Now Reading
Πιάνουμε τον Μάη…στους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους του κόσμου!

Πιάνουμε τον Μάη…στους μεγαλύτερους βοτανικούς κήπους του κόσμου!

Γιατί η αγάπη για τη φύση και τα ταξίδια δεν σταματάει ποτέ…

Σήμερα Πρωτομαγιά ας ταξιδέψουμε στους πιο όμορφους Βοτανικούς Κήπους του κόσμου!
Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τους τοπ 9!
# 9 Dumbarton Oaks Park
Στην Ουάσινγκτον, στη γειτονιά της Τζωρτζτάουν της DC βρίσκεται ο Dumbarton Oaks, ένα τεράστιο ιστορικό κτήμα που κάποτε ανήκε στον φιλάνθρωπο και Αμερικανό διπλωμάτη Robert Woods Bliss. Το κτήμα καταλαμβάνει 54 στρέμματα, συμπεριλαμβανομένου ενός τεράστιου κτήματος που περιλαμβάνει συλλογές μουσείων και ακόμη και χώρους για συναυλίες. Οι κήποι έχουν έκταση 27 στρεμμάτων, με βεράντες που διασχίζουν ρέματα, λίμνες και περιλαμβάνουν πολλές βρύσες και σκάλες.

# 8 Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι
Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι στην περιοχή Kew του Λονδίνου αποτελούνται από 326 στρέμματα γης. Ο κήπος ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1759 και έκτοτε έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Διαθέτει θερμοκήπια και 10 εξειδικευμένες κλιματικές ζώνες που φιλοξενούν μια ποικιλία φυτών που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να ζήσουν στο κανονικό κλίμα του Λονδίνου. Υπάρχει επίσης ένας πεζόδρομος ύψους 59 ποδιών που σας επιτρέπει να απολαύσετε όλες τις όμορφες βιομάδες των φυτών στην περιοχή.

# 7 Yuyuan Garden
Ο κήπος Yuyuan πιστεύεται ότι χτίστηκε στη δυναστεία Ming πριν από τέσσερις αιώνες. Είναι ένας κήπος 4 στρεμμάτων σε παραδοσιακό κινέζικο στιλ. Μέσα υπάρχουν λεπτές πέτρες και δέντρα, γλυπτά δράκων, γέφυρες και γαλήνιες λίμνες. Ο κήπος έχει μια πλούσια ιστορία κλεισίματος, ανακαίνισης και επαναλειτουργίας με την άνοδο και την πτώση των οικογενειών και των ιδιοκτητών. Υπέστη σοβαρές ζημιές μετά από αρκετούς εμφύλιους πολέμους, αλλά μετά την Απελευθέρωση της Σαγκάης το 1956, η δημοτική κυβέρνηση άρχισε ανακαινίσεις για να φέρει το Yuyuan πίσω στη μυστική του δόξα. Το 1961 άνοιξε ξανά για τελευταία φορά και έκτοτε παραμένει ανοιχτός.

# 6 Giardini Botanici Villa Taranto
Ο βοτανικός κήπος Villa Taranto βρίσκεται στην περιοχή Piedmont στη βορειοδυτική Ιταλία. Καλύπτει 40 στρέμματα γης και προστατεύει 20.000 ποικιλίες φυτών από χιλιάδες διαφορετικά είδη. Ο κήπος περιέχει επίσης αγάλματα, βεράντες, καταρράκτες και λίμνες. Διαδρομές μήκους 4,3 μιλίων που σας ταξιδεύουν σε χιλιάδες λουλούδια. Ο κήπος δεν χρεώνεται καν για είσοδο, από την άνοιξη έως το φθινόπωρο μπορείτε να περπατήσετε στον κήπο εντελώς δωρεάν.

# 5 Κήπος γλυπτικής της Μινεάπολης
Ο κήπος γλυπτικής στη Μινεάπολη θεωρείται συχνά ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και όμορφα σημεία της Μινεσότα. Το επίκεντρο του κήπου είναι το Spoonbridge and Cherry, ένα εμβληματικό γλυπτό από το Claes Oldenburg. Ο κήπος 11 στρεμμάτων διαθέτει περισσότερα από 40 διαφορετικά έργα από το τοπικό κέντρο τέχνης Walker, φυτά, παντού και έναν κήπο Arbor και Flower μέσα σε αυτόν.

# 4 Κήποι Butchart
Το Butchart Gardens είναι μια ομάδα ανθισμένων κήπων στο Brentwood Bay που είναι μια περιοχή της Βρετανικής Κολομβίας του Καναδά. Ο κήπος καταλαμβάνει έκταση 55 στρεμμάτων σε οικόπεδο 130 στρεμμάτων. Ο τεράστιος κήπος δέχεται περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες κάθε χρόνο και έχει οριστεί ως Εθνικός Ιστορικός Χώρος του Καναδά.

Δείτε Επίσης

# 3 Βοτανικός Κήπος του Μόντρεαλ
Ο Βοτανικός Κήπος του Μόντρεαλ είναι μια έκταση 190 στρεμμάτων γεμάτη με θεματικό βοτανικό κήπο και θερμοκήπια. Το 2008, θεωρήθηκε τόσο σημαντικός βοτανικός κήπος και χαρακτηρίστηκε ως Εθνικός Ιστορικός Χώρος του Καναδά. Έχει ένα από τα πιο εκτεταμένα σετ συλλογών και εγκαταστάσεων στον κόσμο. Μέσα βρίσκονται ο Κινέζικος Κήπος, ο Ιαπωνικός Κήπος, ο Κήπος των Πρώτων Εθνών και ο Κήπος των Άλπεων, ο Κήπος των δηλητηριωδών φυτών και άλλα. Οι κήποι διαθέτουν πολλά γλυπτά, συμπεριλαμβανομένων μερικών από φυτά και λουλούδια.

# 2 The Gardens by the Bay
Το The Gardens by the Bay είναι ένα φυσικό πάρκο που εκτείνεται σε 101 εκτάρια (δηλαδή 250 στρέμματα) ανακτημένης γης στο Marina Bay της Σιγκαπούρης. Υπερηφανεύεται ως ο «μεγαλύτερος κάθετος κήπος» στον κόσμο, με το εμβληματικό Supertree Grove, τεχνητές κατασκευές που χρησιμεύουν για να παρέχουν δροσερή σκιά για τα γύρω φυτά και τους επισκέπτες. Περιλαμβάνει επίσης μια τεράστια δομή “Cloud Mountain” και “Cloud Garden” – τον εσωτερικό κήπο που αναπαράγει το δροσερό, υγρό κλίμα που προσφέρουν τα περισσότερα τροπικά βουνά. Διαφημίζεται ως το νούμερο 1 τουριστικό αξιοθέατο στο Tripadvisor της Σιγκαπούρης, είναι μέρος των 20 κορυφαίων θέσεων του Facebook στον κόσμο, και περιέχει περισσότερα από 1.000.000 φυτά για να απολαύσετε.

# 1 Κήπος των Βερσαλλιών
Ο Κήπος των Βερσαλλιών μπορεί να είναι ο πιο διάσημος κήπος στον κόσμο, που χτίστηκε αρχικά το 1600 για τον βασιλιά Louis XIV. Αυτοί οι θεαματικοί κήποι βρίσκονται στη σκιά του Πύργου των Βερσαλλιών και καταλαμβάνουν περίπου 2.000 στρέμματα και είναι γεμάτοι φυτά, γλυπτά και σπάνια λουλούδια. Έχει 200.000 δέντρα, 210.000 λουλούδια που φυτεύονται κάθε χρόνο, 50 βρύσες και 620 πίδακες νερού.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top