Now Reading
Πώς να αρχίσετε τη μέρα με το πιο όμορφο πρωινό ξύπνημα

Πώς να αρχίσετε τη μέρα με το πιο όμορφο πρωινό ξύπνημα

Με το νέο τραγούδι «Φαντασμαγορία» που δημιουργήθηκε από τον συνθέτη Κανάρη Κεραμάρη και τη συγγραφέα-στιχουργό Σαββίνα Κοτσερίδου

Τα πρώτα λεπτά της μέρας και της κοινής διάδρασης των παιδών με τους γονείς τους είναι πολύτιμα για την τόνωση του δεσμού τους αλλά και παίζουν καθοριστικό ρόλο για το πώς θα εξελιχθεί η μέρα και των δυο σας.
Βάλτε για ξυπνητήρι ένα τραγούδι που αγαπάτε και χρησιμοποιήστε ένα χαρωπό παιδικό τραγούδι ως σύνθημα για να ξέρουν ακούγοντάς το τα παιδιά ότι ήρθε η ώρα να σηκωθούν.
Μουρμουρίστε μαζί με τη μουσική τους στίχους καθώς είστε πάνω από το προσκεφάλι τους και χαϊδέψτε τα καθώς προσπαθούν να ανοίξουν τα μάτια τους – κι όταν καταφέρουν να σας κοιτάξουν χαμογελάστε τους, ακόμα κι αν ο χρόνος πιέζει.
Είναι πολύ καλύτερο να ξυπνήσουν βλέποντας τον γονιό τους να τους χαμογελάει παρά να φωνάζει από το διάδρομο «εμπρός σήκω αργήσαμε».

Κι ακόμα κι αν δεν τα καταφέρετε κάθε μέρα -υπάρχουν κι οι γνωστές μέρες που όλα πάνε στραβά- όσες μέρες πετύχετε να το βάλετε στο πρόγραμμά σας, θα δείτε ότι θα κάνει τη διαφορά.

Κι αν δεν το δοκιμάσετε τότε δεν ξέρετε να πετυχαίνει ή όχι… Μπορεί να είναι τελικά πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεστε και να καθιερωθεί σε καθημερινή σας συνήθεια.

Δεν θα κουραστούμε να το λέμε και να το γράφουμε δεν υπάρχει πιο ωραίος τρόπος για να ξεκινήσουμε την ημέρα, την εβδομάδα, ή να ξεπεράσουμε στη στιγμή γρήγορα και ανώδυνα μια άσχημη κατάσταση ή συνθήκες έντασης από το να τραγουδήσουμε ένα χαρούμενο κι αγαπημένο τραγούδι.

Το τραγούδι που διαλέξαμε να ξεκινήσουμε τη μέρα και την εβδομάδα μας είναι καινούργιο και έχει γραφτεί για να αποτελέσει το επίσημο τραγούδι του παιδικού τμήματος του φεστιβάλ Fantasmagoria. Με τις πιεσμένες συνθήκες που έχει δημιουργήσει για όλους ο κορωνοϊός είναι λίγο δύσκολο να διατηρήσουμε το κέφι μας και τη διάθεσή μας ανεβασμένη. Η μουσική ωστόσο και ένα όμορφο τραγούδι δίνουν αφορμή για χαμόγελα και μας χαλαρώνουν. Η δύναμη της φαντασίας επιπλέον είναι ένας ισχυρός σύμμαχος – τα παιδιά ευτυχώς την διαθέτουν σε αφθονία. Βάλτε λοιπόν το τραγούδι δυνατά και τραγουδήστε το μαζί με τα παιδιά – που θα λατρέψουν και το animation video που το συνοδεύει.

«Φαντασμαγορία»
Μουσική / ενορχήστρωση / programming : Κανάρης Κεραμάρης
Στίχοι: Σαββίνα Κοτσερίδου
Direction/animation: Μάγδα Κανδυλιάρη
Τραγούδι: Κανάρης Κεραμάρης
Τρομπέτα: Βαγγέλης Μεντεσόπουλος
Κρουστά: Γιάννης Βαρελίδης
Φωνητικά (χορωδία): Παναγιώτης Αποστόλου, Σπύρος Σούφης, Χρήστος Διττόπουλος.
Μίξη / mastering : Κανάρης Κεραμάρης

«Φαντασμαγορία»
Πρόσκληση στέλνει ο Υπουργός της φαντασίας
Και στα μικρά και στα μεγάλα τα παιδιά
Φρουροί να γίνουν της χαράς και της μαγείας
Να μην υπάρχουν λυπημένοι πουθενά.
Ραβδιά μοιράζει, παραμύθια και βιβλία
Κι από ένα πιάνο για να παίζουν μουσική
Όλα μαζί να πολεμούν την αδικία
Με όπλα χρώματα για τη ζωγραφική

Ρεφρέν

Με αρχηγούς τα ξωτικά
Κάνουμε ανταρσία
Να γίνει η ζωή γιορτή
Και όχι αγγαρεία
Με πίστη πάντα στο καλό
Και στην Δημιουργία
Πάμε να κάνουμε τη Γη
Μια Φαντασμαγορία!

Δείτε Επίσης

Έλα κι εσύ σ’ αυτήν της τέχνης την παρέα
Έχει για σένα μια μεγάλη αγκαλιά
Έλα σου λέω, θα περάσουμε ωραία
Και σαν τον γρύπα
Ίσως βγάλουμε φτερά (2)

 

Με αρχηγούς τα ξωτικά
Κάνουμε ανταρσία
Να γίνει η ζωή γιορτή
Και όχι αγγαρεία
Με πίστη πάντα στο καλό
Και στην Δημιουργία
Πάμε να κάνουμε τη Γη
Μια Φαντασμαγορία! (2)

Το τραγούδι «Φαντασμαγορία» δημιουργήθηκε από τον συνθέτη Κανάρη Κεραμάρη και τη συγγραφέα – στιχουργό Σαββίνα Κοτσερίδου με σκοπό να αποτελέσει το επίσημο τραγούδι του παιδικού τμήματος του φεστιβάλ Fantasmagoria.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top