Now Reading
Παίζει ρόλο η στάση στο σεξ στην προσπάθειά μας να συλλάβουμε;

Παίζει ρόλο η στάση στο σεξ στην προσπάθειά μας να συλλάβουμε;

Τι απαντούν οι ειδικοί.

Θέλοντας να ελέγξουμε τα πάντα, από το πότε θα συλλάβουμε μέχρι το φύλο του μωρού, συχνά δοκιμάζουμε διάφορα «γιατροσόφια» που μας προτείνουν φίλοι και γνωστοί. Τι γίνεται όμως με τις στάσεις στο σεξ; Μπορεί μια «σωστή» στάση να αυξήσει τις πιθανότητες να πάρουμε στα χέρια μας το πολυπόθητο θετικό τεστ εγκυμοσύνης;

Ακούγεται λογικό όποια στάση ευνοεί τη βαθύτερη διείσδυση, όπως η «ιεραποστολική» και η «στάση του σκύλου», να λειτουργεί ευνοϊκά και στις πιθανότητες σύλληψης, καθώς, με απλά λόγια, μειώνεται η απόσταση ανάμεσα στο πέος και τη μήτρα (και το ωάριο).

Το βέβαιο είναι ότι δεν βλάπτει να δοκιμάσετε τέτοιες στάσεις, σύμφωνα με τη Sherry Ross, γυναικολόγο και συγγραφέα του βιβλίου «She-ology». «Αν υπάρχουν έστω και ελάχιστες πιθανότητες να βοηθούν στη σύλληψη, είναι για καλό», εξηγεί.

Ωστόσο άλλοι γυναικολόγοι διαφωνούν, όπως η Jessica Shepherd, η οποία υποστηρίζει ότι δεν έχει νόημα να δοκιμάζουμε νέες στάσεις στο σεξ μόνο και μόνο για να συλλάβουμε. «Όσο κι αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι παίζουν ρόλο, δεν υπάρχει καμία συνταγογραφούμενη στάση στο σεξ που θα βοηθήσει κάποια να συλλάβει», ισχυρίζεται. Κι αυτό γιατί από τη στιγμή που το πέος βρίσκεται μέσα στον κόλπο είναι ήδη αρκετά κοντά στη μήτρα, και μειώνοντας ακόμα περισσότερο αυτή την απόσταση δεν αυξάνουμε τις πιθανότητες μιας εγκυμοσύνης, σύμφωνα με τη Shepherd.

Αν, τώρα, θέλετε να δοκιμάσετε νέες στάσεις για άλλους λόγους, για παράδειγμα για να εμπλουτίσετε την ερωτική ζωή σας και να κάνετε το σεξ να μοιάζει λιγότερο με διεκπεραιωτική εργασία με σκοπό την αναπαραγωγή και περισσότερο με απολαυστική εμπειρία, κάντε το. Αλλά μη στηρίζετε τις ελπίδες σας να αποκτήσετε παιδί στην «ιεραποστολική στάση».

Δείτε Επίσης

Αυτό που έχει σίγουρα σημασία στις προσπάθειές σας να συλλάβετε είναι να γνωρίζετε τις ημέρες ωορρηξίας. Εξοικειωθείτε λοιπόν όσο το δυνατόν περισσότερο με τον έμμηνο κύκλο σας και, αν θέλετε μια έξτρα βοήθεια, προμηθευτείτε από το φαρμακείο ένα τεστ γονιμότητας, που δείχνει τις γόνιμες μέρες.

Δεν έχετε καταφέρει ακόμα να συλλάβετε; Διαβάστε εδώ πότε πρέπει να απευθυνθείτε στο γυναικολόγο σας.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top