Now Reading
Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου και σας έχουμε 15 καλούς λόγους για να μεγαλώσετε το παιδί σας με έναν σκύλο

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου και σας έχουμε 15 καλούς λόγους για να μεγαλώσετε το παιδί σας με έναν σκύλο

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι και τα οφέλη είναι για όλη την οικογένεια

Αν έχετε ή είχατε κάποια στιγμή στη ζωή σας σκύλο ως κατοικίδιο ξέρετε από πρώτο χέρι τα πολλαπλά οφέλη και τα πολύτιμα δώρα που σας προσφέρει η συνύπαρξη με τον πιο πιστό (και καλόκαρδο) φίλο του ανθρώπου, γνωρίζατε όμως ότι η κατοχή σκύλου προσφέρει πολλά οφέλη και στα παιδιά σας;

Εδώ σας έχουμε τουλάχιστον 15 οφέλη που υποστηρίζονται από την έρευνα για τα παιδιά όταν η οικογένεια φέρνει ένα σκυλί στο σπίτι.

Οι σκύλοι διδάσκουν τα παιδιά για την ευθύνη: όταν τα παιδιά σας πρέπει να βοηθήσουν στο περπάτημα, το μπάνιο και τη σίτιση του σκύλου, μαθαίνουν τη σημαντική δεξιότητα να φροντίζουν ένα άλλο ζωντανό πλάσμα.

Τα σκυλιά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα: υπήρξε μια μελέτη που έδειξε ότι τα μωρά που μεγαλώνουν σε σπίτι σκύλου είναι λιγότερο επιρρεπή σε κρυολογήματα και αναπνευστικές λοιμώξεις.

Οι σκύλοι κρατούν τα παιδιά ενεργά: πάρα πολλά παιδιά αυτές τις μέρες προτιμούν να κάθονται σπίτι στον καναπέ παίζοντας βιντεοπαιχνίδια. Αν η οικογένειά σας έχει ένα σκυλί, όμως, δίνει στα παιδιά σας μια μεγάλη δικαιολογία για να βγουν έξω και να τα κρατήσουν ενεργά.

Λοιπόν, ναι: όχι μόνο η ιδιοκτησία σκύλου είναι καλή για εσάς και τον / τη σύζυγό σας, αλλά και για τα παιδιά σας!

 

Τα σκυλιά μπορούν να βοηθήσουν ένα μοναχοπαίδι

Δεν σχεδιάζετε να κάνετε περισσότερα από ένα παιδιά; Πάρτε τους ένα σκυλί. Μελέτες έχουν δείξει ότι όταν ένα μοναχοπαίδι λαμβάνει έναν σκύλο, τείνουν να αισθάνονται λιγότερο μόνοι και βλέπουν το κατοικίδιο ζώο τους ως αδελφό.

Μαθαίνουν πώς να «μοιράζονται» τον χρόνο των γονιών τους και τον δικό τους χώρο, μαθαίνουν να σέβονται ένα άλλο ζωντανό πλάσμα, να είναι ευγενικοί και να αγαπούν – όπως ακριβώς θα έκαναν με ένα αδελφάκι.

 

Τα σκυλιά διδάσκουν την ευθύνη

Δεν θέλετε να βγάζετε βόλτα μόνο εσείς συνεχώς τον σκύλο, να τον περιποιείστε και να τον ταΐζετε; Μην ανησυχείτε, τα παιδιά σας θα το κάνουν αυτό για εσάς. Οι σκύλοι διδάσκουν στα παιδιά την ευθύνη και πόσο δύσκολο, αλλά απαραίτητο είναι να φροντίζουν ένα άλλο ζωντανό πλάσμα. Θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν να παίρνουν πρωτοβουλίες, να παραμένουν γειωμένα και να τους διδάξει ότι ένα άλλο ζωντανό πλάσμα εξαρτάται από αυτά.

 

Τα σκυλιά τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα παιδιά που ζουν με σκύλους τείνουν να αρρωσταίνουν λιγότερο σε όλη τους τη ζωή. Και, μια μελέτη δείχνει ότι τα μωρά που μεταφέρονται σε ένα σπίτι που περιέχει ήδη έναν σκύλο είναι λιγότερο ευαίσθητα σε λοιμώξεις του αναπνευστικού ή κρυολογήματα.

Οι σκύλοι φέρνουν διαφορετικά είδη «μικροβίων» και βακτηρίων από τα οποία το σύστημα του παιδιού μαθαίνει να χτίζει άμυνα, κάτι που τα βοηθά να καταπολεμήσουν άλλες ασθένειες και ανοσολογικούς κινδύνους καθώς μεγαλώνουν.

 

Τα σκυλιά προσφέρουν προστασία

Όταν έχετε σκύλο στο σπίτι σας, μπορείτε να ποντάρετε σε μειωμένη πιθανότητα διάρρηξης ή ληστείας. Τα σκυλιά είναι εξαιρετικά για προστασία από ληστές και είναι πάντα σε επιφυλακή, έτοιμα να γαβγίσουν ή να υπερασπιστούν την οικογένειά τους, καθώς είναι πολύ προστατευτικά-ειδικά για τα παιδιά στο σπίτι.

Οι ληστές είναι λιγότερο πιθανό να χτυπήσουν επειδή γνωρίζουν ότι ένας σκύλος θα προειδοποιήσει τον ιδιοκτήτη του, θα του επιτεθεί ή θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητές τους να βγουν από το σπίτι με αγαθά.

 

Τα σκυλιά διατηρούν το πνεύμα ψηλά

Ο αριθμός των παιδιών που διαγιγνώσκονται με κατάθλιψη είναι ανησυχητικός σήμερα. Αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι η κατοχή ενός σκύλου μπορεί να μειώσει την πιθανότητα το παιδί σας να αναπτύξει αυτήν την ασθένεια. Η ιδιοκτησία σκύλου μειώνει την ένταση και βελτιώνει τη διάθεση συνολικά. Επειδή τα σκυλιά είναι πάντα χαρούμενα που βλέπουν την οικογένειά τους, είναι πολύ δύσκολο για τα παιδιά να μην χαμογελούν και να αισθάνονται σε καλύτερη διάθεση μόλις περάσουν από την πόρτα.

 

Τα σκυλιά κρατούν τα παιδιά ενεργά

Ανησυχείτε ότι τα παιδιά σας δεν είναι στην πιο υγιή κατάσταση; Πάρτε ένα σκυλί. Τα σκυλιά πρέπει να περπατούν τακτικά και το παιδί σας θα αποκομίσει όλα τα οφέλη για την υγεία που έχει ο σκύλος σας κάνοντας βόλτες μαζί τους.

Τα παιδιά λατρεύουν επίσης να τρέχουν και να παίζουν με τα σκυλιά, οπότε παίρνουν μια επιπλέον δόση άσκησης χωρίς καν να το γνωρίζουν; Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για το σώμα τους να χάσει βάρος αν χρειαστεί. Ή διασφαλίζει ότι διατηρούν ένα υγιές βάρος καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

 

Τα σκυλιά διδάσκουν στα παιδιά την άνευ όρων αγάπη

Τα παιδιά θα μάθουν να αγαπούν άνευ όρων όταν έχουν σκύλο. Και, θα μάθουν αυτό το μάθημα πολύ πιο γρήγορα από ένα παιδί που δεν έχει κατοικίδιο για να φροντίσει ή να βασιστεί.

Όταν τα παιδιά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν αυτήν την ισχυρή έννοια, είναι σε θέση να την εφαρμόσουν αποτελεσματικά σε άλλους ανθρώπους και παιδιά που συναντούν σε καθημερινή βάση, ακόμη και αργότερα στη ζωή τους.

 

Τα σκυλιά διδάσκουν την ανιδιοτέλεια

Το παιδί σας μπορεί να ήταν λίγο εγωιστικό πριν από την απόκτηση σκύλου. Αλλά, μόλις φτάσει ένας σκύλος, μαθαίνουν γρήγορα ότι δεν είναι «όλα γι’ αυτό».

Εκτός από τη διδασκαλία της ευθύνης, τα σκυλιά διδάσκουν στα παιδιά ότι οι κι άλλοι πρέπει να φροντίζονται όταν δεν μπορούν να φροντίσουν τον εαυτό τους.

 

Ένας σκύλος στο σπίτι χτίζει εμπιστοσύνη

Αν θέλετε να μεγαλώσετε ένα παιδί με αυτοπεποίθηση, δώστε του ένα σκύλο. Έχει αποδειχθεί ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων που έχουν σχέση με το κατοικίδιο ζώο τους έχουν ισχυρότερη προσκόλληση στο περιβάλλον και την κοινότητά τους, κάνοντάς τους να νιώθουν πιο άνετα με το πού βρίσκονται και τελικά ποιοι είναι.

Έτσι, εάν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας πρέπει να ξεφύγει από το κέλυφος του, ένα παιχνιδιάρικο σκυλί μπορεί να είναι ο τρόπος να το κάνετε να χαλαρώσει.

 

Τα σκυλιά βοηθούν στην ανάπτυξη της ομιλίας

Εάν το παιδί σας έχει μια αναπτυξιακή καθυστέρηση, όπως η καθυστερημένη ομιλία, ένας σκύλος μπορεί να το βοηθήσει να αρχίσει να μιλάει. Τα παιδιά θα θέλουν να προσπαθήσουν να δώσουν στο σκύλο τους απλές εντολές και να φωνάξουν το όνομά τους. Για να μην τα πολυλογώ, είναι σίγουρο ότι θα ξεσπάσουν και θα γελάσουν από χαρά ενώ παίζουν μαζί.

Σκεφτείτε έναν σκύλο ως έναν τρόπο «να ανοίξει τις πύλες της επικοινωνίας». Μόλις αρχίσουν να επιχειρούν ή να κατακτούν βασικές προτάσεις, θα αποκτήσουν περισσότερη εμπιστοσύνη και κατανόηση της προφορικής λέξης.

Δείτε Επίσης

 

Τα σκυλιά βοηθούν στη βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων

Δεν είναι όλα τα παιδιά εξωστρεφή. Όμως, μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά που βρίσκονται γύρω από έναν σκύλο τείνουν να είναι πιο κοινωνικά.

Αυτό μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να κάνει φίλους, να διατηρήσει φίλους και να γίνει πιο εξωστρεφές σε μια ομαδική κατάσταση.

 

Τα σκυλιά κάνουν καλό στην καρδιά

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιάς, η κατοχή σκύλου μπορεί να βοηθήσει όλους στην οικογένειά σας μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρδιακών παθήσεων.

Επειδή θα περπατάτε το σκυλί σας ως οικογένεια, όλοι θα κερδίσετε περισσότερη άσκηση. Και, θα αναπτύξετε έναν ισχυρό δεσμό με το κατοικίδιο ζώο σας, ο οποίος μειώνει το άγχος (περισσότερη άσκηση και λιγότερο άγχος = μια πιο υγιής καρδιά).

 

Οι σκύλοι ακούνε!

Ορισμένες φυλές σκύλων είναι ιδανικές αν πιστεύετε ότι το παιδί σας χρειάζεται σύντροφο, κυρίως για κοινωνικούς και υγειονομικούς λόγους. Τα σκυλιά ακούνε! Χρησιμεύουν ως σπουδαίοι φίλοι και δίνουν ένα αυτί εάν το παιδί σας αισθάνεται απογοητευμένο, λυπημένο ή περνά μια δύσκολη περίοδο στη ζωή του.

Ακόμα και για τους ενήλικες, η απλή πράξη να εκφράσετε τα συναισθήματά σας σε έναν σκύλο θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε το βάρος και το άγχος από το μυαλό σας και θα σας επιτρέψει να τα τακτοποιήσετε όλα στο τραπέζι, χωρίς να έχετε αντιδράσεις.

 

Τα σκυλιά είναι ακριβώς όπως τα παιδιά

Μελέτες δείχνουν ότι τα σκυλιά και τα παιδιά μοιάζουν πολύ. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο εγκέφαλος ενός σκύλου και ο εγκέφαλος ενός παιδιού είναι σχεδόν ταυτόσημοι.

Έτσι, ένας σκύλος είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το παιδί σας δεσμευμένο στο σπίτι και να του δώσετε έναν άμεσο φίλο. Επειδή είναι ακριβώς όπως τα παιδιά, τα δικά σας παιδιά θα καταλάβουν πώς να τα χειρίζονται και αμέσως θα έλκονται από αυτά.

 

Τα σκυλιά βελτιώνουν τη γρήγορη σκέψη

Τα σκυλιά έχουν πολλές συναρπαστικές ψυχολογικές επιδράσεις στον άνθρωπο, αλλά ένα ειδικότερα είναι η ικανότητα να παίρνετε πρωτοβουλίες και να σκέφτεστε γρήγορα. Αυτή είναι μια δεξιότητα που πολλά παιδιά στερούνται εκτός εάν έχουν εξάσκηση ή μια γενική ανάγκη.

Όταν φροντίζουν ένα κατοικίδιο ζώο, τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις καθημερινά, και μερικές φορές αμέσως! Αυτό θα περάσει και στο σχολείο και τις καταστάσεις με φίλους (ή ακόμα και στον αθλητισμό).

Παγκόσμια Ημέρα Σκύλου και σας έχουμε 15 καλούς λόγους για να μεγαλώσετε το παιδί σας με έναν σκύλο – Tetrapodo.gr: Τα πάντα για τα τετράποδα!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top