Now Reading
Πώς θα φροντίσετε τα μαλλάκια του μωρού σας;

Πώς θα φροντίσετε τα μαλλάκια του μωρού σας;

Χωρίς κόπο, χωρίς πόνο για το παιδάκι σας και δίχως να φορτώσετε το κεφαλάκι του με χημικές ουσίες.

Τα πλούσια μαλλιά σε ένα μωρό είναι ευλογία και κατάρα μαζί. Ευλογία, γιατί αυτομάτως ομορφαίνουν το προσωπάκι του και κατάρα γιατί δεν ξέρουμε πώς να τα περιποιηθούμε, χωρίς να ταλαιπωρούμε καθημερινά το μωρό μας με λουσίματα και επώδυνα χτενίσματα.

Τα καλά νέα; Δεν χρειάζεται να λούζουμε το μωρό μας καθημερινά – αντιθέτως, με αυτό τον τρόπο μπορεί να διαταράξουμε τη φυσική χλωρίδα της επιδερμίδας του, που είναι απαραίτητη για το χτίσιμο ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. Ωστόσο, όταν έρχεται η ώρα του μπάνιου και του λουσίματος, υπάρχουν κάποιοι κανόνες που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να τη μετατρέψουμε σε μια απολαυστική και υγιεινή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους, που θα μας φέρει πιο κοντά στο μωρό μας.

«Δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος να λούσετε το μωρό σας: εξαρτάται από το τι προτιμάει εκείνο», σχολιάζει η Sarah Stampflee, νοσηλεύτρια στο αμερικανικό νοσοκομείο Παίδων Randall Children’s Hospital. «Κάποια μωρά απολαμβάνουν να τρέχει ζεστό νερό στο κεφαλάκι τους, αλλά σε άλλα δεν αρέσει αυτή η αίσθηση. Αν το μωρό σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, απλώστε λίγο σαπούνι σε ένα πανάκι και καθαρίστε απαλά με αυτό το κεφαλάκι του, ξεπλένοντάς το με τον ίδιο τρόπο».

Επιπλέον, το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε συνιστάται να είναι απαλλαγμένο από παραφίνες και αρώματα και να περιέχει όσο το δυνατόν περισσότερα φυσικά συστατικά. Και φυσικά, να είναι ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες αυτής της τόσο ευαίσθητης ηλικίας.

Αν το μωρό σας είχε την τύχη –και την ατυχία!– να γεννηθεί με πλούσιες μπούκλες, ξεμπλέξτε τα μαλλάκια του χρησιμοποιώντας ένα φυτικό έλαιο ή ένα βρεφικό λαδάκι, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου, και ένα μαλακό, βρεφικό βουρτσάκι. Αποφύγετε, επίσης, να τα βουρτσίζετε όταν είναι στεγνά, γιατί η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει επώδυνη για το μικρό σας.

Δείτε Επίσης

Τα έλαια έχουν και ένα επιπλέον όφελος για το βρεφικό κεφαλάκι: απομακρύνουν και τη νινίδα, που οφείλεται στην υπερέκκριση σμήγματος και η οποία, αν και είναι εντελώς ακίνδυνη, προκαλεί τα χαρακτηριστικά αντιαισθητικά «λέπια» στο τριχωτό της κεφαλής, συνήθως λευκού ή κιτρινωπού χρώματος.

Τα καλά και κακά νέα; Τα μωρά χάνουν τα μαλλάκια τους στη διάρκεια των πρώτων μηνών της ζωής τους, τα οποία αντικαθίστανται όμως από καινούρια. Μην ανησυχήσετε λοιπόν αν και το δικό σας αρχίσει να κάνει… φαλάκρα: σύντομα οι γυμνές περιοχές θα καλυφθούν από νέες τριχούλες!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top