Now Reading
Προτάσεις παιδικών βιβλίων από τον Ιανό

Προτάσεις παιδικών βιβλίων από τον Ιανό

Σας παρουσιάζουμε τη λίστα με τα ευπώλυτα του Ιουλίου (13-19/7)

Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ

Συγγραφέας: ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Δύο είναι οι κόσμοι του Αργύρη. Ο κόσμος του σχολείου και ο ηλεκτρονικός. Στον πρώτο ασφυκτιά, στον δεύτερο απελευθερώνεται. Στον έναν θυμάται όσα θέλει να ξεχάσει, στον άλλον ξεχνάει όσα δε θέλει να θυμάται. Μέχρι τη στιγμή που μια παρατεταμένη διακοπή ρεύματος θα αφαιρέσει από τη ζωή του και τους δύο κόσμους. Οι εφιάλτες του θα ζωντανέψουν, οι μνήμες του θα ξυπνήσουν, οι απορίες του θα γιγαντωθούν. Γύρω του και μέσα του όλα σκοτεινιάζουν , όπως τότε… Θα παραδοθεί και πάλι στο σκοτάδι, σαν δειλός και συνεσταλμένος που λένε όλοι πως είναι, ή θα παλέψει μαζί του γενναία, όπως πάλεψαν κάποτε οι μονομάχοι τους Ρωμαίους κατακτητές;

https://www.ianos.gr/o-mikros-monomachos-0455063

 

Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΡΑΓΙΟΝΙΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΠΙΤΙ

Συγγραφέας: ΝΤΕΙΓΟΥΟΛΤ ΝΤΡΙΟΥ

ΟΝτάνκαν έχει μια απίθανη χρωματιστή παρέα: τα κραγιόνια του! Έχει ήδη περάσει μια περιπέτεια μαζί τους, όταν αυτά απειλούσαν ότι θα παραιτηθούν. Σε αυτή τη νέα ιστορία, ο Ντάνκαν λαμβάνει ένα καινούργιο πακέτο από καρτ ποστάλ, από τα κραγιόνια που έχει παρατήσει σε διάφορα σημεία και του ζητούν να τα σώσει: το Βυσσινί Κραγιόνι χάθηκε κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ κι έσπασε στα δύο όταν κάθισε πάνω του ο μπαμπάς· το Τυρκουάζ, κόλλησε σε μια άπλυτη κάλτσα μέσα στο στεγνωτήριο. Κάθε κραγιόνι έχει τη δική του λυπητερή ιστορία να αφηγηθεί, ζητώντας από τον Ντάνκαν να το βοηθήσει να γυρίσει σπίτι, στο κουτί με τα κραγιόνια.

https://www.ianos.gr/i-mera-pou-ta-kragionia-girisan-spiti-0498339

 

ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΙΛΕΚΟ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟΥ

Συγγραφέας: ΚΟΡΝ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ

Μπορούμε άραγε να αλλάξουμε το τέλος της ιστορίας; Το κόκκινο γιλέκο είναι ο πρωταγωνιστής. Μέσα από την ιστορία του, μεταξύ άλλων, μαθαίνουμε: Για τους μεγιστάνες του Ντουμπάι που πουλώντας πετρέλαιο (το οποίο αποτελεί και την πρώτη ύλη για την κατασκευή των ρούχων φλις) έχουν αποκτήσει τόσο χρήμα που έφτιαξαν χιονοδρομική πίστα στη μέση της ερήμου. Για τους φτωχούς κατοίκους του Μπαγκλαντές που αναγκάζονται να δουλεύουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στη βιομηχανία της υφαντουργίας και της παραγωγής ενδυμάτων, αλλά ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή. Για το συγγραφέα, που ζει στην Ευρώπη, αγοράζει το κόκκινο γιλέκο και το πετάει σ’ έναν κάδο για παλιά ρούχα αφού το έχει φορέσει μόνο δυο χρόνια. Για τον Σενεγάλο που φοράει το κόκκινο γιλέκο ενώ κινδυνεύει να θαλασσοπνιγεί μαζί με άλλους πρόσφυγες σε μια βαρκούλα στη μέση του Ατλαντικού.

https://www.ianos.gr/pos-ena-kokkino-gileko-ekane-to-giro-to-kosmou-0236190

 

Η ΜΥΤΗ ΤΗΣ ΘΕΑΣ – ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ

Συγγραφέας: ΜΠΑΝΣΕΡΟΥΣ ΓΙΡΓΚΕΝ

Όλοι οι ντετέκτιβ του κόσμου ονειρεύονται μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους να δουλέψουν στο Λονδίνο, στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη. Στους δρόμους αυτών των πόλεων το κακό παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Ένας επαγγελματίας όπως o Κλουζ θα είχε εκεί δουλειές με φούντες. Αλλά πώς ήρθαν τα πράγματα και βρέθηκε να κυνηγάει παρανόμους στην Αθήνα; Σε μια πόλη όπου δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τις πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων; Καλύτερα να πάρουμε την ιστορία από την αρχή…

https://www2.ianos.gr/i-miti-tis-theas-mia-ipothesi-gia-ton-ntetektiv-klouz-0495210

 

ΩΚΕΑΝΟΣ

Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και κάντε μια βουτιά στο άπειρο γαλάζιο του ωκεανού, με αυτό το γοητευτικό, μεγάλου μεγέθους βιβλίο. Εξερευνήστε τον πραγματικό πνεύμονα του πλανήτη μας και τους κατοίκους του από την ακροθαλασσιά έως τα βάθη της αβύσσου. Μια εκπληκτικά ποικιλόμορφη πανίδα και χλωρίδα αποκαλύπτεται μέσα από την εικονογράφηση της βραβευμένης Hélène Druvert, που ζωντανεύει με τα εντυπωσιακά αναπτύγματα και τις εικόνες που έχουν κοπεί με μηχανήματα λέιζερ, και συνοδεύεται από τα εμπεριστατωμένα κείμενα της διακεκριμένης βιολόγου και δημοσιογράφου Emmanuelle Grundman Κατανοήστε πώς γεννιέται ένα κύμα και τον μηχανισμό της παλίρροιας, ανακαλύψτε τα εξωτικά, διάφανα πλάσματα στα βαθύτερα σημεία του ωκεανού και το θρυλικό γιγάντιο καλαμάρι. Θαυμάστε το ποικιλόχρωμο θέατρο των κοραλλιών και κολυμπήστε κάτω από τα παγόβουνα των πολικών ωκεανών. Επιπλέον, αυτή η θεαματική θαλασσινή οδύσσεια έρχεται να μας θυμίσει πόσο ουσιώδες είναι σήμερα να προστατέψουμε τους ωκεανούς, την πηγή της ανθρωπότητας, από τους κινδύνους που τους απειλούν.

https://www2.ianos.gr/okeanos-0497483

 

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ

Συγγραφέας: ΖΕΗ ΑΛΚΗ

Τον λένε Ίκαρο Λαμπρίδη, είναι δέκα χρονών και μένει στο Παγκράτι με τη θεία του Ελένη Ιοκάστη Καποδίστρια. Θα ’θελε να είχε πατέρα τον Τζο Νέσμπο, που όλοι λένε ότι του μοιάζει. Ζηλεύει που η θεία αποκαλεί αγόρι της τον παπαγάλο. Φίλοι του είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ένας άστεγος και ο γυμναστής του. Δεν καταλαβαίνει γιατί οι συμμαθητές του τον κοροϊδεύουν. Και κυρίως δεν καταλαβαίνει γιατί οι γονείς των συμμαθητών του δεν αφήνουν τα προσφυγόπουλα να μπουν στην αυλή του σχολείου. Η θεία όμως… H Άλκη Ζέη γράφει μια ιστορία για τα παιδιά και τα προβλήματά τους σήμερα.

https://www2.ianos.gr/ena-pedi-apo-to-pouthena-0485037

 

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ

Το παραμύθι δεν έχει χώρο και χρόνο: Μια φορά κι έναν καιρό.. Μία πρωτότυπη συλλογή φανταστικών λαϊκών αφηγημάτων- παραδοσιακών παραμυθιών , με περιεχόμενο μη πραγματικό, που εκφράζει τους φόβους, τους καημούς, τα όνειρα, τις παραδοχές, τις ηθικές αξίες διαφορετικών λαών . Ιστορίες, μύθοι με νάνους, γίγαντες, νεράιδες, γοργόνες, μάγισσες, πριγκίπισσες… Ιστορίες που μας ταξιδεύουν στα βάθη της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας, καθώς και σε γνωστά και άγνωστα παραμύθια του Λ. Μπεχστάιν, των αδελφών Γκριμ, του Σ. Περό, του Χ. Κ. Άντερσεν, του Α. Σ. Πούσκιν κ.α. Τα παραμύθια που έχουν επιλεχθεί για την έκδοση αυτή, διατηρήθηκαν, εμπλουτίστηκαν και μεταδόθηκαν σε μια μεγάλη πορεία ετών και μας μεταφέρουν με τρόπο- σχεδόν μαγικό- σε έναν άλλο τόπο και χρόνο καλώντας μας να γνωρίσουμε την κουλτούρα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό άλλων λαών. Όσο αφηγούμαστε ένα παραμύθι, αποκτά παραλλαγές και παραμένει ζωντανό και εξελισσόμενο κομμάτι του πολιτισμού. Τα παραμύθια αυτά όπως και όλα άλλωστε διαβάζονται από μικρούς και μεγάλους. Γιατί στα παραμύθια όλα μπορούν να συμβούν!

Δείτε Επίσης

https://www.ianos.gr/paramithia-ap-olo-ton-kosmo-0443628

 

Ο ΑΡΚΟΥΔΑΚΟΣ ΒΟΥΤΑΕΙ ΣΤΑ ΒΑΘΙΑ

Συγγραφέας: ΝΤΕΙΒΙΣ ΜΠΕΝΤΖΙ

Σήμερα ο Αρκουδάκος βουτάει βαθιά στον ωκεανό! Ένα βιβλιαράκι με υπέροχες εικόνες και έξυπνα κινούμενα μέρη.

https://www.ianos.gr/o-arkoudakos-voutai-sta-vathia-0345407

 

DOG MAN 1

Συγγραφέας: ΠΙΛΚΙ ΝΤΕΙΒ

Ο ΣΚΥΛΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΡΑΤΣΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ… ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ… ΑΓΩΝΙΑ… ΕΡΩΤΑ… ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ! “Ένα από τα σπουδαιότερα βιβλία για σκυλοκέφαλους αστυνομικούς που γράφτηκαν ποτέ”, προγιαγιά του Τζορτζ “Κυνικά αστείο!” παππούς του Χάρολντ “Σιχάθηκα την κάθε σελίδα!” – κύριος Κρουπ

https://www.ianos.gr/dog-man-1-0495130

 

Ο ΝΟΪ ΚΑΙ Η ΦΑΛΑΙΝΑ BOARD BOOK

Συγγραφέας: ΝΤΕΙΒΙΣ ΜΠΕΝΤΖΙ

Η ιστορία ενός μοναχικού μικρού αγοριού, μιας μικρής φάλαινας που βγήκε στην ακτή, και μιας φιλίας που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και των δυο τους.

https://www.ianos.gr/o-ni-ke-i-falena-board-book-0446669

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top