Now Reading
Ο έρωτας μέσα από «Επιστολές που Έγραψαν Ιστορία»

Ο έρωτας μέσα από «Επιστολές που Έγραψαν Ιστορία»

Μαθήματα αγάπης μέσα από ερωτικές επιστολές που έμειναν στην Ιστορία

«Η επιστολή μπορεί να κρύβει τη δύναμη να προσφέρει, έστω για λίγα λεπτά, τον απαραίτητο αντιπερισπασμό από τις σκηνές μακελειού και απελπισίας που αντικρίζουν διαρκώς οι άντρες και οι γυναίκες που πολεμούν και να αναπτερώσει το ηθικό τους, σε μια περίοδο που το ηθικό είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωση».

Shaun Usher

Γνωρίστε τις «Επιστολές που Έγραψαν Ιστορία», την bestseller συλλογή επιστολών που παρουσιάζουν στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό οι Εκδόσεις Archive. Μια σειρά που τιμά και δοξάζει μια αγαπημένη μας συνήθεια, την επιστολογραφία. Επιστολές από αξιομνημόνευτα πρόσωπα τις ιστορίας σταχυολογούνται θεματικά και παρουσιάζονται υπό την επιμέλεια του Shaun Usher, δημιουργού της σειράς. Η σειρά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο του 2022.

Στο παρόν βιβλίο θα βρείτε επιστολές σχετικές με τον έρωτα, το πλέον δυνατό συναίσθημα, το οποίο έχει καταφέρει ουκ ολίγες φορές να επηρεάσει τον ρου της ιστορίας. Διαβάστε επιστολές των Νέλσον Μαντέλα, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, Πάτι Σμιθ, Μαρίνα Τσβετάεβα Νέλσον Μαντέλα, Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ, Πάτι Σμιθ, Μαρίνα Τσβετάεβα και πολλών άλλων.

Η δύναμη του έρωτα είναι τέτοια που κάνει μέχρι και τον Ναπολέοντα να γράφει ερωτικές επιστολές στην αγαπημένη του Ιωσηφίνα εν μέσω μαχών. Τον Τζόνι Κας να εκφράζει γραπτώς την αγάπη του στην Τζουν Κάρτερ ακόμα και αφού εκείνη πεθαίνει. Τη Σιμόν ντε Μποβουάρ να κρατά ζωντανή μια παράλληλη σχέση που τη χωρίζει ολόκληρος ο Ατλαντικός Ωκεανός και τη Φρίντα Κάλο να φλέγεται από πόθο για τον 21 χρόνια μεγαλύτερό της ζωγράφο Ντιέγκο Ριβέρα, σε μια συλλογή επιστολών για τη μαγική επίδραση που έχει στη ζωή μας το θαύμα που λέγεται έρωτας.

Απολαύστε ένα δείγμα, με την επιστολή του Ναπολέοντα προς την Ιωσηφίνα, σε προδημοσίευση.

ΧIΛIΑΔΕΣ ΦIΛIΑ ΤΟΣΟ ΠΑΘIΑΣΜΕΝΑ ΟΣΟ Η ΨYΧΗ ΜΟY

Ναπολέων Βοναπάρτης προς Ιωσηφίνα ντε Μποαρνέ

19 Ιουλίου 1796

Γεννημένος στη Γαλλία το 1769, ο Ναπολέων Βοναπάρτης θεωρείται ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και ισχυρούς στρατιωτικούς ηγέτες της Ιστορίας, ένας θρύλος της πολεμικής στρατηγικής. Η άνοδός του ήταν ταχύτατη και το 1804, έχοντας ηγηθεί της γαλλικής εκστρατείας στην Αίγυπτο και τη Συρία, στέφθηκε αυτοκράτορας των Γάλλων. Την επόμενη χρονιά ήταν βασιλιάς της Ιταλίας. Το 1795, καθώς είχε αρχίσει ήδη να αναρριχάται στις βαθμίδες, γνώρισε κι ερωτεύτηκε την Ιωσηφίνα ντε Μποαρνέ και μέσα σε μερικούς μήνες της έκανε πρόταση γάμου. Τον Μάρτιο του 1796, μόλις 48 ώρες μετά από τον γάμο τους, την άφησε για να οδηγήσει τον γαλλικό στρατό στον πόλεμο. Ο Ναπολέων ήταν ένθερμος επιστολογράφος και κατάφερε να γράψει αμέτρητες ερωτικές επιστολές προς τη γυναίκα του, ακόμα κι εν μέσω μαχών. Ήταν επίσης απίστευτα ανυπόμονος και απελπιζόταν κάθε φορά που καθυστερούσε η απάντηση της Ιωσηφίνας, όπως συνέβη και στις 19 Ιουλίου 1796.

Μαρμιρόλο

19 Ιουλίου 1796

Είμαι χωρίς γράμμα σου εδώ και δύο μέρες. Είναι τουλάχιστον η τριακοστή φορά σήμερα που κάνω αυτή τη διαπίστωση. Θα σκέφτεσαι πως αυτό είναι ιδιαιτέρως κουραστικό, εντούτοις δεν μπορείς να αμφισβητήσεις την τρυφερή και μοναδική αναστάτωση που μου εμπνέεις.

Επιτεθήκαμε στη Μάντοβα χθες. Αρχίσαμε ένα σφυροκόπημα με δύο συστοιχίες κανονιών και όλμους του πυροβολικού. Αυτή η καταραμένη πόλη ήταν όλη τη νύχτα στις φλόγες. Το θέαμα ήταν φρικτό και ταυτόχρονα μεγαλειώδες. Καταλάβαμε αρκετά αναχώματα κι ανοίγουμε την πρώτη δίοδο απόψε. Αύριο ξεκινάω για το Καστιλιόνε με τους αξιωματικούς κι εκτιμώ πως θα κοιμηθούμε εκεί. Έλαβα την αλληλογραφία από το Παρίσι. Είχε δυο γράμματα για σένα. Τα διάβασα. Παρόλο που αυτή μου η ενέργεια μου φαίνεται εντελώς φυσιολογική και παρόλο που τις προάλλες μου έδωσες την άδεια να το κάνω, φοβάμαι ότι μπορεί να ενοχληθείς κι αυτό με προβληματίζει πολύ. Θα ήθελα να τα σφραγίσω ξανά: αλίμονο! Θα ήταν απαίσιο. Αν φταίω, σε ικετεύω να με συγχωρέσεις. Σου ορκίζομαι πως δεν το έκανα γιατί ζηλεύω – και βέβαια όχι. Έχω σε πολύ μεγάλη εκτίμηση την αγαπημένη μου για κάτι τέτοιο. Θα ήθελα να μου δώσεις πλήρως την άδεια να διαβάζω τα γράμματά σου κι έτσι δεν θα υπάρχουν πλέον ούτε τύψεις ούτε ανησυχία.

Ο Ασίλ μόλις έφερε την αλληλογραφία από το Μιλάνο.       Κανένα γράμμα από την αγαπημένη μου! Αντίο, μοναδική μου χαρά. Πότε θα μπορέσεις να έρθεις κοντά μου; Θα πρέπει να έρθω να σε πάρω ο ίδιος από το Μιλάνο μου χαρά. Πότε θα μπορέσεις να έρθεις κοντά μου; Θα πρέπει να έρθω να σε πάρω ο ίδιος από το Μιλάνο.

Χιλιάδες φιλιά τόσο παθιασμένα όσο η ψυχή μου, τόσο αγνά όσο εσύ.

Δείτε Επίσης

Φώναξα τον ταχυδρόμο. Μου είπε ότι ήρθε στο σπίτι σου και του είπες ότι δεν είχες τίποτα για εκείνον. Φευ! Άτακτο, ασυνείδητο, σκληρό, τυραννικό, πρόσχαρο τερατάκι.

Γελάς με τις απειλές μου, με το πάθος μου. Αχ, ξέρεις πολύ καλά πως, αν μπορούσα να σε κλείσω μέσα στο στέρνο μου, θα σε φυλάκιζα εκεί!

Πες μου ότι είσαι χαρούμενη, υγιής και γεμάτη στοργή.

Βοναπάρτης

Επιστολές που Έγραψαν Ιστορία

Έρωτας

Shaun Usher

Μετάφραση: Χριστίνα Μανιά

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top