, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά σημαντικό για τη γενική υγεία της. Αναρρώνει από τη γέννα, πιθανώς θηλάζει και φροντίζει έναν μικρό άνθρωπο. Έχει ιδιαίτερα αυξημένες διατροφικές ανάγκες.

Παρ’ όλα, κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, μπορεί να μην αισθάνεται άνετα να τρώει φαγητό που φτιάχνεται στο σπίτι κάποιου άλλου – εάν συμβαίνει αυτό, προσπαθήστε να μην προσβληθείτε. Θυμηθείτε, δεν είστε εσείς, είναι COVID-19.

Ρωτήστε λοιπόν πρώτα. Δοκιμάστε να πείτε, «Θέλω να σας στείλω ένα γεύμα. Θα προτιμούσατε κάτι σπιτικό, παράδοση από το αγαπημένο σας εστιατόριο ή μια δωροκάρτα σε ένα σούπερ μάρκετ ή υπηρεσία παράδοσης;»

 

Βοηθήστε την με τα ρούχα

Τα άπλυτα ρούχα όταν υπάρχει μωρό στο σπίτι πολλαπλασιάζονται με ταχύτητα φωτός. Επειδή ίσως φοβάστε να βοηθήσετε με το πλύσιμο των ρούχων στο σπίτι της μαμάς, μπορείτε να προσφερθείτε να περάσετε, να πάρετε τα ρούχα και να τα επιστρέψετε την επόμενη μέρα καθαρά και διπλωμένα; Τι τεράστια βοήθεια θα ήταν!

 

Αν έχει σκύλο, προσφερθείτε να τον βγάζετε βόλτα

Η βόλτα με ένα σκύλο μπορεί να είναι υπέροχη, αλλά πιθανώς όχι ιδανική καθώς εκείνη αναρρώνει από τη γέννηση και φροντίζει ένα νεογέννητο. Προσφερθείτε να πηγαίνετε (περιστασιακά ή τακτικά) για να βγάζετε το κατοικίδιο βόλτα! Είναι ένας πολύ καλός τρόπος που δεν απαιτεί από εσάς να παραμείνετε μέσα στο σπίτι.

 

Κάντε μια βόλτα έξω μαζί της τηρώντας τα μέτρα προστασίας

Εάν εσείς και οι νέοι γονείς είστε άνετοι με αυτό, θα μπορούσατε να απολαύσετε μια ασφαλή βόλτα μαζί τους. Για να το κάνετε όσο το δυνατόν με λιγότερο άγχος, τηρήστε όλα τα μέτρα ασφαλείας:

Επίσκεψη σε εξωτερικούς χώρους (ένα πάρκο είναι μια εξαιρετική επιλογή).

Μην έρθετε σε πολύ κοντινή επαφή.

Φορέστε μάσκες.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να αφήσετε το μωρό σπίτι και να βγείτε βόλτα μόνο με τη μαμά.

 

Βάλτε την επαφή σας σε πρόγραμμα

Βάλτε το στο πρόγραμμά σας, επειδή ας το παραδεχτούμε, με όλα όσα συμβαίνουν τώρα μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσουμε κάτι, ακόμα και όταν είναι κάτι διασκεδαστικό και χαρούμενο. Ρωτήστε την ποια συχνότητα προτιμά και ποια μέρα και ώρα είναι καλύτερη – και στη συνέχεια τηρήστε το πρόγραμμα. Το να ξέρεις ότι μπορεί να βασιστεί σε μια προγραμματισμένη επαφή θα κάνει μεγάλη διαφορά σε αυτήν, ειδικά κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας όταν μπορεί να αισθάνεται πολλή μοναξιά.

Κάντε της τα ψώνια

Οι αγορές κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας είναι αγχωτικές – ειδικά εάν υπάρχει νεογέννητο και η μαμά αναρρώνει από τη γέννα. Εάν κατευθύνεστε στο κατάστημα, στείλτε ένα μήνυμα στη φίλη σας εκ των προτέρων και ρωτήστε την τι χρειάζεται.

Μην αισθάνεστε ότι πρέπει να πληρώσετε για τα είδη παντοπωλείου ή τις προμήθειες. Εάν μπορείτε και θέλετε, αυτό είναι εξαιρετικά ωραίο, φυσικά, αλλά οι προϋπολογισμοί είναι περιορισμένοι τώρα! Θα εκτιμήσει την δυνατότητα να πάρει έναν επιπλέον υπνάκο και στη συνέχεια να ξυπνήσει με φρέσκα φρούτα στην πόρτα της.

Δείτε Επίσης

 

Τραβήξτε φωτογραφίες της και του νεογέννητου (με ασφάλεια)

Με λιγότερους επισκέπτες, οι νέες μαμάδες μπορεί να έχουν λιγότερες ευκαιρίες να τραβήξουν τη φωτογραφία τους με το μωρό (επειδή οι άνθρωποι δεν είναι εκεί για να τραβήξουν τις φωτογραφίες).

Προσφερθείτε να έρθετε και να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες από μια ασφαλή απόσταση.

 

Στείλτε της ένα «γιατί έτσι απλά» δώρο

Η παρουσία σας στη ζωή της είναι φυσικά το πιο σημαντικό δώρο. Αλλά μερικές φορές μια γλυκιά χειρονομία με τη μορφή ενός στοχαστικού δώρου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται για μια απόδειξη και τόνωση των αισθημάτων. Ενώ μπορεί υπάρχει η φυσική τάση να πάρετε κάτι στο μωρό (επειδή τα δώρα μωρών είναι απίθανα χαριτωμένα), προσπαθήστε να προσφέρετε κάτι εστιασμένο στη μαμά. Υπενθυμίστε της ότι είναι ακόμα σημαντική.

 

Ενθαρρύνετε την να δώσει προσοχή στην ψυχική της υγεία

Οι ειδικοί ανησυχούν ότι οι νέοι γονείς διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης και άγχους μετά τον τοκετό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Όλοι οι κανονικοί στρεσογόνοι παράγοντες επιδεινώνονται από την απομόνωση, τον φόβο και την αλλαγή που ζούμε.

Οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία εξακολουθούν να συνδέονται με ένα στίγμα – αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει. Μη φοβάστε να ενθαρρύνετε τη νέα μαμά στη ζωή σας να απευθυνθεί για βοήθεια εάν τη χρειάζεται.

 

Στηρίξτε την

Το να έχει κάποιον να του μιλάει ή που να της θυμίζει ότι η μητρότητα είναι μια νέα περιπέτεια αλλά συνεχίζει να έχει και την προηγούμενη ζωή της είναι επίσης πολύ σημαντικό. Το διάστημα μετά τη γέννα μπορεί να έχει έντονες κυκλοθυμικές τάσεις οπότε είναι μεγάλη στήριξη αν έχει μια στενή φίλη που μπορεί να την ακούει και μαζί της να συζητάει όλα όσα σκέφτεται και αισθάνεται.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top