Now Reading
Πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Πώς να τα ξεχωρίσετε πριν από το τεστ

Αναρωτιέστε ποια είναι τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης; Παρόλο που δεν υπάρχει καμία εγγύηση, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές που μπορείτε να προσέξετε και να σας βάλουν σε υποψίες. Ειδικά αν κάνετε προσπάθειες για να μείνετε έγκυος.

Εδώ είναι μερικά πρώιμα σημάδια της εγκυμοσύνης:

  1. Λιγούρα

Οι ορμονικές αλλαγές μπορεί να προκαλέσουν ξαφνική επιθυμία ή αποστροφή για συγκεκριμένα είδη φαγητού ή γεύσεις στις αρχές της εγκυμοσύνης. Αυτές οι αλλαγές στις προτιμήσεις των τροφίμων σας μπορεί να διαρκέσουν και σε όλη την εγκυμοσύνη σας.

  1. Αλλαγές στο στήθος

Εάν διαπιστώσετε ότι το στήθος σας είναι πιο ογκώδες, οι θηλές αλλάζουν χρώμα ή είναι πολύ ευαίσθητες στην αφή, θα μπορούσε να είναι το σημάδι που περιμένετε. Και ίσως μια καλή ευκαιρία για να αγοράσετε πιο άνετα και πιο μαλακά σουτιέν.

  1. Πιο συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα

Μπορεί να μην υπάρχει ακόμα ένα μωρό που πιέζει την ουροδόχο κύστη σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα συχνότερα διαλείμματα για τουαλέτα δεν θα ξεκινήσουν ήδη λίγες εβδομάδες μετά τη σύλληψη. Τα νεφρά σας εργάζονται υπερωρίες για να απαλλάξουν το σώμα σας από τοξίνες και, ναι, οι ορμόνες σας παίζουν επίσης ρόλο. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίστε να πίνετε άφθονο νερό.

(σημείωση: Εάν η αύξηση των επισκέψεων στο μπάνιο συνοδεύεται από μια αίσθηση καψίματος, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, επειδή μπορεί να πρόκειται για ουρολοίμωξη.)

  1. Κόπωση

Εάν εργάζεστε, πηγαίνετε σε πανεπιστήμιο ή φροντίζετε μια οικογένεια και παιδιά, πιθανότατα έχετε ήδη αρκετά φορτωμένο και κουραστικό πρόγραμμα. Αλλά δεν αναφερόμαστε στη συνηθισμένη λαχτάρα για έναν γρήγορο υπνάκο. Μιλάμε για την ξαφνική ανάγκη που σας καταβάλει για ύπνο … στη δουλειά, στη σχολή ή στο τραπέζι. Η προγεστερόνη που παράγεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σας προκαλέσει επιπλέον υπνηλία (και όχι δυστυχώς δεν μπορείτε να επιλέξετε πότε και πού θα είστε όταν θα σας πιάνει).

Δείτε Επίσης

  1. Ναυτία

Αν και η πρωινή ναυτία δεν εμφανίζεται συνήθως πριν την έκτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης, μερικές φορές μπορεί να κάνει την παρουσία της αισθητή ήδη στην τρίτη εβδομάδα. Επειδή η ναυτία φέρνει περισσότερη ακόμα κούραση, εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που μπορείτε να κοιμηθείτε, ή τουλάχιστον να ξεκουραστείτε στον καναπέ. Αν παίρνετε μια προγεννητική βιταμίνη πριν την εγκυμοσύνη, είναι πιθανό να ενταθεί το αίσθημα του ανακατέματος. Δοκιμάστε να την πάρετε τη νύχτα, με φαγητό και ένα αναμασώμενο με βάση το ασβέστιο. Οι βιταμίνες με επιπλέον B6 μπορεί επίσης να μειώσουν τη ναυτία.

  1. Αύξηση της θερμοκρασίας σώματος

Αν παίρνετε την πρωινή σας θερμοκρασία για να καταγράψετε τον κύκλο σας, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η θερμοκρασία σας συχνά πέφτει την ημέρα πριν φτάσει η περίοδος. Εάν δείτε ότι η βασική θερμοκρασία του σώματος σας παραμένει υψηλή ακόμα και όταν περιμένετε την περίοδο σας – μπορεί να είστε έγκυος!

Πόσο σύντομα μπορείτε να πάρετε ένα τεστ εγκυμοσύνης;

Μια εξέταση αίματος μπορεί τυπικά να ανιχνεύσει την εγκυμοσύνη ήδη μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη. Τα σύγχρονα τεστ εγκυμοσύνης στο σπίτι μπορούν επίσης να σας ενημερώσουν πολύ νωρίς! Ορισμένα από τα τεστ εγκυμοσύνης μπορούν να χρησιμοποιηθούν πέντε ημέρες πριν από την περίοδο που περιμένετε (αν και η ακρίβεια τους ανέρχεται σε 50 έως 75%). Εάν ωστόσο περιμένετε μέχρι την πρώτη μέρα καθυστέρησης, η ακρίβεια αυτών των τεστ συνήθως επιτυγχάνει το 99% – ωστόσο εξακολουθεί η εξέταση αίματος να είναι η πιο ακριβής διάγνωση.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top