Now Reading
Πόσο ύπνο χρειάζεται το μωρό τον πρώτο χρόνο της ζωής του;

Πόσο ύπνο χρειάζεται το μωρό τον πρώτο χρόνο της ζωής του;

Πόσες ώρες ύπνου είναι αρκετές για το μωρό σας

Γνωρίζετε ότι ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για τα βρέφη, αφού βοηθάει την ανάπτυξή τους. Πόσες ώρες όμως πρέπει να κοιμάται τους πρώτους δώδεκα μήνες της ζωής του;

0 ως 3 μηνών: Τον πρώτο μήνα το μωρό μπορεί να κοιμάται έως και 20 ώρες κάθε μέρα, να ξυπνά δηλαδή μόνο για μικρό διάστημα για να φάει. Για αυτό και ο ύπνος του είναι χωρισμένος συνήθως σε 2ωρα, και την ημέρα και τη νύχτα. Από την 10η εβδομάδα, εξάλλου, τα βρέφη μαθαίνουν να ξεχωρίζουν την ημέρα από τη νύχτα. Τους επόμενους δύο μήνες το μωρό θα χρειάζεται περίπου 15,5 ώρες ύπνου, δηλαδή περίπου 8,5 ώρες το βράδυ και άλλες 7 ώρες ανά διαστήματα μέσα στην ημέρα.

3 ως 6 μηνών: Το μωρό θα κοιμάται περίπου 15 ώρες κάθε ημέρα. Το διάστημα μεταξύ των ύπνων μπορεί να μεγαλώσει στις 3 ή περισσότερες ώρες. Προσπαθήστε να αυξήσετε τις βραδινές ώρες ύπνου στις 10 και να μειώσετε στις 5 τις ώρες που κοιμάται «σπαστά» μέσα στη μέρα. Είναι μία καλή περίοδος για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε στο μωρό πότε πρέπει να κοιμάται.

6 ως 9 μηνών: Το μωρό χρειάζεται περίπου 14,5 ώρες ύπνου. Συνήθως από αυτές, οι 11 ώρες είναι αυτές του βραδινού ύπνου και οι υπόλοιπες μπορούν να μοιραστούν σε 2 μικρότερους ύπνους στη διάρκεια της ημέρας.

Δείτε Επίσης

9 ως 12 μηνών: Το μωρό πλέον κοιμάται γύρω στις 14 ώρες, δηλαδή 11 ώρες τη νύχτα και άλλες δύο-τρεις ώρες χωρισμένες σε ένα περίπου 45λεπτό το πρωί και 1-1,5 ώρα μετά το φαγητό του το μεσημέρι. Αν το μωράκι σας σε αυτή την ηλικία συνεχίζει να έχει ανήσυχους ύπνους, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο.

Μετά τους 12 μήνες μπορείτε να καταργήσετε τον πρωινό υπνάκο και να μείνει μόνο ο μεσημεριανός μετά το φαγητό, που μπορεί να διαρκεί 2 ώρες περίπου.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top