Now Reading
Πόσο συχνά μπορούμε να βγάζουμε γάλα με την αντλία αν θηλάζουμε;

Πόσο συχνά μπορούμε να βγάζουμε γάλα με την αντλία αν θηλάζουμε;

Τι απαντά μια σύμβουλος θηλασμού.

Χάρη στις σύγχρονες συσκευές, η άντληση μητρικού γάλακτος έχει γίνει ευκολότερη από ποτέ, λύνοντας τα χέρια των γυναικών που καταφεύγουν σε αυτή διαδικασία είτε γιατί καλούνται να επιστρέψουν στη δουλειά είτε επειδή θέλουν να «στοκάρουν» για το μέλλον. Ίσως γι’ αυτό, σύμφωνα με μια αμερικανική μελέτη, το 85% των γυναικών που θηλάζουν έχει βγάλει γάλα με την αντλία τουλάχιστον μία φορά, μέχρι το μωρό να συμπληρώσει τους 5 μήνες ζωής.

Πόσο συχνά όμως μπορούμε να βγάζουμε γάλα με την αντλία; Η σύμβουλος θηλασμού Molly Petersen απαντά ότι αυτό εξαρτάται από το ποιος είναι ο στόχος μας και πόσο γάλα παράγουμε ήδη. «Αν θέλουμε να το κάνουμε επειδή επιστρέφουμε στη δουλειά, σε γενικές γραμμές αντλούμε όσες φορές, φυσιολογικά, θα ταΐζαμε το μωρό μας μέσα στη μέρα, δίνοντας έτσι στο σώμα μας την εντολή να συνεχίσει να παράγει γάλα σύμφωνα με τις ανάγκες του μωρού».

Αν, τώρα, θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα «στοκ» μητρικού γάλακτος, που θα διατηρήσουμε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση, η Petersen συμβουλεύει να προσθέσουμε μία άντληση μετά το πρώτο πρωινό θηλασμό του μωρού μας. «Στην αρχή ίσως το σώμα μας να μην παράγει γάλα, αλλά σύντομα θα ανταποκριθεί και θα είμαστε σε θέση να ξεκινήσουμε να συγκεντρώνουμε αποθέματα».

Δείτε Επίσης

Προσοχή όμως: Παραμείνετε σταθερές στο καινούριο πρόγραμμα θηλασμών και άντλησης, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος απόφραξης των γαλακτοφόρων αδένων, όπως προειδοποιεί η σύμβουλος θηλασμού.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top