Now Reading
Πότε θα νιώσω την πρώτη κλωτσιά από το μωρό μου;

Πότε θα νιώσω την πρώτη κλωτσιά από το μωρό μου;

Η απάντηση διαφέρει, ανάλογα με το αν είναι η πρώτη σας εγκυμοσύνη ή αν έχουν προηγηθεί κι άλλες.

Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της εγκυμοσύνης είναι, αναμφίβολα, όταν νιώθουμε για πρώτη φορά το μωρό μας να κλωτσάει. Μέσα από αυτή την εμπειρία χτίζουμε μια πιο στενή σχέση μαζί του και αισθανόμαστε μεγαλύτερη σιγουριά για την κατάσταση της υγείας του.

Πότε όμως να περιμένουμε να νιώσουμε για πρώτη φορά τις κινήσεις του εμβρύου;

Όπως απαντά η Dr. Sherry Ross, Αμερικανίδα γυναικολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «She-ology: The Definitive Guide to Women’s Intimate Health», «οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται τις πρώτες κινήσεις του εμβρύου μέχρι την 21η εβδομάδα της κύησης. Γενικά, στην πρώτη εγκυμοσύνη οι πρώτες κινήσεις γίνονται αισθητές μεταξύ της 18ης και της 21ης εβδομάδας, ενώ σε επόμενες κυήσεις μπορεί να παρατηρηθούν ήδη από τη 15η-16η εβδομάδα».

Σε κάποιες περιπτώσεις είναι πιο δύσκολο να γίνει αισθητή η κίνηση του εμβρύου, όπως όταν μια μέλλουσα μαμά είναι υπέρβαρη ή αν ο πλακούντας βρίσκεται κοντά στο στομάχι, όπως εξηγεί η DR. Ross. Τον πρώτο καιρό μπορεί, επιπλέον, να μπερδέψουμε τις κινήσεις του μωρού με τα συμπτώματα του φουσκώματος μετά το φαγητό.

Δείτε Επίσης

Και σε ποιες φάσεις της ημέρας είναι πιθανότερο να νιώσουμε το μωρό μας; «Η πρώιμη κίνηση του εμβρύου γίνεται αισθητή κυρίως όταν η γυναίκα κάθεται ή είναι ξαπλωμένη και στρέφει την προσοχή της στο σώμα της, ιδιαίτερα ανάμεσα στις 9 το βράδυ και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Επιπλέον, μια μαμά μπορεί να νιώσει το μωρό της μετά το φαγητό ή μετά την κατανάλωση ενός σακχαρώδους αναψυκτικού», απαντά η γυναικολόγος.

Η Dr. Ross συνιστά πάντως να μετράμε τις «κλωτσιές» του μωρού μας, ιδιαίτερα στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα. Σε περίπτωση που παρατηρήσουμε ότι μειώνονται, μας συμβουλεύει να πιούμε ένα μεγάλο ποτήρι χυμό και να ξαπλώσουμε από την αριστερή πλευρά, για να δούμε αν το μωρό θα κινηθεί. Αν, παρ’ όλα αυτά, οι κινήσεις του παραμένουν μειωμένες, ενημερώνουμε το γυναικολόγο μας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top