Now Reading
Πέντε παραλίες κοντά στην Αθήνα φιλικές για παιδιά

Πέντε παραλίες κοντά στην Αθήνα φιλικές για παιδιά

Συγκεντρώνουν όλες τις προϋποθέσεις για να γίνει η οικογενειακή εξόρμηση στη θάλασσα μια απολαυστική και ακίνδυνη εμπειρία.

Προτού αποκτήσετε οικογένεια δεν είχατε πρόβλημα, με το σύντροφό σας, ακόμα και να βουτήξετε από ένα βράχο κατευθείαν στα βαθιά νερά. Τώρα θέλετε απαραιτήτως αμμουδιά για να παίζουν τα πιτσιρίκια και ρηχή θάλασσα για να μην αναγκαστείτε να τα παρακολουθείτε να παλεύουν με τα κύματα με κομμένη την ανάσα από το άγχος. Οι παρακάτω παραλίες συγκεντρώνουν τις παραπάνω προϋποθέσεις και μερικές ακόμη. Είναι, δηλαδή, «φιλικές» προς την οικογένεια. Και το κυριότερο, βρίσκονται αρκετά κοντά στην Αθήνα ώστε να μη χρειαστεί να ξενιτευτείτε για ένα μπάνιο.

1. Πόρτο Γερμενό (φωτό). Ιδανική επιλογή για όσους ζουν στη δυτική Αττική (ωστόσο και οι υπόλοιποι αξίζει να καλύψετε την απόσταση για να την ανακαλύψετε) προσφέρει αμμουδιά, κρυστάλλινα νερά και πολλούς διαδοχικούς κολπίσκους ώστε να βρείτε μια σχετική απομόνωση, αν τουλάχιστον την επισκεφτείτε εκτός Σαββατοκύριακου.

2. Λεγραινά. Απέχει περίπου μία ώρα από την Αθήνα αλλά αξίζει τον κόπο να την ανακαλύψετε. Σε απόσταση αναπνοής από το Σούνιο, συνδυάζει την αμμουδιά με την ηρεμία και, γιατί όχι, με τη δυνατότητα μιας επίσκεψης στον κοντινό ναό μετά το μπάνιο για να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Αν έχετε διάθεση για λίγο περπάτημα, μονοπάτια οδηγούν σε γειτονικές παραλίες με λιγότερο κόσμο.

3. Μαραθώνας, Σχοινιάς. Μια απέραντη αμμουδιά προσφέρεται για ατελείωτες ώρες παιχνίδι. Χάρη στο πευκοδάσος που φτάνει μέχρι την παραλία, αν την επισκεφτείτε τις καθημερινές μπορεί να βρείτε μια θέση για σκιά κάτω από τα δέντρα ώστε να μη χρειαστεί να στήσετε ομπρέλα.

4. Ανάβυσσος. Η αμμουδιά σε συνδυασμό με τη ρηχή θάλασσα δημιουργούν μια παραλία ιδανική για ατελείωτες ώρες ανέμελου παιχνιδιού για παιδιά και γονείς. Μια από τις καλύτερες επιλογές για οικογένειες στη νότια Αττική, εκτείνεται σε αρκετά μεγάλη απόσταση ώστε να μη νιώσετε στριμωγμένοι ούτε τα Σαββατοκύριακα.

5. Πόρτο Ράφτη, Πανόραμα. Δίπλα στην πλαζ Αυλάκι υπάρχουν μια σειρά από κολπίσκοι με γαλαζοπράσινα νερά και ψιλή άμμο. Η θάλασσα είναι αρκετά ρηχή ώστε ακόμη κι όταν πιάνει κύμα τα παιδιά να μπορούν να κολυμπήσουν με ασφάλεια. Αποφύγετε όμως την περιοχή τα Σαββατοκύριακα γιατί κυριολεκτικά πήζει από κόσμο.

Tip: Προτού επισκεφτείτε οποιαδήποτε ακτή, συμβουλευτείτε τον οδηγό για τις καθαρές παραλίες της Ελλάδας που θα βρείτε εδώ.

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top