Now Reading
Ο Μίκης Θεοδωράκης ζωντανεύει στο υπέροχο βιβλίο της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ «Ο παππούς μου ο γίγαντας»

Ο Μίκης Θεοδωράκης ζωντανεύει στο υπέροχο βιβλίο της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ «Ο παππούς μου ο γίγαντας»

Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. οι εκδόσεις Υδροπλάνο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ «Ο παππούς μου ο γίγαντας» στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η απώλεια του Μίκη Θεοδωράκη πριν από ένα χρόνο συντάραξε και βύθισε στη θλίψη ολόκληρη τη χώρα μας, όμως το όραμα και οι αξίες του μεγάλου δημιουργού συνεχίζουν να μας εμπνέουν και θα συνεχίζουν όσο μας συντροφεύουν η μουσική και τα τραγούδια του.

Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε και στα μικρά παιδιά για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου αυτού Έλληνα μουσικού συνθέτη με τη βοήθεια ενός νέου υπέροχου παιδικού βιβλίου, που μας χάρισε η Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ, γνωστή για τη γνώση και την αγάπη της για τη μουσική, γνώσεις που προσπαθεί να μεταλαμπαδεύσει στα παιδιά μέσω των μαθημάτων της αλλά και μέσα από τα παιδικά της βιβλία.

Το «Ο παππούς μου ο γίγαντας» είναι ένα βιβλίο για τους μικρούς μας φίλους με μεγάλη ιστορία απλωμένη στις σελίδες του αφού μπορεί αμέσως κανείς να καταλάβει ότι είναι ένα παραμύθι αφιερωμένο στον σπουδαίο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται όταν ο μικρός Μίκης το σκάει από το σπίτι του νυχτιάτικα
αναζητώντας το δέντρο που φύτεψε με τα ίδια του τα χέρια ο παππούς του ο γίγαντας.

Το δέντρο που κάτω από τον ίσκιο του ο παππούς του έγραψε τα πρώτα του τραγούδια, το δέντρο που ένωσε δικούς και αγαπημένους, το δέντρο που έδωσε καρπούς που δεν θα μαραθούν ποτέ, καρπούς όπως η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η αγάπη, η φιλία, η ειρήνη…


Ένας συνδυασμός του πραγματικού και του φανταστικού μέσα σε ένα βιβλίο που για μία
ακόμη φορά μάς ενώνει γύρω από έναν Γίγαντα της Τέχνης, όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης.
Γιατί, όπως έλεγε και ο ίδιος, τελικά πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σου απλώνουν το χέρι και θα τους απλώνεις κι εσύ το δικό σου για να ονειρεύεσαι μαζί τους μια πατρίδα ελεύθερη, έναν λαό ευτυχισμένο και μια κοινωνία δίκαιη.

Η Δέσποινα Μπογδάνη Σουγιούλ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Πιάνο, Μονωδία και Ανώτερα Θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο. Είναι απόφοιτος του Graduate School of Education, Harvard University σε τομείς όπως η διαφοροποιημένη διδασκαλία, η αξιολόγηση και η δημιουργία διαφοροποιημένης διαπολιτισμικής εκπαιδευτικής πράξης. Απόφοιτος του Διετούς Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών Carl Orff του Επιμορφωτικού Κύκλου της Σχολής Μωραΐτη. Απόφοιτος του Μεταπτυχιακού Κύκλου Σπουδών του ΕΚΠΑ στον τομέα της Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας.

Από το 1992 μέχρι σήμερα είναι Καθηγήτρια Μουσικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών.

Δίδαξε ως συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Νηπιαγωγών με θέμα τη Μουσικοκινητική Αγωγή.

Ίδρυσε και δίδαξε στο Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά και ενήλικες στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Έχει εκπονήσει ερευνητικά προγράμματα με θέμα τη διασύνδεση της Μουσικής Αγωγής με άλλα μαθήματα του Αναλυτικού Προγράμματος, την εφαρμογή Αναλυτικών Προγραμμάτων άλλων χωρών καθώς και τη διδασκαλία της Παραδοσιακής Μουσικής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, σεμινάρια και ευρωπαϊκά προγράμματα με θέμα τη διδασκαλία της Μουσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τον ρόλο της αφήγησης στην εκπαιδευτική πράξη. Είναι συγγραφέας πολλών παιδικών βιβλίων σε διάφορους εκδοτικούς οίκους καθώς και των εγχειριδίων του Οργανισμού για τη διδασκαλία του μαθήματος της Μουσικής στη Γ΄ και Δ΄ δημοτικού. Υπήρξε μέλος της συγγραφικής ομάδας των σεναρίων μαθημάτων της εκπαιδευτικής πλατφόρμας MITIDA και Φωτόδεντρο.

Δείτε Επίσης

Στην καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνονται η ίδρυση μπάντας κρουστών, η ίδρυση παιδικής ορχήστρας και χορωδίας στο Δημοτικό Σχολείο του Κολλεγίου Αθηνών και η δημιουργία παιδικών CD όπως Τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη, Βουτιά στο γαλάζιο της Safe Water Sports και πολλά άλλα.

Τέλος είναι ραδιοφωνική παραγωγός της παιδικής εκπομπής Τσέπες Γεμάτες Λέξεις κάθε Κυριακή πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Μεταδεύτερο.

Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. οι εκδόσεις Υδροπλάνο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Δέσποινας Μπογδάνη-Σουγιούλ «Ο παππούς μου ο γίγαντας» στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ. Σοφίας & Κόκαλη 1) – είσοδος ελεύθερη.

Η παρουσίαση θα είναι γεμάτη μουσική, χορό και πολλές εκπλήξεις!

Το βιβλίο είναι σε εξαιρετική εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top