Now Reading
Παραμύθια για το Πάσχα που προτείνουμε

Παραμύθια για το Πάσχα που προτείνουμε

Πασχαλινές επιλογές βιβλίων

anoixiatikipasxalia

 

Ανοιξιάτικη Πασχαλιά
εικονογράφηση: Εύα Καραντινού
επιμέλεια: Νικόλαος Κ. Σανιδάς
εκδόσεις: Παρρησία, 2013

  Ένα καινούργιο βιβλίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παρρησία, με αφορμή τη γιορτή του Πάσχα. Σε μια ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση οι μικροί αναγνώστες θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν ποιήματα, τραγούδια και κάλαντα από την πασχαλινή παράδοση, αλλά και να ζωγραφίσουν σελίδες με ανοιξιάτικα και πασχαλινά θέματα.

papadiamantis

 

 

 

Πασχαλινά διηγήματα
συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης
εκδόσεις: Μίνωας, 2013

Ο διαχρονικός και πάντα επίκαιρος Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης μας χαρίζει μια απολαυστική συλλογή πασχαλινών διηγημάτων. Ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο που θα φέρει τα παιδιά σε επαφή με τα ήθη και τις παραδόσεις του τόπου τους. Οι ήρωες στις κλασικές πια ιστορίες του δημιουργούν στο νου εικόνες πλημμυρισμένες από ανοιξιάτικες μυρωδιές, πίστη, έθιμα και παραδόσεις, νοσταλγία και ελπίδα. Τα πιο αγαπημένα διηγήματα για το Πάσχα, με τα οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές, διασκευασμένα για παιδιά σε ένα μοναδικό γιορτινό βιβλίο.

 

giortazoumetopasxa

Γιορτάζουμε το Πάσχα
συγγραφέας-εικονογράφηση: Εύα Καραντινού
εκδόσεις: Άγκυρα, 2013

Πρόκειται για ένα διαδραστικό βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους, οι οποίοι θα διασκεδάσουν με πολλές δραστηριότητες αλλά και θα μάθουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τη λαμπρή γιορτή του Πάσχα. Συνταγές, παιχνίδια και χειροτεχνίες θα τους κρατήσουν συντροφιά στις διακοπές τους, αλλά και θα γνωρίσουν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου τα ήθη και τα έθιμα της μεγάλης αυτής γιορτής της χριστιανοσύνης.

 

ellhnikoPasxa

Ελληνικό Πάσχα 

συγγραφείς (συλλογικό): Μάνος Βενιέρης, Αντωνία Βιταλιώτου – Σέττα, Έλλη Γιαννοπούλου, Γλυκερία Γκρέκου, Ασπασία Κατσούλη – Συμεώνογλου, Χριστίνα Κόλλια, Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, Λούλα Παπιδάκη – Πιπίνη, Γιάννης Ρεμούνδος, Φράνση Σταθάτου

εικονογράφηση: Μις Μόλυβ
εκδόσεις: Ψυχογιός, 2013

Πώς θα μπορούσε να περιγραφεί το ελληνικό Πάσχα; Δέκα αγαπημένοι συγγραφείς από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου ενώνουν τις δυνάμεις τους και καταφέρνουν να δώσουν την πιο ωραία και πιο γλαφυρή απάντηση. Σε ένα πολύχρωμο βιβλίο όπου ζωντανεύουν τα κόκκινα αυγά, τα τσουρέκια, οι λαμπάδες, τα δώρα αλλά και το μήνυμα αγάπης και ελπίδας της Ανάστασης.

 

olagospoumisouse

Ο λαγός που μισούσε τα κόκκινα αυγά
συγγραφέας: Χρυσάνθη Καραΐσκου
εικονογράφηση: Νέστορας Ξουρής
εκδόσεις: Διάπλαση, 2011

Ένας λαγός βρίσκει στο δρόμο του κατά τύχη κάποιες κότες σε ένα κοτέτσι. Πιάνει κουβέντα μαζί τους και μένει έκπληκτος όταν μαθαίνει πως οι άνθρωποι κάθε Πάσχα βάφουν κόκκινα αυγά. Αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν να έχουν οι άνθρωποι ένα τόσο ανόητο έθιμο; Δεν καταλαβαίνει δηλαδή γιατί έπρεπε να βάφουν και να τσουγκρίζουν αυγά και όχι λαγούς; Δεν μπορεί να δεχτεί ότι οι κότες είναι καλύτερες από τους λαγούς. Έτσι σκέφτεται να βάλει σε εφαρμογή ένα σχέδιο: αν πετύχει, τα κόκκινα αυγά θα είναι πλέον παρελθόν για τους ανθρώπους. Αν θα να τα καταφέρει, θα το δείτε στη συνέχεια αυτού του έξυπνου και καλογραμμένου βιβλίου.

 

pasxalinoavgo

Το πασχαλινό αυγό
συγγραφέας-εικονογράφηση: Ζαν Μπρετ
μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου
εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2011

Ένας μικρός λαγός έχει για όνειρό του να καταφέρει να διακοσμήσει το πιο ωραίο πασχαλινό αυγό, και να πάρει τη θέση βοηθός του Λαγού του Πάσχα. Όταν όμως βρίσκεται μπροστά σε ένα αυγό που έχει πέσει από τη φωλιά του, το λυπάται, αφήνει κατά μέρος το σκοπό του και προσπαθεί να το κρατήσει ζεστό, μέχρι να εκκολαφθεί το πουλάκι… Η συνέχεια της περιπέτειας στις πολύχρωμες σελίδες του βιβλίου…

 

pasxaliniisoriaagapis

Δείτε Επίσης

Πασχαλινή ιστορία αγάπης
συγγραφέας: Μαρία Ανδρικοπούλου
εικονογράφηση: Δήμητρα Αδαμοπούλου
εκδόσεις: Τετράγωνο, 2010

Τι είναι αυτό που φτιάχνει κάθε Πάσχα ο κύριος Ζαχαρίας, ο ζαχαροπλάστης, για να ευχαριστήσει τους μικρούς του φίλους; Αυτή τη χρονιά, θα κάνει πάλι τα ίδια ή μήπως ετοιμάζει κάτι ξεχωριστό; Κι, άραγε, εκείνος ο σοκολατένιος λαγός γιατί είναι τόσο θλιμμένος; Τι γίνεται τις νύχτες στη βιτρίνα του ζαχαροπλαστείου «Η γλυκιά ζωή»;
Τι μπορεί να γνωρίζουν για την αγάπη ο σοκολατένιος λαγός κι ένα, επίσης σοκολατένιο, αυγό; Έχει απομείνει τελικά μια μικρή ελπίδα όταν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί;
Τις απαντήσεις για όλες τις παραπάνω ερωτήσεις θα βρείτε στην «Πασχαλινή ιστορία αγάπης», ένα τρυφερό παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης.

 

poypigetoPasxa

Πού πήγε το Πάσχα;
συγγραφέας: Βαγγέλης Ηλιόπουλος
εικονογράφηση: Κιάρα Φεντέλε
εκδόσεις: Πατάκης, 2009

Η Νιάνια είναι πολύ περίεργη και θέλει να ξέρει τα πάντα. Έτσι είχε γίνει και τα Χριστούγεννα και είχε φέρει τον κόσμο πάνω-κάτω για να μάθει από πού έρχονται τα Χριστούγεννα. Οι γονείς της για να γλιτώσουν από παρόμοιες περιπέτειες είχαν συνεννοηθεί με όλους τους γνωστούς και φίλους να μην αναφέρουν τίποτα για το Πάσχα. Έλα όμως που ξέχασαν να ειδοποιήσουν τον ορνιθοτρόφο που μια μέρα τους πήγε αυγά στο σπίτι και είπε στη Νιάνια ότι ήταν για το Πάσχα. Αυτό ήταν αρκετό για να κινητοποιήσει τη μικρή και να αρχίσει να ψάχνει από πού έρχεται το Πάσχα. Ένα έξυπνο βιβλίο που θα δώσει απάντηση σε πολλές απορίες των παιδιών και θα ικανοποίηση και τη δική τους περιέργεια.

 

arkou

Ο αρκούδος Πασχαράλαμπος, το γουρουνάκι ο Λάζαροζ και άλλα πασχαλινά παραμύθια…

συγγραφέας: Νίκος Μαγεμένος
εικονογράφηση: Αναστασία Πάσσαρη
εκδόσεις: Ιπτάμενο Κάστρο, 2009
Αυτό το Πάσχα θα ταξιδέψετε κι εσείς με το Μαγεμένο Λεωφορείο του Ιπτάμενου Κάστρου σε μέρη μαγικά και παραμυθένια! Θα επισκεφτείτε την Κακαοναούμ και τη Σοκολατένια Τρύπα, το Αβγονησί του Πάσχα, το Φωτεινό Δάσος, την Αβγή και το φεγγάρι!

 

pasxper

Η πασχαλινή περιπέτεια του Λαζαράκου στις Κυκλάδες
συγγραφέας: Ιωάννα Σκαρλάτου
εικονογράφηση: Θεοδόσης Βρανάς
εκδόσεις: Ακρίτας, 2008

Είναι Σάββατο του Λαζάρου και στη Μύκονο η κυρά Δέσποινα ετοιμάζει, σύμφωνα με το έθιμο του νησιού, τα Λαζαράκια. Κατά λάθος, ένα Λαζαράκι της πέφτει σε μια κατσαρόλα που βράζει ντοματοχυμό και γίνεται κόκκινο. Αμέσως τα άλλα αρχίζουν να το κοροϊδεύουν. Εκείνο, στενοχωρημένο, το σκάει από την υπόλοιπη ομάδα και με τη βοήθεια μιας κανέλας κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, γυρνάει τις Κυκλάδες προσπαθώντας να βρει κάτι για να αποδείξει στα αδέρφια του πως στην ουσία δε διαφέρουν μεταξύ τους. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, μαθαίνει για τα έθιμα που έχει κάθε νησί και σιγά σιγά συνειδητοποιεί τη σπουδαιότητα της Ανάστασης, θα βρει άραγε αυτό που ψάχνει για να αποδείξει σε όλους ότι δεν είναι κακός, αλλά απλά… διαφορετικός;

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top