Now Reading
Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου

Ο θηλασμός μειώνει τον κίνδυνο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου

Πόσοι μήνες, όμως, είναι αρκετοί, σύμφωνα με μια αμερικανική έρευνα;

Στα γνωστά οφέλη του θηλασμού έρχεται να προστεθεί ένα ακόμα: προστατεύει το μωρό από το λεγόμενο σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου, όπως έδειξε μια πρόσφατη μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια (ΗΠΑ).

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι οι μητέρες που θηλάζουν για τουλάχιστον δύο μήνες μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο που διατρέχει το μωρό τους να πεθάνει από το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Η συγκεκριμένη απειλή είναι μικρή αλλά υπαρκτή, δεδομένου ότι μόνο στις ΗΠΑ και μόνο το 2015, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων, πέθαναν από αυτήν 3.700 παιδιά ηλικίας μέχρι ενός έτους.

Και τι μπορείτε να κάνετε αν δυσκολεύεστε να θηλάσετε αποκλειστικά; Τα νέα είναι καλά. Όπως ανακάλυψαν οι ειδικοί, ο κίνδυνος του συνδρόμου μειώνεται ακόμα και στα μωρά που παράλληλα με το θηλασμό παίρνουν συμπλήρωμα. Επομένως, ακόμα και μια μικρή ποσότητα μητρικού γάλακτος, που χορηγείται για σύντομο χρονικό διάστημα, μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά!
Με ποιον ακριβώς τρόπο, ωστόσο, βοηθάει ο θηλασμός στην πρόληψη κατά του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου; Αυτό είναι ένα ερώτημα που μένει να διερευνηθεί.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top