Now Reading
Ποια μαθήματα ζωής και ποιες βασικές δεξιότητες ελπίζουν οι γονείς να διδάξουν σήμερα στα παιδιά τους

Ποια μαθήματα ζωής και ποιες βασικές δεξιότητες ελπίζουν οι γονείς να διδάξουν σήμερα στα παιδιά τους

Τι αποκαλύπτει μια πρόσφατη έρευνα

«Να δείχνεις σεβασμό», «να είσαι ευγνώμων για αυτό που έχεις» και «η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική» είναι τα κορυφαία τρία μαθήματα ζωής που οι Αμερικανοί γονείς ελπίζουν να διδάξουν στα παιδιά τους, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

Η ολοκλήρωση των πέντε πρώτων μαθημάτων ζωής που οι γονείς θέλουν να ενσταλάξουν είναι «ποτέ να μην τα παρατάς» και «να μαθαίνεις από τα λάθη σου».

Μια έρευνα για 2.000 γονείς, που ανέθεσε η YMCA και διεξήχθη από την OnePoll, εξέτασε τα κορυφαία μαθήματα ζωής και τα «motto» που οι γονείς ελπίζουν να διδάξουν στα παιδιά τους, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι. Μεταξύ αυτών εισόδημα, χρόνος και, επαγγελματικές δυσκολίες, τόπο διαμονής.

Για τους γονείς που ένιωθαν ότι δεν ήταν σε θέση να διδάξουν στα παιδιά τους όλα όσα ήθελαν, οι αιτίες ήταν πρακτικά και οικονομικά εμπόδια. Οι κυριότεροι λόγοι που αναφέρονται περιλαμβάνουν την εργασία πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα (33 τοις εκατό), την εστίαση στην παροχή αναγκών (23 τοις εκατό) και την αδυναμία να περνούν αρκετό χρόνο με τα παιδιά τους (22 τοις εκατό).

Και πολλοί γονείς – 43 τοις εκατό συνολικά – αναφέρουν ότι ζουν σε αναβαθμισμένες περιοχές λόγω των ευκαιριών που προσφέρει η περιοχή στην οικογένειά τους. Αυτό αυξάνεται σε περισσότερο από το ήμισυ όταν κοιτάζουμε γονείς που βγάζουν πάνω από 80.000 $ ετησίως, μεμονωμένα.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι το 37% των γονέων πιστεύουν ότι η περιοχή όπου γεννήθηκαν καθορίζει το μέλλον τους.

«Ενώ μπορεί να ακούγεται εκπληκτικό, η έρευνα δείχνει ότι ένα μόνο ψηφίο μπορεί να έχει δραστική επίδραση σε ολόκληρη τη ζωή σας», δήλωσε ο Kevin Washington, Διευθύνων Σύμβουλος της Y-USA. «Με Ys σε 10.000 κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα, βλέπουμε τα αποτελέσματα των διαφορών ταχυδρομικού κώδικα καθημερινά και εργαζόμαστε σε κάθε κοινότητα για να εντοπίσουμε πρώτα τις συγκεκριμένες ανάγκες τους και στη συνέχεια να κλείσουμε αυτά τα κενά ευκαιριών».

Ο χρόνος και τα χρήματα βρέθηκαν να είναι μεταξύ των εμποδίων για πολλούς γονείς που αγωνιούν για να διδάξουν στα παιδιά τους μαθήματα και δεξιότητες ζωής. Οι γονείς που συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια ανέφεραν πρόσθετους παράγοντες που συμβάλλουν όπως είναι ο μόνος γονέας (20 τοις εκατό), η έλλειψη οικονομικών που χρειάζονται για να διδάξουν το μάθημα / δεξιότητα (20 τοις εκατό) και να εργαστούν περισσότερες από μία θέσεις εργασίας (17 τοις εκατό).

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα μαθήματα ζωής διδάσκονται συνήθως από έναν γονέα (75 τοις εκατό), στο σχολείο ή / και από εκπαιδευτικούς (47 τοις εκατό) και από άλλα μέλη της οικογένειας (46 τοις εκατό).

Με τα σχολεία και τους δασκάλους να παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή των παιδιών, είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι το 54 τοις εκατό των γονέων έχουν μετακινηθεί προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το παιδί τους βρίσκεται σε μια καλύτερη σχολική ή σχολική περιοχή.

«Τα παιδιά μαθαίνουν δεξιότητες ζωής, τόσο «σκληρές» δεξιότητες όπως πώς να κολυμπήσουν όσο και «μαλακές» δεξιότητες όπως ομαδική εργασία, με ποικίλους διαφορετικούς τρόπους, συχνά μέσω οργανωμένων προγραμμάτων, αλλά και μέσω άτυπων αλληλεπιδράσεων από άτομο σε άτομο», δήλωσε η Ουάσινγκτον. «Ως παιδί που μεγάλωσε πηγαίνοντας στον εαυτό μου το Y, μπορώ να βεβαιώσω τη δύναμη των μέντορες, των προπονητών και άλλων μοντέλων που συνάντησα εκεί, οι οποίοι μπορούν να μπουν και να βοηθήσουν τους γονείς να διδάξουν στα παιδιά αυτά τα σημαντικά μαθήματα και δεξιότητες ζωής».

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι τα σημαντικά μαθήματα ζωής δεν έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών: Το εβδομήντα εννέα τοις εκατό των γονέων αναφέρουν ότι εργάζονται για να διδάξουν στα παιδιά τους τα ίδια μαθήματα που έμαθαν όταν μεγάλωναν οι ίδιοι.

Ωστόσο, με μια μεταβαλλόμενη κοινωνία, υπάρχουν νέα πράγματα για να διδάξουν τα παιδιά, ειδικά όσον αφορά την τεχνολογία.

Οι γονείς λένε ότι νέες δεξιότητες που ελπίζουν να διδάξουν στα παιδιά τους – αυτές που δεν έμαθαν – περιλαμβάνουν πώς να είναι ασφαλείς στο διαδίκτυο και πώς να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες σε έναν ολοένα και περισσότερο ψηφιακό κόσμο. Ένας γονέας σημείωσε: «Η παιδική μου ηλικία ήταν ριζικά διαφορετική από αυτή του γιού μου. Η πρόσβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα βιντεοπαιχνίδια έχει καταστήσει τη μάθηση πρόσωπο με πρόσωπο κοινωνικές δεξιότητες πιο δύσκολη».

Ανεξάρτητα από το ποια μαθήματα ζωής και δεξιότητες αισθάνονται οι γονείς είναι τα πιο σημαντικά, το 70 τοις εκατό συμφωνεί ότι η κοινότητά τους παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη των παιδιών τους – και το 80 τοις εκατό πιστεύει ότι το να έχουν ένα φιλόξενο μέρος για συγκέντρωση είναι σημαντικό για την ενίσχυση της γειτονιάς τους.

Τα 10 κορυφαία μαθήματα ζωής που οι γονείς θέλουν να διδάξουν στα παιδιά τους

Να δείχνεις και να έχεις σεβασμό

Να είστε ευγνώμονες για αυτό που έχετε

Η τιμιότητα είναι η καλύτερη πρακτική

Ποτέ μην τα παρατάς

Να μαθαίνετε από τα λάθη σας

Να μην κρίνεις βεβιασμένα τους ανθρώπους

Να παραδέχεσαι τα λάθη σου

Να φροντίζεις τη σωματική σου υγεία

Να ακούς πριν μιλήσεις

Δείτε Επίσης

Να περνάς χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάς

Οι 10 κορυφαίες δεξιότητες ζωής που οι γονείς θέλουν να διδάξουν στα παιδιά τους

Βασικό μαγείρεμα

Καλές πρακτικές υγιεινής

Να οδηγούν ένα αμάξι

Να ξέρουν να βάζουν πλυντήριο

Διαχείριση χρημάτων

Να γνωρίζετε το περιβάλλον σας

Βασικές δεξιότητες καθαριότητας

Διαχείριση χρόνου

Ανάγνωση και κατανόηση

Να κάνουν επιλογές υγιεινής διατροφής

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top