Now Reading
Πιπίλα: πώς θα τη διατηρήσετε καθαρή και σε άριστη κατάσταση

Πιπίλα: πώς θα τη διατηρήσετε καθαρή και σε άριστη κατάσταση

Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχετε να αντιμετωπίσετε είναι η προστασία του μωρού σας από παθογόνους μικροοργανισμούς

Η πιπίλα καθησυχάζει πολλά μωρά και νήπια, βοηθώντας τα να ηρεμήσουν και να αποκοιμηθούν. Αν και το δικό σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, όμως, πρέπει να δώσετε έμφαση στην καλή υγιεινή, ώστε το αγαπημένο αξεσουάρ του παιδιού σας να μη γίνει όχημα για επικίνδυνους μικροοργανισμούς. Μια αληθινή πρόκληση, ιδιαίτερα αν το μικρό σας δεν έχει πιο διασκεδαστικό παιχνίδι από τη να την πετάει στο πάτωμα ξανά και ξανά. Ποιες συμβουλές είναι σημαντικό να ακολουθήσετε, για να προστατεύσετε την υγεία του;

-Αν το μωρό σας βρίσκεται ακόμα στην ηλικία της αποστείρωσης, αποστειρώστε την πιπίλα προτού του τη δώσετε, βράζοντάς τη για 5’ σε βραστό νερό ή τοποθετώντας τη σε αποστειρωτή. Υπάρχουν και φορητοί αποστειρωτές πιπίλας (σε καταστήματα και eshops με βρεφικά είδη) που θα σώσουν την κατάσταση στη διάρκεια μιας βόλτας!

-Αν έχετε σταματήσει να αποστειρώνετε, αρκεί να την πλένετε με άφθονο ζεστό νερό και σαπούνι και μετά να την αφήνετε να στεγνώσει.

-Αποφύγετε να την «καθαρίσετε» γλείφοντάς τη, ακόμα κι αν νιώθετε σαν να είστε ένα με το μωρό σας! «Με αυτό τον τρόπο μπορεί να του μεταδώσετε μικρόβια που προκαλούν από κρυολογήματα μέχρι στοματικές άφθες», προειδοποιεί η Αμερικανίδα παιδίατρος Dr. Tanya Altmann.

Δείτε Επίσης

-Αντικαταστήστε οποιαδήποτε πιπίλα παρουσιάζει σημάδια φθοράς. «Παρόλο που τα βρεφικά προϊόντα είναι πλέον ελεύθερα BPA, περιέχουν και άλλα στοιχεία που μπορεί να διαρρεύσουν μετά από συστηματικό πλύσιμο και χρήση. Είτε λοιπόν πρόκειται για πιπίλες είτε για μπιμπερό είτε για πιάτα, αντικαταστήστε τα μόλις αρχίσουν να φθείρονται. Είναι και θέμα ασφάλειας. Σε περίπτωση που αποκολληθεί ένα κομμάτι τους, ενέχει τον κίνδυνο ασφυξίας ή τραυματισμού αν είναι αιχμηρό».

-Φροντίστε να έχετε πάντα μαζί σας περισσότερες από μία πιπίλες όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού, ώστε να έχετε πάντα τουλάχιστον μία –ακόμα- καθαρή πιπίλα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top