Now Reading
Πες αντίο στα σκασμένα χείλη με αυτά τα 5 σπιτικά lip scrubs

Πες αντίο στα σκασμένα χείλη με αυτά τα 5 σπιτικά lip scrubs

Χείλη για φίλημα (μετά την καραντίνα)

Συντάκτρια: Κωνσταντίνα Κύρκου

Πολύτιμα και τα προϊόντα του εμπορίου δεν λέω, όμως όταν έχεις τόσο χρόνο στην διάθεσή σου γιατί να μην να τα φτιάξεις μόνη σου, homemade που λένε, βάζοντας υλικά της επιλογής σου, γνωρίζοντας ακριβώς τα συστατικά και τις αναλογίες τους; Άσε που η διαδικασία είναι πολλές φορές αρκετά διασκεδαστική και το αποτέλεσμα εξίσου δημιουργικό. Τώρα που #Μένουμε Σπίτι ευκαιρία είναι να πειραματιστούμε, να δοκιμάσουμε, να εξοικονομήσουμε και τελικά να μάθουμε να φτιάχνουμε μόνες ορισμένα προϊόντα με υλικά από τα ντουλάπια της κουζίνας μας, που μας είναι ιδιαίτερα χρήσιμα καθημερινά.

Η σημερινή αποστολή περιλαμβάνει την φροντίδα των χειλιών μας. Ένα DYI lip scrub είναι πάντα χρήσιμο και θρεπτικό αφού θα ενυδατώσει σε βάθος τα σκασμένα χείλη, αφήνοντάς τα απαλά και ζουμερά. Κάνε scroll down και διάλεξε μια από τις πέντε σπιτικές συνταγές που σου ταιριάζει και ετοίμασε την εύκολα και γρήγορα.

1) Lip scrub με καφέ:

Θα χρειαστείς: 1 κουταλιά της σούπας καφέ, μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Ανακάτεψε καλά τα υλικά μέσα σε ένα καθαρό μπολ, μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πάστα και εφάρμοσε το στα χείλη σου. Θα εκπλαγείς με το πόσο μαλακά θα είναι μετά την χρήση του.

2) Lip scrub με κανέλα:

Θα χρειαστείς: 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη, μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μισή κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη.

Ανακάτεψε όλα τα υλικά και με απαλές κυκλικές κινήσεις κάνε μασάζ στα χείλη σου, αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα. Αφαίρεσε με χλιαρό νερό. Το άρωμα της κανέλας απλά λατρεμένο.

3) Lip scrub με σοκολάτα:

Θα χρειαστείς: 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη, μισή κουταλιά της σούπας βούτυρο καριτέ, μισή κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη.

Ανακάτεψε πρώτα το βούτυρο καριτέ με την ζάχαρη. Έπειτα πρόσθεσε το λάδι και στο τέλος το κακάο. Voilà σοκολατένια χείλη για φίλημα.

4) Lip scrub με μέντα:

Θα χρειαστείς: 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (της επιλογής σου), μια κουταλιά της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας, 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας.

Δείτε Επίσης

Φτιάξε μια ομοιόμορφη πάστα, ανακατεύοντας όλα τα υλικά και κάνε μασάζ με κυκλικές κινήσεις στα χείλη σου. Η μέντα θα σου αφήσει μια φυσική αίσθηση δροσιάς.

5) Lip scrub με χυμό λεμονιού:

Θα χρειαστείς: Χυμό από ένα λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη, 1μιση κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

Ανάμιξε πρώτα τον χυμό λεμονιού με το λάδι καρύδας και πρόσθεσε μετά την ζάχαρη. Αν δεις ότι χρειάζεται έξτρα ζάχαρη, πρόσθεσε επιπλέον.

Συσκεύασε όλα τα lip scrubs σε βαζάκια που κλείνουν καλά και διατήρησέ τα για περίπου 2 εβδομάδες. Μπορείς να τα χρησιμοποιείς μέρα παρά μέρα για μοναδικά απαλά χείλη.

Πηγή: AllYou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top