Now Reading
Προσπαθείς να μείνεις έγκυος – πρόσεξε την ένταση της γυμναστικής σου

Προσπαθείς να μείνεις έγκυος – πρόσεξε την ένταση της γυμναστικής σου

Συμβουλές για να συνεχίσεις την άσκηση χωρίς να βλάπτεις τη γονιμότητά σου

Εάν προσπαθείς να μείνεις έγκυος, πιθανότατα γνωρίζεις ότι είναι σημαντικό να παρακολουθείς τον κύκλο σου και να ξέρεις πότε έχεις ωορρηξία. Δεν είναι επίσης μυστικό ότι το να είσαι υγιής και το να διατηρείσαι σε καλή φυσική κατάσταση παίζει καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση της γονιμότητάς σου, αλλά ήξερες ότι η υπερβολική άσκηση μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες σύλληψης;

 

Εάν σου αρέσει η άσκηση και προσπαθείς να συλλάβεις, δεν χρειάζεται απαραίτητα να σταματήσεις. Πάνω απ’ όλα, μίλησε με το γιατρό σου για το τι πρέπει να προσέξεις αυτή τη στιγμή περισσότερο στο σώμα σου.

 

Ακολουθούν πέντε συμβουλές για να συνεχίσεις την άσκηση σου χωρίς να βλάπτεις τη γονιμότητά σου:

Δώσε σημασία σε συμπτώματα αναιμίας

Το αίμα είναι η ουσιώδης ουσία της εγκυμοσύνης, και ως γυναίκα, χρησιμοποιείς μεγάλη ποσότητα – ειδικά όταν ασκείσαι. Οι μύες τρέφονται με αίμα και η ρουτίνα της έντονης άσκησης μπορούν να εξαντλήσουν το σώμα και να σε κάνουν να νιώθεις εξαντλημένη. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε κακή υγεία των ωαρίων, η οποία μπορεί στη συνέχεια να αναστείλει την εγκυμοσύνη.

Επομένως, πρόσεξε για συμπτώματα αναιμίας:

Πονοκέφαλο

Ζάλη

Αδυναμία

Δυσκολία στην αναπνοή

Γρήγορος καρδιακός ρυθμός

Κρύα άκρα

Συμβουλέψου τον γιατρό σου εάν ανησυχείς για τη δυνατότητα δοκιμής και λήψης συμπληρωμάτων σιδήρου.

 

Περιόρισε τη διάρκεια των προπονήσεων σε μία ώρα ή λιγότερο

Οι προπονήσεις πρέπει να σε αφήνουν να αισθάνεσαι ενέργεια χωρίς να σε εξαντλούν. Εάν γυμνάζεσαι έντονα και για πολλή ώρα, το σώμα σου μπορεί να καταλήξει σε κατάσταση μάχης ή πτήσης που μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τις ορμόνες του στρες και να προκαλέσει ανισορροπίες στις ορμόνες του κύκλου σου. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τη σύλληψη. Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση: να κρατάς λίγη ενέργεια για τον εαυτό σου αντί να τα δώσεις όλα στο γυμναστήριο ή στο πάτωμα της γιόγκα. Εάν νιώθεις ότι το σώμα σου αντιδρά κατά την άσκηση, κάνε ένα διάλειμμα και συνέχισε ξανά λίγο αργότερα.

Δείτε Επίσης

Διατήρησε ένα υγιές βάρος

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να προκαλέσει ορμονικές ανισορροπίες και προβλήματα με την ωορρηξία. Έτσι, εάν είσαι υπέρβαρη και σκοπεύεις να μείνεις έγκυος, μπορεί να αυξήσεις τις πιθανότητές σου ακολουθώντας πιστά μια υγιεινή διατροφή και ένα πρόγραμμα τακτικής άσκησης. Από την άλλη, το να είσαι λιποβαρής και να μην έχεις αρκετά λιποκύτταρα μπορεί επίσης να συμβάλλει στη στειρότητα εμποδίζοντας την ικανότητα του σώματός σου να παράγει οιστρογόνα – που είναι μια ορμόνη που είναι απαραίτητη για την ωορρηξία.

Οι τακτικές διακυμάνσεις βάρους επίσης διαταράσσουν τις ορμόνες, προσπάθησε να διατηρήσεις ένα ισορροπημένο βάρος ακολουθώντας μια δίαιτα γεμάτη με υγιεινές τροφές που να σου αρέσουν.

 

Προτίμησε τις προπονήσεις μέτριας έντασης

Τα μεγάλα βάρη έχουν αντίκτυπο στο ενδοκρινικό σύστημα και μπορούν να επηρεάσουν τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για έναν υγιή εμμηνορροϊκό κύκλο. Έτσι, εάν προσπαθείς να συλλάβεις πρέπει να διατηρήσεις έναν κανονικό κύκλο, όποτε φρόντισε οι προπονήσεις σου να είναι μέτριας έντασης.

 

Με μέτρο

Οι περισσότεροι γιατροί γονιμότητας συνιστούν καρδιαγγειακή άσκηση χαμηλού αντίκτυπου, όπως αυτή μιας ελλειπτικής μηχανής. Αλλά το τρέξιμο είναι στην πραγματικότητα ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνεις σε φόρμα και να προετοιμάσεις το σώμα σου για εγκυμοσύνη και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσεις να τρέχεις αν το κάνεις ήδη. Επιπλέον, εάν αισθάνεσαι κουρασμένη κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, το περπάτημα είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να παραμείνεις ενεργοποιημένη και να προετοιμάσεις το σώμα σου για το όμορφο ταξίδι της εγκυμοσύνης.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top