Now Reading
Πρωτότυπες δράσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Πρωτότυπες δράσεις στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Με αφορμή τους φετινούς εορτασμούς της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) & της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών( 17/5)

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τον Μάιο τα μουσεία ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες τους με ελεύθερη είσοδο για όλους. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, την 18η Μαΐου, που έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM).

Το βασικό μήνυμα των φετινών εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι «Μουσεία-Αειφορία και Ποιότητα Ζωής». Κάθε μουσείο αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό και η επαφή μαζί του μπορεί να αλλάξει όχι μόνο το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά και τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο. Παρουσιάζοντας το χθες, το σήμερα και το μέλλον, ένα μουσείο ανοίγει νέους ορίζοντες δημιουργώντας ελπίδα για το αύριο, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά στους εορτασμούς της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, καθώς και της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (17η Μαΐου). Ανοίγει τις πόρτες του και διοργανώνει πρωτότυπες καλλιτεχνικές και δημιουργικές δράσεις που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, μέσα και έξω από το Μουσείο. Φέτος ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί σε νέες θεματικές ενότητες της μόνιμης έκθεσης, ενώ οι μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν στη νέα εκπαιδευτική αίθουσα και στην αυλή του Μουσείου.

Παράλληλα, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ επισκέπτεται τα Παιδικά χωριά SOS Ελλάδας – Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης Αθήνας και  το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, έχοντας σχεδιάσει καινοτόμα εικαστικά εργαστήρια για τους μικρούς του φίλους.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών δράσεων, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά  κρατήσεις θέσεων από 2/5 στο otegroupmuseum.gr.

Λίγα λόγια για τις δράσεις:

Μουσειοπαιδαγωγική δράση: «Pilates, γιορτινές χειροτεχνίες, sandbox & mini ξεναγήσεις στο Μουσείο»

Μια σύντομη διαδραστική περιήγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου για να ζήσουν από κοντά οι συμμετέχοντες τους βασικούς σταθμούς της ιστορίας της επικοινωνίας! Στη νέα εκπαιδευτική αίθουσα του Μουσείου, θα τους περιμένουν πάγκοι χειροτεχνίας  για να φτιάξουν γιορτινές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, εμπνευσμένες από τις Συλλογές και από το φετινό μήνυμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Η γιορτή συνεχίζεται στο διαδραστικό τραπέζι άμμου sandbox, που με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας (επαυξημένη πραγματικότητα) αλλά και της φαντασίας,τα παιδιά θα δημιουργήσουν τα δικά τους σενάρια φύσης με λίμνες, βουνά και ποτάμια και θα τα δουν να ζωντανεύουν μπροστά τους! Για όσους εφήβους και ενήλικες επιθυμούν να γυμναστούν, ειδικός εκπαιδευτής pilates θα βρίσκεται στην αυλή του Μουσείου. Και όχι μόνο…., η Μικτή Χορωδία ΟΤΕ Αθηνών καλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι στον κόσμο της μουσικής δημιουργίας.

Ημ/νία: Κυριακή 14/5

Τοποθεσία: Μόνιμη Έκθεση/Αυλή του Μουσείου

Ώρες:10.30-12.00, 12.00-13.30

Δείτε Επίσης

Ηλικίες: Διαηλικιακό

Ομαδική Ξενάγηση στο Μουσείο

Η ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου με τη χρήση νέων τεχνολογιών και σύγχρονων ψηφιακών μέσων κάνει το ταξίδι στον κόσμο της επικοινωνίας συναρπαστικό. Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις την ιστορία των τηλεπικοινωνιών και να μεταφερθείς στο χρόνο ταξιδεύοντας από την Αρχαία Ελλάδα έως τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο; Αν ναι, μπες στο otegroupmuseum.gr και δήλωσε συμμετοχή στις δράσεις

Οι ομαδικές ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν:

Ημ/νία: Κυριακή 14/5, 14:00-15:00  & Πέμπτη 18/5, 17.30-18.30

Τοποθεσία: Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου
Hλικίες: Ενήλικες & παιδιά +10 ετών

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top