Now Reading
Ο Μάιος μας έφτασε… με πολλές βιβλιοφιλικές συγκινήσεις και εκδηλώσεις

Ο Μάιος μας έφτασε… με πολλές βιβλιοφιλικές συγκινήσεις και εκδηλώσεις

Σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα βιβλία μάς προσκαλούν σε υπέροχες παρουσιάσεις

Τα βιβλία είναι οι καλύτεροί μας φίλοι και μαζί τους περνάμε υπέροχα παντού! Κι επειδή ο καιρός ωστόσο μας προκαλεί να βγαίνουμε έξω όλο και περισσότερο, οι παρουσιάσεις βιβλίων είναι μια δραστηριότητα που έχει να σας προσφέρει πολλά σε όλη την οικογένεια. Διαλέξαμε μερικές εκδηλώσεις από το Public, το Φεστιβάλ Bobos μέχρι και τη 19η ΔΕΒΘ!
 Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 19:00, στο Public Συντάγματος Ασφάλεια και τρόποι συμπεριφοράς στον απέραντο ψηφιακό κόσμο! Οι εκδόσεις Φουρφούρι παρουσιάζουν την Τετάρτη 3 Μαΐου, στις 19:00, στο Public Συντάγματος (αίθουσα εκδηλώσεων 5ου ορόφου), Το πρώτο μου smartphone, της Catherine Pearlman. Για το βιβλίο και την πολυσυζητημένη σχέση των παιδιών με το smartphone τους θα μιλήσουν οι: Κέλλυ Ιωάννου: Διευθύντρια του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας – Υπ. Δρ. Ψηφιακής Εγκληματολογίας Βασίλης Οικονόμου: Εκπαιδευτικός Διευθυντής πληροφορικής & ψηφιακής εκπαίδευσης στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών. Θέλω να δω το βιβλίο τώρα!
Σάββατο 6 Μαΐου στις 13:00 Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε το Σάββατο 6 Μαΐου στις 13:00, στην παρουσίαση του βιβλίου της Ομάδας Φ “Ήταν κάποτε ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ“, από τις εκλεκτικές εκδόσεις Φουρφούρι. Το “ΤΙΠΟΤΑ” είναι το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ βιβλίο της καταπληκτικής Ομάδας Φ στην ΠΡΩΤΗ τους ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, στο καράβι της Αγράμπελης! Η Ομάδα Φ, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μπουτόπουλος και Χάρις Σαπουντζή μαζί με τη κόρη τους, αγαπημένοι ήδη με το “όταν το κορίτσι αποφάσισε“, αυτή τη φορά, θα παίξουνε με τέμπερες για να δείξουν στους μικρούς αναγνώστες τι γίνεται όταν “το τίποτα, όλο ζητούσε να βρει κάτι.” Ελάτε να κάνετε ποδαρικό στο “ΤΙΠΟΤΑ” και να του ευχηθείτε να είναι καλοτάξιδο! Περισσότερα για το βιβλίο και τους δημιουργούς, μπορείτε να δείτε εδώ.
Σάββατο 6 Μαΐου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής – 13:00-14:30  Το αγαπημένο παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ, καλεί μικρούς και μεγάλους στη μεγαλύτερη οικογενειακή γιορτή της πόλης, το Σάββατο 6 Μαΐου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Μετά την επιτυχία των περασμένων ετών και την ενθουσιώδη συμμετοχή του κοινού, το Bobos επιστρέφει με ένα πρόγραμμα συναρπαστικότερο από ποτέ! Στον όμορφο κήπο του Μεγάρου μικροί και μεγάλοι θα παρακολουθήσουν επιλεγμένες παραστάσεις και δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά από 3 έως 12 ετών και τους γονείς – συνοδούς τους. ​Θέατρο, μουσική, χορός και μια σειρά πρωτότυπων εργαστηρίων και δράσεων, που στόχο έχουν να ψυχαγωγήσουν όλη την οικογένεια, να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και να τα ευαισθητοποιήσουν γύρω από σημαντικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι συγγραφείς αφηγούνται Χαλαρώνουμε απολαμβάνοντας αφηγήσεις επιλεγμένων παραμυθιών από τις συγγραφείς Αρετή Κατσαντώνη και Σοφία Πολίτου – Βερβέρη. Σχεδιασμός & Υλοποίηση: Εκδόσεις Φουρφούρι Ώρες: 13:00-14:30
4-7 Μαΐου 2023 – 19η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Περίπτερο 12 Γωνιά Παιδικών & Εφηβικών Εκδηλώσεων Θα είμαστε κι εμείς εκεί! Ελάτε να γνωριστούμε και να διασκεδάσουμε! Οι εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ σας προκαλούν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν! Πέμπτη 4 Μαΐου Παρουσίαση του βιβλίου «Φουρφούρης: Μουσική» Ταράμ-παμ-παμ! Ελάτε να γνωρίσετε τον Φουρφούρη! Πώς φτιάχνουμε μουσική; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε τη δική μας μπάντα; Πώς βγάζουν ήχο τα μουσικά όργανα; Ο Φουρφούρης περιμένει τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, μαζί με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Αγγελική Λάλου, για να παίξουν μουσική και ν’ απολαύσουν μουσικές δραστηριότητες. Σάββατο 6 Μαΐου – Παρουσίαση του βιβλίου «Σε ακούω» Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Σε ακούω» με ταυτόχρονη απόδοση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα. Με αφορμή το βιβλίο, θα γίνει συζήτηση για θέματα βαρηκοΐας-κώφωσης, αλλά και για την προσβασιμότητα ατόμων, και κυρίως παιδιών, με αισθητηριακές απώλειες σε κείμενα παιδικής λογοτεχνίας. Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος οι: Ελπίδα Καραγεωργίου, φιλόλογος MSc Eιδικής Aγωγής και βιβλιοπώλης, Ευανθία Πλαχούρα, κωφή διερμηνέας, ηθοποιός και πιστοποιημένη δασκάλα ΕΝΓ, και η Σταματία Σταϊκούδη, ακοολόγος. ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Εκδόσεις ΦΟΥΡΦΟΥΡΙ / Βιβλιοπωλείο ΒΙΝΙΕΤΑ Κυριακή 7 Μαΐου – Παρουσίαση της σειράς βιβλίων «Secret Hero Society» Οι εκδόσεις Φουρφούρι και οι Super Heroes Gr ενώνουν τις σούπερ δυνάμεις τους, για να παρουσιάσουν τη σειρά παιδικών comics της DC «Secret Hero Society». Ελάτε να ξεφυλλίσετε τις περιπέτειες της «Παρέας της Δικαιοσύνης», αλλά και για να δείτε από κοντά τους αγαπημένους σας σούπερ ήρωες, να φωτογραφηθείτε μαζί τους και να κερδίσετε μια προσωπική αφιέρωση στα βιβλία σας. Ελάτε! Είναι για καλό σκοπό! Οι Super Heroes Gr είναι μια ομάδα «ηρώων» που διοργανώνει εθελοντικά δράσεις για παιδιά με πολύ σοβαρές ασθένειες και για άτομα με αναπηρία ή νοητική στέρηση που έχουν πραγματικά ανάγκη να νιώσουν λίγη από τη μαγεία!
Πρωινοί Σελιδοδείκτες στο «σχεδία home» – Κυριακή 7 Μαΐου, 11:00 Το πιο λαχταριστό πρωινό ανάγνωσης συνεχίζει τον Μάιο με το «Κορίτσι και η φάλαινα» για να ζήσουμε το πιο ασυνήθιστο ταξίδι και να ανακαλύψουμε την μοναξιά, τα εμπόδια αλλά και την δύναμη της φιλίας . Τι πιο όμορφο να ξεκινάς το Κυριακάτικο πρωινό σου διαβάζοντας ένα βιβλίο, παίζοντας με την έμπνευση από τις σελίδες του και απολαμβάνοντας ένα νόστιμο δεκατιανό; Με διάθεση παιχνιδιάρικη και λιχούδικη το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και οι Εκδόσεις Φουρφούρι, παρουσιάζουν κάθε πρώτη Κυριακή κάθε μήνα, στις 11:00 τους «Πρωινούς Σελιδοδείκτες», μια δράση για παιδιά 5-10 ετών που συνδυάζει την φιλαναγνωσία με την δημιουργική απασχόληση (παιχνίδια, διάδραση, μουσική κ.α.) και ένα λαχταριστό δεκατιανό με σοκολατένιες αυγοφέτες από βιολογικά αυγά και χυμό πορτοκάλι. Πού θα γίνουν όλα αυτά; Μα φυσικά στο σπίτι της «σχεδίας», το «σχεδία home» (Κολοκοτρώνη 56 & Νικίου 2) στην καρδιά της Αθήνας! Μείνετε συντονισμένοι, η agenda μας θα ανανεώνεται συνεχώς!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top