Now Reading
Διαβήτης: Πρόσβαση στη θεραπεία – αν όχι τώρα, πότε;

Διαβήτης: Πρόσβαση στη θεραπεία – αν όχι τώρα, πότε;

Μάθε, ενημερώσου, προστάτεψε εσένα και την οικογένειά σου! Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη – 14/11

Ένας στους δέκα, πάσχει από διαβήτη. Το θέμα για τον μήνα συνειδητοποίησης του διαβήτη και την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη 2021 εστιάζει στην θεραπεία και στην πρόσβαση στη θεραπεία.

Το IDF (International Diabetes Federation) αυξάνει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει ο διαβήτης στην οικογένεια και το δίκτυο υποστήριξης των ασθενών και την προώθηση του ρόλου της οικογένειας στη διαχείριση, την περίθαλψη, την πρόληψη και την εκπαίδευση του διαβήτη.

Οι οικογένειες καλούνται να μάθουν περισσότερα για τα προειδοποιητικά σημάδια του διαβήτη και να ανακαλύψουν τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου 2. Η έρευνα που διεξήγαγε η IDF το 2018 ανακάλυψε ότι οι γονείς θα αγωνιστούν για να εντοπίσουν αυτή τη σοβαρή δια βίου κατάσταση στα δικά τους παιδιά. Παρά την πλειοψηφία των ερωτηθέντων που έχουν ένα μέλος της οικογένειας με διαβήτη, ένας ανησυχητικό ποσοστό -4 στους 5 γονείς- θα δυσκολευτεί να αναγνωρίσει τα προειδοποιητικά σημάδια. Ένας στους τρεις δεν θα τα έβλεπε καν.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη για εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση ώστε να βοηθούν τους ανθρώπους να εντοπίζουν έγκαιρα τα προειδοποιητικά σημάδια διαβήτη

Η έλλειψη γνώσης σχετικά με το διαβήτη σημαίνει ότι η επισήμανση των προειδοποιητικών σημείων δεν είναι μόνο πρόβλημα για τους γονείς, αλλά είναι ένα θέμα που επηρεάζει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας. Αυτό αποτελεί βασική ανησυχία, εξαιτίας των ηπιότερων συμπτωμάτων στον διαβήτη τύπου 2, η πιο διαδεδομένη μορφή της κατάστασης, που ευθύνονται για το 90% περίπου του διαβήτη. Ένας στους δύο ανθρώπους που ζουν σήμερα με διαβήτη είναι αδιάγνωστοι. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών έχει διαβήτη τύπου 2.

Δείτε Επίσης

Αν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή χωρίς διαχείριση, ο διαβήτης μπορεί να οδηγήσει σε μεταβαλλόμενες επιπλοκές διά βίου. Αυτές περιλαμβάνουν τύφλωση, ακρωτηριασμό, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο διαβήτης ήταν υπεύθυνος για τέσσερα εκατομμύρια θανάτους το 2017.

Αυτόν τον Νοέμβριο, ο IDF παροτρύνει τους ανθρώπους να δοκιμάσουν τη γνώση του διαβήτη και να αξιολογήσουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 μέσω ενός online κουίζ.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top