Now Reading
Πώς θα κοιμάται το μωρό μου πάντα στα ζεστά;

Πώς θα κοιμάται το μωρό μου πάντα στα ζεστά;

Όλοι οι κανόνες για να συνδυάσετε τη ζεστασιά με την ασφάλεια.

Θέλετε το μωρό σας να μην κρυώνει ποτέ τα βράδια, αλλά φοβάστε και να το σκεπάσετε με κουβέρτα, γιατί τόσα έχετε ακούσει για το σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου… Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι να του προσφέρετε και ασφάλεια και ζεστασιά μαζί, χωρίς να χρειαστεί να έχετε αναμμένο όλη νύχτα το καλοριφέρ (μια πολυτέλεια, πλέον, για τα περισσότερα νοικοκυριά).

-Φορέστε του βρεφικό υπνόσακο. Καθώς εφαρμόζει ακριβώς στο σώμα του, δεν μπορεί να σκεπάσει το προσωπάκι του στη διάρκεια της νύχτας (με κίνδυνο να προκαλέσει ασφυξία), αλλά ούτε και να αφαιρεθεί από ένα «ανήσυχο» μωρό, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα κατέληγε πάντα να κοιμάται ξεσκέπαστο. Η ζεστασιά που προσφέρει ο βρεφικός υπνόσακος υπολογίζεται με τα λεγόμενα tog. Ενδεικτικά, ένας υπνόσακος 2.5 tog είναι ιδανικός για το χειμώνα, για ένα υπνοδωμάτιο όπου η θερμοκρασία τη νύχτα δεν ξεπερνά τους 18 βαθμούς, αρκεί, επιπλέον, να ντύνετε το μωρό με φορμάκι και ζιπουνάκι. Μη σας προβληματίζει που δείχνει σχετικά λεπτός: σύμφωνα με τις συστάσεις των παιδιάτρων, τα μωρά χρειάζονται ελαφριά σκεπάσματα. Απλά επιλέξτε έναν υπνόσακο σε μέγεθος ειδικό για την ηλικία του.

-Ζεστάνετε το κρεβατάκι του προτού το βάλετε για ύπνο. Τοποθετήστε στη βρεφική κούνια μια θερμοφόρα γεμάτη με ζεστό (όχι καυτό) νερό και αφήστε την εκεί για περίπου 20’, να ζεστάνει το σεντόνι. Αφαιρέστε την προτού βάλετε το παιδί σας για ύπνο.

-Παρακολουθήστε τη θερμοκρασία του δωματίου. Φροντίστε να έχετε κρεμασμένο στον τοίχο ένα θερμόμετρο ή, ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας που έχει και αισθητήρα θερμοκρασίας και ο οποίος θα σας ειδοποιήσει αν αυτή πέσει κάτω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο.

Δείτε Επίσης

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top