Now Reading
Πέντε πράγματα που τα αγαπημένα ζευγάρια αποφεύγουν να κάνουν

Πέντε πράγματα που τα αγαπημένα ζευγάρια αποφεύγουν να κάνουν

Τα dont’s μιας σχέσης

Η τέλεια σχέση είναι μύθος. Ωστόσο κάποια ζευγάρια έχουν πετύχει να αναγνωρίσουν και να αποφεύγουν τις συμπεριφορές-σαμποτέρ μιας σχέσης, εκείνες που δηλητηριάζουν την καθημερινότητα και, μακροπρόθεσμα, τα συναισθήματά τους.

1. Δεν κρατούν λογαριασμό: Οι σύντροφοι είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά όχι τυπολάτρες. Δεν ξεσπούν σε καβγάδες κάθε φορά π.χ. που ο ένας από τους δύο αφήνει άπλυτα τα πιάτα στον νεροχύτη γιατί είναι υπερβολικά κουρασμένος. Έχουν κάνει κτήμα τους τον δίκαιο καταμερισμό των καθηκόντων ενός νοικοκυριού χωρίς να τους βαραίνει ο φόβος της “τιμωρίας” σε περίπτωση που… λουφάρουν για λίγο.

2. Δεν χρησιμοποιούν το “Εγώ”, αλλά το “Εμείς”: Όχι για το θεαθήναι, δηλαδή για να δώσουν την εντύπωση στους άλλους ότι είναι το τέλειο ζευγάρι, αλλά γιατί όντως έχουν αναπτύξει μεταξύ τους αίσθημα συλλογικότητας.

3. Δεν έχουν παράλογες απαιτήσεις: Ξέρουν ότι ο σύντροφός τους δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα πιο τρελά όνειρά τους. Δεν εναποθέτει ο ένας στον άλλον όλες τις προσδοκίες της ζωής του. Όποτε χρειαστεί, ακολουθούν διαφορετικό πρόγραμμα. Αν π.χ. ο ένας απολαμβάνει περισσότερο να διαβάζει βιβλία και ο άλλος να βλέπει αθλητικά, φροντίζουν να εξασφαλίζουν λίγο χρόνο ο καθένας για τον εαυτό του.

4. Δεν αφήνουν τα προβλήματα να διαιωνίζονται: Αλλά τα συζητούν. Όσο δύσκολη και επώδυνη κι αν είναι μια συζήτηση, δεν την αναβάλλουν επ’ αόριστον, γιατί ξέρουν ότι ένα πρόβλημα μπορεί τελικά να έχει τοξική δράση στη σχέση τους.

Δείτε Επίσης

5. Δεν κάνουν την τρίχα τριχιά: Αφήνουν το μελόδραμα για τον κινηματογράφο. Δεν διογκώνουν τα προβλήματα και τις διαφορές τους. Μαθαίνουν σταδιακά να αναγνωρίζουν τα πραγματικά ασήμαντα λαθάκια του συντρόφου τους και να εστιάζουν στις θετικές πλευρές της σχέσης τους.

Πηγή: allyou.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top