Now Reading
Ο άγνωστος παράγοντας της αντρικής υπογονιμότητας

Ο άγνωστος παράγοντας της αντρικής υπογονιμότητας

Τον αποκαλύπτει μια νέα κορεάτικη έρευνα που έγινε σε εκατοντάδες χιλιάδες άντρες.

Η ηχορύπανση έχει συνδεθεί με πολλά προβλήματα υγείας στο παρελθόν, τώρα όμως μια νέα κορεάτικη έρευνα έρχεται να τη συσχετίσει και με την αντρική υπογονιμότητα.

Οι άντρες που κοιμούνται σε υπνοδωμάτιο με υψηλά επίπεδα θορύβου, άνω των 55 ντεσιμπέλ (ένταση που αντιστοιχεί σε ένα κλιματιστικό σε λειτουργία ή στη βοή ενός προαστιακού δρόμου) διατρέχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο υπογονιμότητας, όπως ανακάλυψαν ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ αφού ανέλυσαν τα στοιχεία 206.492 αντρών 20-59 ετών. Τα αποτελέσματά τους δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Environmental Pollution.

Παλαιότερες έρευνες πάνω στη γυναικεία γονιμότητα έχουν δείξει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην έκθεση σε υψηλά επίπεδα θορύβου και προβλήματα όπως ο πρόωρος τοκετός, η αποβολή και οι γενετικές ανωμαλίες του εμβρύου.

«Γνωρίζουμε ήδη ότι η ηχορύπανση επηρεάζει την αντρική γονιμότητα στα ζώα, αλλά η έρευνά μας είναι η πρώτη που δείχνει τις επιπτώσεις της στην υπογονιμότητα σε άντρες», συνόψισε μια από τους συγγραφείς της μελέτης ονόματι Dr Jin-Young Min.

Δείτε Επίσης

Σήμερα η υπογονιμότητα απασχολεί ένα στα έξι ζευγάρια, είτε περιστασιακά είτε μόνιμα, και οι Κορεάτες επιστήμονες πιστεύουν ότι η ηχορρύπανση μπορεί να είναι ένας από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που συντελούν σε αυτήν.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top