Now Reading
Περνάμε υπέροχα διαβάζοντας Τα Χριστούγεννα του Δρακούλη

Περνάμε υπέροχα διαβάζοντας Τα Χριστούγεννα του Δρακούλη

Το πανέμορφο βιβλίο του Ντέιβ Πίκλι από τις εκδόσεις Φουρφούρι

Τα Χριστούγεννα είναι από τις πιο αγαπημένες γιορτές για όλα τα παιδιά. Είναι η εποχή των διακοπών. Χριστούγεννα σημαίνει δώρα, γλυκά, στολίδια.

Ο Δρακούλης αγαπάει τα Χριστούγεννα, θέλει να τα απολαύσει και να τα ζήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο ήρωας του Ντέιβ Πίλκι είναι αξιολάτρευτος για μικρούς και μεγάλους. Σε αυτό το χριστουγεννιάτικο βιβλίο θα τον παρακολουθήσουμε να ζει τέσσερις ιστορίες και πολλές περισσότερες διασκεδαστικές περιπέτειες.

Χριστούγεννα χωρίς χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν γίνονται – κι ο Δρακούλης θέλει να έχει το πιο όμορφο δέντρο. Ήθελε ένα που να μην είναι πολύ μεγάλο, αλλά ούτε και πολύ μικρό, ούτε πολύ ίσιο αλλά ούτε και πολύ στραβό. Κι όταν βρήκε το ιδανικό, αυτό που ήταν όπως ακριβώς το ήθελε, δεν μπορούσε παρά να το θαυμάσει. Αλλά ταυτόχρονα ένιωσε ότι δεν μπορούσε να το κόψει… ένα τόσο όμορφο δέντρο… Κι έτσι αντί να το κόψει και να το πάει στο σπίτι του, έφερε από το σπίτι του τα στολίδια και άφησε το στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο του στη φύση.

Σε όλους -ή στους περισσότερους έστω- αρέσουν τα γλυκά. Αν κάποιος έχει στη διάθεσή του πολλά γλυκά μπορεί άραγε να συγκρατηθεί και να φάει μόνο ένα; Αυτή την απορία έχει και ο Δρακούλης που αποφασίζει να φτιάξει ένα υπέροχο στεφάνι από σοκολατάκια. Ένα στεφάνι όμως που αποτελεί τον υπέρτατο πειρασμό, καθώς και μόνο που νιώθει την παρουσία από τα σοκολατάκια αισθάνεται ότι τον προκαλούν και θέλει να τα φάει όλα με τη μία. Θα μπορέσει άραγε να αντισταθεί; Νομίζω ότι πολλοί θα ταυτιστούν με αυτή την αγωνία του Δρακούλη…

Αλλά και με την επόμενη ιστορία του Δρακούλη θα ταυτιστούν πολλοί, ή τουλάχιστον όσοι είναι λίγο ξεχασιάρηδες, λίγο αφηρημένοι ή που συνηθίζουν να χάνουν τα πράγματά τους. Βέβαια κάποια πράγματα έχουν την τάση να χάνονται από μόνα τους και να εξαφανίζονται ως διά μαγείας, έτσι δεν είναι. Τα γάντια νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία (ενίοτε θα λέγαμε και οι κάλτσες). Επειδή και τα γάντια του Δρακούλη έχουν την τάση να χάνονται… ο ήρωάς μας που είναι ευρηματικός βρίσκει την τέλεια ιδέα, πιάνει κάθε γάντι με κλιπ στο μανίκι του παλτό του για να μην τα ξαναχάσει. Θα πιάσει άραγε το κόλπο του;

Χριστούγεννα σημαίνει δώρα. Κι ο Δρακούλης αγαπάει να κάνει δώρα στον εαυτό του. Ετοίμασε λοιπόν μια λίστα με όλα όσα ήθελε να αγοράσει. Φαγητό, ένα καινούργιο παλτό και ένα ξύλινο σπίτι για πουλιά. Πηγαίνει στην αγορά και κάνει τα ψώνια του. Όμως Χριστούγεννα σημαίνει πάνω απ’ όλα προσφέρω. Σημαίνει αγάπη. Κι ο Δρακούλης προσφέρει αυτή την αγάπη απλόχερα και με όλη του την αγάπη. Και καταφέρνει να ζήσει μαγικά και ευτυχισμένα Χριστούγεννα.

Τέσσερις ιστορίες που θα κρατήσουν εξαιρετική παρέα τις μέρες των γιορτών αλλά κι όχι μόνο στους μικρούς αναγνώστες με τις διασκεδαστικές περιπέτειες του Δρακούλη. Στο τέλος θα έχουν και την ευκαιρία να μάθουν πώς να ζωγραφίζουν τον Δρακούλη αλλά και να γράψουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη ιστορία. Η πανέμορφη εικονογράφηση του βιβλίου δένει υπέροχα με τις έξυπνες, πρωτότυπες και χιουμοριστικές περιπέτειες του Δρακούλη.

Δείτε Επίσης

Για παιδιά 5-7 ετών.

Ο Δρακούλης έγινε και ήρωας παιδικής τηλεοπτικής σειράς, 79 επεισοδίων. Επόµενος τίτλος: Ένας φίλος για τον ∆ΡΑΚΟΥΛΗ

Περισσότερο για το βιβλίο θα βρεις στο site brainfood.gr

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top