Now Reading
Προκάλεσέ με: Διακοπές χωρίς τάμπλετ ή ίντερνετ

Προκάλεσέ με: Διακοπές χωρίς τάμπλετ ή ίντερνετ

Ακούγεται δύσκολο, αλλά γίνεται! Κι αν το τολμήσετε… θα περάσετε τέλεια!

Τα τελευταία χρόνια όταν φτιάχνουμε βαλίτσες αυτό που φροντίζουμε να μην ξεχάσουμε είναι οι φορτιστές και η αγωνία μας είναι αν εκεί που θα πάμε θα έχει wifi… Στοπ. Να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω δεν μπορούμε. Μπορούμε ωστόσο για λίγες μέρες, όσο διαρκούν οι πασχαλινές διακοπές να αφήσουμε πίσω τάμπλετ και το κινητό να το περιορίσουμε στη χρήση αυστηρά του τηλεφώνου.

  • Μην ψάχνετε αφορμή για να μπείτε στους χάρτες – υπάρχουν πινακίδες… κι αν χαθείτε μπορείτε να σταματήσετε κάπου και να ρωτήσετε πώς να πάτε στον προορισμό σας.
  • Δεν χρειάζεται να μπείτε στο trip advisor για να δείτε πόσα αστέρια έχει η ταβέρνα της πλατείας ή τι κριτικές έχει πάρει το μπακάλικο-παντοπωλείο της γωνίας. Ρωτήστε τους ντόπιους, κανείς δεν ξέρει έναν τόπο καλύτερα.
  • Δεν χρειάζεται να διαβάσετε ή να μάθετε τα τελευταία νέα της επικαιρότητας – δεν θα αλλάξει σημαντικά ο κόσμος σε πέντε μέρες, ειδικά στις διακοπές.
  • Θέλετε να βγάλετε φωτογραφίες; Υπάρχουν και οι κανονικές φωτογραφικές μηχανές. Μην αγχωθείτε για να τις ανεβάσετε στα κοινωνικά δίκτυα. Ζήστε στο μάξιμουμ αυτές τις στιγμές με την οικογένειά σας. Έτσι θα τις θυμάστε για πάντα, ακόμα κι αν χάσετε λίγο τη δημοφιλία σας για μερικές μέρες.
  • Στο αυτοκίνητο με παιδιά ή στο τρένο/λεωφορείο/αεροπλάνο/πλοίο: ακούγεται σαν εφιάλτης το να πρέπει να ψυχαγωγήσεις μικρά παιδιά κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Αλλά για στάσου, εμείς πώς ταξιδεύαμε στην ηλικία τους… Τράπουλες, παζλ, σταυρόλεξα, βιβλία… εντάξει δεν θα σας ζητήσω να ξεθάψετε τα γουόκμαν.
  • Ζήστε τη φύση: Για την ακρίβεια ανακαλύψτε την από την αρχή και γίνετε ένα μαζί της.

  • Επιστρέψτε στις παραδόσεις: φτιάξτε κουλουράκια, τσουρέκια (όχι δεν εννοώ τα νεύρα σας), βάψτε τα αβγά – όχι δεν χρειάζεται να μπείτε σε sites για να τα κάνετε όλα αυτά (ξέρω μπορείτε υπάρχει ο κίνδυνος να σταματήσετε αυτή να με διαβάζετε – αλλά λέω από αύριο… που αρχίζουν οι διακοπές), ρωτήστε τη μαμά σας, τη καλή κυρία δίπλα σας, τις γιαγιάδες στο χωριό (αν εκδράμετε)… λύσεις υπάρχουν, στην τελική αυτοσχεδιάστε, ακόμα κι αν δεν τρώγονται οι δημιουργίες σας, αν τις επιχειρήσετε μαζί με τα παιδιά θα το έχετε σίγουρα διασκεδάσει.
  • Υπάρχουν και παιχνίδια έξω από το τάμπλετ; Κι όμως υπάρχουν! Μπάλες, σχοινάκια, κρυφτό, κυνηγητό, μάντεψε ποιος, επιτραπέζια, πρόσωπο ζώο πράγμα, πέτρα ψαλίδι χαρτί…
  • Περπατήστε όσο μπορείτε: Δεν ανακαλύπτεις καλύτερα ένα τρόπο αν δεν τον περπατήσεις. Στη χώρα μας στα περισσότερα μέρη πλέον υπάρχουν εξαιρετικοί οδηγοί μονοπατιών (τους βρίσκετε και χωρίς ίντερνετ, σε έντυπη μορφή, ή στα κατά τόπους τουριστικά γραφεία), αλλά και πορείες για περπάτημα.
  • Ελάτε πιο κοντά στα παιδιά σας: λιγότερη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών περισσότερος και πιο ουσιαστικός χρόνος επαφής για το ζευγάρι, αλλά και για τους γονείς προς τα παιδιά τους.
  • Εμπιστευτείτε τα παιδιά σας: Τα παιδιά είναι προσαρμοστικά από τη φύση τους, συνήθως οι γονείς έχουν θέμα στο να βάλουν όρια, αν αποφασίσετε οικογενειακώς να κάνετε διακοπές χωρίς συσκευές τελευταίας τεχνολογίας, τα παιδιά θα σας δείξουν τον τρόπο για να μη βαρεθείτε ούτε εσείς ούτε εκείνα στιγμή…

Καλό ταξίδι λοιπόν και να περάσετε τέλεια… Που είμαι σίγουρη, δηλαδή, ότι αν αποδεχθείτε την πρόκληση θα ζήσετε υπέροχες διακοπές!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top