Now Reading
Πρωινό Σαββάτου και καλωσορίζουμε τον Ιούνιο στον Ιανό με δύο υπέροχες εκδηλώσεις

Πρωινό Σαββάτου και καλωσορίζουμε τον Ιούνιο στον Ιανό με δύο υπέροχες εκδηλώσεις

Στις 12.00 γνωρίζουμε τον Philippe Lechermeier και στις 15.00 κυνηγάμε τα όνειρά μας με… τα Μικρά μολύβια

Το Σάββατο 1 Ιουνίου στις 12:00 στο πλαίσιο της περιοδείας του Philippe Lechermeier στην Ελλάδα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος καλωσορίζει τον γνωστό Γάλλο συγγραφέα και εικονογράφο στον ΙΑΝΟ της Αθήνας.

Ένας συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας μπαίνει στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών με λόγια, εικόνες και ιστορίες. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και ο Philippe Lechermeier παρουσιάζοντας το έργο του και συνομιλώντας με παιδιά αλλά και ενήλικους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο IANOS Café (Σταδίου 24), η είσοδος είναι ελεύθερη και θα υπάρχει διαδοχική μετάφραση.

Για παιδιά από 8 ετών και άνω.

Λίγα λόγια για την περιοδεία του συγγραφέα στην Ελλάδα

Ο PHILIPE LECHERMEIER ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ένας συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας μπαίνει στο μυαλό και την καρδιά των παιδιών με λόγια, εικόνες και ιστορίες. Χάρη σε αυτή του την περιοδεία, το κοινό θα ανακαλύψει τον συναρπαστικό κόσμο του Philippe Lechermeier.

 

27/05 έως 01/06/2019 – ΧΑΝΙΑ-ΛΑΡΙΣΑ-ΑΘΗΝΑ

Κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, ο συγγραφέας θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τα βιβλία του μέσα από συναντήσεις σε διάφορα μέρη όπως σχολεία, βιβλιοπωλεία… Μετά τις σπουδές του φιλολογίας και ιστορίας, ο Philippe Lechermeier στρέφεται γρήγορα προς την λογοτεχνία. Είναι συγγραφέας πολλών άλμπουμ και συλλογής διηγημάτων. Η γραφή του χαρακτηρίζεται από την ποίηση, το χιούμορ, την εφευρετικότητα και την ικανότητά του να αποστασιοποιείται από τους κώδικες και τα λογοτεχνικά σχήματα. Οι ιστορίες του, προσφέρουν διάφορα επίπεδα ανάγνωσης, γεγονός που καθιστά τα βιβλία του αγαπητά τόσο από παιδιά όσο και από ενήλικες. Έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες. Η περιοδεία αυτή πραγματοποιείται χάρη στη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων.

Link Εκδήλωσης: ianos

 

Στις 15:00 οι συντελεστές του προγράμματος «ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ» των Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία» και οι εκδόσεις Διάπλαση παρουσιάζουν στο IANOS Café το βιβλίο «Κυνηγώντας… τα όνειρά μας!».

Ένα βιβλίο των μαθητών και μαθητριών του Δημοτικού σχολείου των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία» και των Δημοτικών Σχολείων: Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Κασσαβήτα», 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας Βόλου, Δημοτικό Σχολείο «Άξιον Εστί» Βόλου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, 17ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας, 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού, Ελληνογαλλική Σχολή Αθηνών «Άγιος Παύλος».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δείτε Επίσης

Για παιδιά από 5 ετών και άνω

Χαιρετισμός: Θωμάς Ντάγκας γεν. διευθ. Εκπαιδευτηρίων «Νέα Παιδεία»

Εισαγωγή: Ελένη Καρυδά συγγραφέας-επιστημ. συνεργάτης

Πρόλογος και συμμετοχή: Ελένη Σβορώνου συγγραφέας

Συντονισμός: Μαριαλένα Αθανασάκη, Ανδριανή Σταύρου, ΝίκηΧαριστού

Σας περιμένουμε όλους για να μάθουμε μέσα από τις ιστορίες των παιδιών πώς να κυνηγάμε τα όνειρά μας!

Link Εκδήλωσης: Ianos.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top