Now Reading
Ο Χάρι Πότερ και το ενδεχόμενο live action σειράς στη μικρή οθόνη

Ο Χάρι Πότερ και το ενδεχόμενο live action σειράς στη μικρή οθόνη

Μια είδηση που χαροποιεί εκατομμύρια θαυμαστές του μικρού μάγου

Πηγές λένε στο The Hollywood Reporter ότι στελέχη των HBO Max και Warner Bros είχαν μια σειρά συναντήσεων με συγγραφείς με σκοπό να φέρουν το blockbuster franchise στην τηλεόραση. Μια τηλεοπτική σειρά ζωντανής δράσης του Χάρι Πότερ βρίσκεται σε εξέλιξη στο HBO Max. Πηγές λένε που υποστηρίζονται από την WarnerMedia ότι έχουν γίνει πολλές συνομιλίες με πιθανούς συγγραφείς που εξερευνούν διάφορες ιδέες προκειμένου να φέρουν την αγαπημένη σειρά μυθοπλασίας στην τηλεόραση.
Η επέκταση του κόσμου του Χάρι Πότερ παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τους HBO Max και Warner Bros., οι οποίοι μαζί με τη δημιουργό J.K. Το Rowling, ελέγχουν τα δικαιώματα. Ο Χάρι Πότερ είναι ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια IP της Warners.
Οι ειδήσεις ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για μια τηλεοπτική σειρά Χάρι Πότερ δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της αξίας του franchise της σειράς επτά βιβλίων της Warner Bros-Rowling που προσαρμόστηκε ως οκτώ ταινίες μεγάλου μήκους που κέρδισαν περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η Warners έχει επίσης τη σειρά ταινιών prequel των Fantastic Beasts, με το τρίτο σετ να αναμένεται τον επόμενο χρόνο και δύο πιθανότερο να έρθουν μετά.

Τα σχέδια για μια τηλεοπτική σειρά Χάρι Πότερ θα πρέπει να θεωρηθούν ως λογική κίνηση σε μια στιγμή που η WarnerMedia (όπως και άλλοι όμιλοι) δίνει προτεραιότητα σε υπηρεσίες ροής. Το HBO Max ιδρύθηκε πέρυσι και είναι το σπίτι της πολύτιμης πνευματικής ιδιοκτησίας της εταιρείας. Στην πλατφόρμα αυτή είναι διαθέσιμες οι ταινίες DC Comics, το mega-hit Friends (με μια επανένωση που σχεδιάζεται να κινηματογραφήσει τον Μάρτιο για την υπηρεσία), το Game of Thrones και όλα τα πρωτότυπα του HBO, συμπεριλαμβανομένου του Sex and the City.

Το franchise του Χάρι Πότερ έχει περίπλοκα ζητήματα δικαιωμάτων. Η Rowling ελέγχει το franchise και έχει λόγο σε οτιδήποτε αφορά το όνομα Χάρι Πότερ. Η NBCUniversal το 2016 υπέγραψε μια πλούσια επταετή συμφωνία δικαιωμάτων με την Warner Bros. Domestic TV Distribution, η οποία περιελάμβανε δικαιώματα μετάδοσης, καλωδιακής και συνεχούς ροής των ΗΠΑ στο franchise Wizarding World. Αυτή η συμφωνία, η οποία λήγει τον Απρίλιο του 2025, περιελάμβανε ψηφιακές πρωτοβουλίες, καθώς και περιεχόμενο και εκδηλώσεις θεματικών πάρκων. Το συμβόλαιο σήμαινε επίσης ότι τα στελέχη της Warners έπρεπε να κάνουν μια δευτερεύουσα συμφωνία που θα επέτρεπε τις ταινίες του Χάρι Πότερ να μεταδίδονται στο HBO Max όταν η υπηρεσία ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο. Οι ταινίες εγκατέλειψαν την υπηρεσία μετά από τρεις μήνες και θα επιστρέψουν σε πλατφόρμα του NBCUniversal, το Peacock, σε μια ημερομηνία που θα καθοριστεί αργότερα φέτος.

Δείτε Επίσης

Πηγή: hollywoodreporter.com

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top