Now Reading
Ο Έλμο από το “Σουσάμι άνοιξε” στέλνει το δικό του μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Έλμο από το “Σουσάμι άνοιξε” στέλνει το δικό του μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά

Καθώς ετοιμάζεται κι εκείνος να γυρίσει πίσω στο σχολείο υπό τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας

Αυτή η νέα σχολική χρονιά είναι περίεργη και ξεκινάει με δύσκολες συνθήκες.

Η πανδημία του κορωνοϊού δημιουργεί καινούργιες ανάγκες και επιπρόσθετα δεδομένα που πρέπει συνεχώς να λαμβάνουν υπόψη τους, τόσο οι γονείς όσο και οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά.

Το άνοιγμα των σχολίων στο τέλος της άνοιξης και λίγο πριν το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς έδωσε σε όλους μια μικρή εικόνα για το πώς μπορεί και φέτος να εξελιχθούν οι συνθήκες, ανάλογα πάντα με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ας μην εστιάζουμε στο αβέβαιο μέλλον, ας επικεντρωθούμε στην κάθε μέρα, προσπαθώντας να κάνουμε την επιστροφή στο σχολείο μια υπόθεση όσο γίνεται πιο εύκολη κι όσο είναι δυνατό πιο ανώδυνη για όλους.

Παράλληλα με την ομαλή διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και σκοπών, κύριο μέλημα είναι η ασφάλεια και η υγεία όλων μας.

Διατηρούμε την ψυχραιμία μας και τη θετική στάση όσο γίνεται στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και όσον αφορά τη μετάδοση των πληροφοριών στο παιδί μας.

Ενημερωνόμαστε για τους κανόνες, τις επίσημες οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς, βρισκόμαστε σε επαφή με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και συνεργαζόμαστε μαζί τους όσο και όπως κρίνεται απαραίτητο.

Μαθαίνουμε στα παιδιά τη σημασία της ασφάλειας και της προστασίας. Το πώς και γιατί φοράμε μάσκα. Το πώς και γιατί κρατάμε αποστάσεις. Το πώς και γιατί πλένουμε τα χέρια μας και γιατί δίνουμε τόση προσοχή στην υγιεινή.

Τα παιδιά, πολύ περισσότερο από τους γονείς, είναι ευπροσάρμοστα.

Επίσης εκπαιδεύονται εύκολα και απορροφούν τις νέες πληροφορίες σαν σφουγγάρια.

Δείτε Επίσης

Επιπλέον μπορούν να μάθουν το οτιδήποτε πολύ πιο αποτελεσματικά μέσα από το παιχνίδι.

Εδώ μπορείτε να δείτε μαζί με το παιδί σας το μήνυμα που στέλνει ο Έλμο από το Σουσάμι Άνοιξε για την έναρξη της δικής του σχολικής χρονιάς.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βίντεο για να συζητήσετε με το παιδί σας τους δικούς του προβληματισμούς ή τις όποιες ανησυχίες.

Η ευχή μας είναι να έχουμε μια όσο γίνεται καλύτερη και πιο ασφαλή σχολική χρονιά για όλους.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top