Now Reading
Παιχνίδια στον ήλιο

Παιχνίδια στον ήλιο

Ευχάριστοι και διασκεδαστικοί τρόποι να φοράει το αντιηλιακό του

Στην καρδιά του καλοκαιριού και με τις θερμοκρασίες να ανεβαίνουν, οι γονείς που έχετε ξεκινήσει τις διακοπές σας έχετε ήδη βάλει στην καθημερινότητά σας τα μπάνια στη θάλασσα με τα παιδιά σας. Είναι πολύ σημαντικό μέσα σε όλη τη διαδικασία να εντάξετε και την καθημερινή προστασία της οικογένειας από την ηλιακή ακτινοβολία, ειδικά όταν πρόκειται για το ευαίσθητο νηπιακό, βρεφικό και παιδικό δέρμα!

Τι καλύτερο λοιπόν από παιχνίδια στον ήλιο για όλη την οικογένεια με πολύτιμο εργαλείο-σύμμαχο το αντιηλιακό σας;

Λαγός εναντίον ήλιουΌταν είναι σε μικρή ηλικία τα παιδιά καλό είναι να εκτίθενται στον ήλιο τις πολύ πρωινές ώρες ή τις απογευματινές. Στα βρέφη πολύ σημαντικό είναι να εισάγετε παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τις αισθήσεις. Μια διασκεδαστική δραστηριότητα ώστε να συνηθίσουν από μικρά τη ρουτίνα της προστασίας από τον ήλιο και το αντιηλιακό είναι μια διαφορετική εκδοχή του «Πάει ο λαγός να πιει νερό» προσθέτοντας κάθε φορά ένα σημείο του σώματος που θέλετε να βάλετε την κρέμα. Έτσι, με το βρεφικό αντιηλιακό Baby Sun Care SPF 25 και βάζοντας τον «λαγό» να πίνει νερό σε μπουτάκια, χεράκια, πατουσάκια και πρόσωπο… μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αίσθηση της αφής στα βρεφάκια σας. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γαργαλητό για να ενισχύσετε την αντιηλιακή τους εμπειρία και να την θυμούνται θετικά.

 

Προσοχή: Είναι σημαντικό να επιλέγετε αντιηλιακή προστασία μόνο με φυσικά φίλτρα ειδικά σχεδιασμένη για να σέβεται τη φυσιολογία του ευαίσθητου βρεφικού δέρματος και όχι οποιοδήποτε αντιηλιακό.

Κυνηγητό του ήλιου

Από 12 μηνών και πάνω που αρχίζουν και περπατάνε αλλά και αγαπάνε να τρέχουν στην παραλία μπορείτε να παίξετε το «Κυνηγητό του Ήλιου». Ο καθένας με τη σειρά του και το Infant Sun Care SPF 50+ στο χέρι κυνηγάει τον άλλον και μόλις τον πιάσει του απλώνει το αντιηλιακό στο μέρος του σώματος που θα φωνάξει δυνατά. Στα νήπια που ακόμα δεν γνωρίζουν να πουν ολόκληρες λεξούλες, μπορείτε να τα ενθαρρύνετε έτσι ώστε να τις μάθουν και παράλληλα να τα βοηθήσετε να εμπλουτίσουν το μελλοντικό λεξιλόγιο τους. Μια δραστηριότητα αρκετά κινητική, διασκεδαστική και παιχνιδιάρικη, ώστε να αγαπήσουν τη διαδικασία της προστασίας τους από τον ήλιο.

Body painting

Εκτός από τα γνωστά κουβαδάκια και τις τσουγκράνες για το παιχνίδι τους, καλό θα είναι να έχετε στην τσάντα σας κάποιες βούρτσες βαψίματος ή και πινέλα. Μόλις θα έρθει η ώρα να βάλουνε το παιδικό αντιηλιακό τους, εσείς θα τους εκπλήξετε ευχάριστα βγάζοντας τα πινέλα και τις βούρτσες που σίγουρα δεν τα περιμένουν. Το παιχνίδι ξεκινάει “βάφοντας” σημεία του σώματος που θέλετε βάλετε το αντιηλιακό Kids Sun Care SPF 50+ στο σώμα του άλλου. Ο πιο γρήγορος κερδίζει!

Προσοχή: Μόλις ο κάθε “καλλιτέχνης” τελειώσει το “βάψιμο” του πρέπει να το “σβήσει” με τα χέρια του προκειμένου να το απλώσει αποτελεσματικά σε όλο το σώμα μια και η σκέτη επάλειψη με τη βούρτσα δεν είναι αρκετή για την σωστή προστασία από την ακτινοβολία. Μπορείτε εσείς μετά το παιχνίδι να βοηθήσετε ώστε να απλωθεί το αντιηλιακό σωστά με τα χέρια.

Τρέχω και ψεκάζω

Σε ποιο παιδί δεν αρέσει το κυνηγητό όταν μάλιστα περιλαμβάνει και κινούμενο στόχο; Φανταστείτε λοιπόν το παιχνίδι αυτό να το παίξετε στη θάλασσα με μοναδικό εργαλείο το αντιηλιακό σας για να στοχεύσετε τον άλλον. Κι αν μπαινοβγαίνουν στο νερό τα παιδιά και δεν κρατιούνται να μη βραχούν δεν σας πειράζει καθόλου γιατί θα έχετε το Kids Sun Care SPF 50+ Wet Skin Spray που ψεκάζεται απευθείας και σε βρεγμένο δέρμα. Παίρνει ο καθένας από ένα αντιηλιακό στο χέρι σε μορφή σπρέι και σκοπός του παιχνιδιού είναι να ψεκάσετε το σώμα του άλλου όσο εσείς τρέχετε να αποφύγετε να σας ψεκάσουν! Το παιχνίδι αυτό θα σας γεμίζει αδρεναλίνη αλλά και θα σας διασκεδάσει για ώρες.

Δείτε Επίσης

Προσοχή: Είναι σημαντικό πριν ξεκινήσει το παιχνίδι να έχει γίνει μια σωστή επάλειψη σε όλο το σώμα ώστε να παίξετε χωρίς να διατρέχετε κανέναν κίνδυνο από την ακτινοβολία του ήλιου.

Μάντεψε τη λεξο-ζωγραφιά

Και φτάνει η στιγμή όπου τα σώματα μετατρέπονται σε τεράστιους καμβάδες και ξεπροβάλλει ο καλλιτέχνης ορθογράφος από μέσα σας. Γυρίστε λοιπόν την πλάτη σας στον άλλον και με το αντιηλιακό στο χέρι ζητήστε του να σας γράψει μια λέξη. Εσείς θα πρέπει να μαντέψετε τη λέξη, το γράμμα της αλφαβήτα ή τη ζωγραφιά. Φυσικά για να σβήσουν το δημιούργημά τους θα πρέπει να απλώσουν καλά το αντιηλιακό και να αρχίσουν από την αρχή! Ειδικά για τις απογευματινές ώρες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το παιδικό αντηλιακό με εντομοαπωθητικές ιδιότητες Kids Sun + Nip SPF 50+ που προσφέρει αποτελεσματική προστασία και από τις επιθέσεις εντόμων παραλίας ώστε να παίξετε ξέγνοιαστα και για ώρες!

Οικογενειακός στόχος

Βάζετε κάθε φορά από ένα μικρό στόχο σε κάποιο σημείο του σώματός σας, αποφεύγοντας τα μάτια και το στόμα, και ψεκάζετε από διαφορετικές γωνίες τον στόχο. Ο στόχος μπορεί να είναι μια μπαλίτσα από χαρτί, μια μικρή πετρούλα, ένα πούπουλο, ένα φύλλο ή ότι σκεφτείτε. Αυτός που θα καταφέρει με τους λιγότερους ψεκασμούς να στοχεύσει τον στόχο είναι ο νικητής. Ο πιο εύστοχος κερδίζει το βραβείο του πιο γρήγορου «πιστολέρο» της οικογένειας! Ιδανικό εργαλείο για να παίξετε το παιχνίδι αυτό είναι το Sea Side Dry Mist SPF 50+ όπου η πρακτική βαλβίδα του προσφέρει ομοιόμορφο συνεχή ψεκασμό, για άριστη εφαρμογή σε όλη την οικογένεια.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top