Now Reading
Καθημερινή φροντίδα του μωρού σου: τα βασικά βήματα για το μπανάκι, την ενυδάτωση και την αλλαγή πάνας

Καθημερινή φροντίδα του μωρού σου: τα βασικά βήματα για το μπανάκι, την ενυδάτωση και την αλλαγή πάνας

Όλοι οι μελλοντικοί γονείς ονειρεύονται τη στιγμή που θα κρατήσουν το μωρό τους στην αγκαλιά. Συνήθως, όμως, έχουν και αγωνία ή απορίες για την καθημερινή του φροντίδα!

Για να… ξεδιαλύνουμε το τοπίο και να βοηθήσουμε τους γονείς σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη στιγμή της ζωής τους, καταγράφουμε κάποια βασικά βήματα της περιποίησης ενός μωρού:

  1. Μπάνιο

Το μπάνιο προσφέρει στο μωρό τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση που χρειάζεται. Αυτό μπορεί να γίνεται 2-3 φορές την εβδομάδα, εφόσον η πάνα παραμένει καθαρή, όπως και το προσωπάκι και τα χεράκια του ή ακόμη και καθημερινά. Για να είναι ήρεμο το μωρό κατά τη διάρκεια του μπάνιου, σε περίπτωση που δεν του είναι τόσο ευχάριστο και αντιδρά, δημιουργούμε μια όμορφη ρουτίνα με χαδάκια και παιχνιδάκια, ώστε σύντομα να γίνει η αγαπημένη του.

Πολύ σημαντικό είναι επίσης, να έχουν επιλέξει οι γονείς προϊόντα που σέβονται το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα.

– Σώμα και μαλλιά: Το Gentle Cleansing Gel Mustela® με Βιολογικό Αβοκάντο και ήπια φόρμουλα είναι ιδανικό για καθημερινή χρήση σε σώμα, πρόσωπο και μαλλιά από την πρώτη ημέρα της γέννησης του μωρού*. Με 93% συστατικά φυσικής προέλευσης και σύνθεση που δεν προκαλεί δάκρυα, καθαρίζει απαλά και αποτελεσματικά, αφήνοντας μία μοναδική και ευχάριστη μυρωδιά. Επιπλέον, προστατεύει και καταπραΰνει το βρεφικό δέρμα και δεν το αφήνει να αφυδατωθεί από το σκληρό νερό του μπάνιου.

– Ομφάλιος λώρος: Οι γονείς, κατά τη διάρκεια του μπάνιου, καλό είναι να διατηρούν το κολόβωμα του ομφάλιου λώρου καθαρό και στεγνό, μέχρις ότου συρρικνωθεί και πέσει.

– Νύχια: Παρότι τα νύχια ενός μωρού είναι συνήθως απαλά, μπορούν, ωστόσο, να γρατσουνίσουν το ευαίσθητο δερματάκι του. Για το κόψιμο των νυχιών του υπάρχουν ειδικά ψαλιδάκια με στρογγυλεμένη μύτη. Extra tip: η κατάλληλη ευκαιρία για το κόψιμο των νυχιών τους είναι μετά το μπάνιο τους ή, εναλλακτικά, όταν κοιμούνται και τα χεράκια τους είναι χαλαρά.

  1. Αλλαγή πάνας

Στα μωρά, ειδικά στα νεογέννητα η αλλαγή της πάνας είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνεται ακόμα και πάνω από 8 φορές τη μέρα. Για την πρόληψη εμφάνισης ερεθισμών ή συγκάματος χρειάζεται η αλλαγή να γίνεται έγκαιρα αλλά και με προσεκτικά βήματα. Πιο συγκεκριμένα, οι γονείς αφού καθαρίσουν σχολαστικά τις ακαθαρσίες, είναι σημαντικό να εφαρμόζουν την κατάλληλη κρέμα, που θα καταπραΰνει το βρεφικό δέρμα και θα προλαμβάνει τυχόν ερεθισμούς.

Ιδανική στην περίπτωση αυτή είναι η Kρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1>2>3, η οποία παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα του δέρματος στη μηρογεννητική περιοχή από την πρώτη ημέρα της γέννησης*. Με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης, προλαμβάνει τους ερεθισμούς σε κάθε αλλαγή πάνας, καταπραΰνει από την πρώτη εφαρμογή και επανορθώνει τον δερματικό φραγμό με παρατεταμένη χρήση. Είναι κατάλληλη και ασφαλής στη χρήση για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και στο ατοπικό, αφού δεν περιέχει αρώματα και συντηρητικά! Επιπλέον, εφαρμόζεται πολύ εύκολα στη μηρογεννητική περιοχή, χωρίς να κολλάει στα δάχτυλα, ούτε να αφήνει υπολείμματα.

  1. Ενυδάτωση

 Η ώρα της ενυδάτωσης μπορεί να αποτελέσει μια ευκαιρία για… μασάζ, χαρά και δέσιμο μεταξύ γονιού και μωρού! Πόσω, δε, μάλλον όταν οι γονείς έχουν στη διάθεσή τους το προϊόν που θα προσφέρει στο μωρό τους την περιποίηση που έχει ανάγκη.

Η Hydra Bébé® Body Lotion Mustela® με Βιολογικό Αβοκάντο παρέχει άμεση ενυδάτωση στο βρεφικό δέρμα, με αποτέλεσμα μεγάλης διάρκειας, ενώ είναι κατάλληλη για χρήση από την πρώτη ημέρα της γέννησης του μωρού*. Με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης προστατεύει και ενδυναμώνει τον δερματικό φραγμό, αφήνοντας το δερματάκι του μωρού απαλό και μυρωδάτο. Η ανάλαφρη κρεμώδης υφή και η μοναδική μυρωδιά της θα κάνουν αυτήν την κρέμα ενυδάτωσης σίγουρα την αγαπημένη σας!

Η καθημερινή φροντίδα του μωρού είναι μία μοναδική, προσωπική στιγμή με τους γονείς τους, που τους φέρνει ακόμα πιο κοντά! Με την Mustela® μπορούν να την απολαμβάνουν για έως και 60 ημέρες με μόνο €0,67/ημέρα** με την συνδυαστική αγορά των:

Limited Edition Gentle Cleansing Gel Mustela® 750ml

Hydra Bébé® Body Lotion Mustela® 300ml

Limited Edition Κρέμα Αλλαγής Πάνας Mustela® VBC 1>2>3 150ml

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα στο www.mustela.com.gr/newborn-essentials και να αναζητήσετε όλα τα προϊόντα Mustela® στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

 

* Συμπεριλαμβανομένων των νεογνών που βγήκαν από τη Νεογνική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας
** Αφορά τη συνδυαστική αγορά των Gentle Cleansing Gel Mustela® 750ml, Hydra Bébé® Body Lotion Mustela® 300ml & Limited Edition Mustela® VBC 1>2>3 150ml
Ο υπολογισμός της αναγκαίας ποσότητας χρήσης ανά ημέρα κατανάλωσης έγινε εμπειρικά βάσει μιας συνήθους ρουτίνας χρήσης των προϊόντων σε βρέφη 0-6Μ ως ακολούθως: 3 φορές/ημ (2 αντλήσεις έκαστην για το Gentle Cleansing Gel), 1 φορά/ημ (2 αντλήσεις έκαστην για το Hydra Bébé® Body Lotion) και 3 φορές/ημ (1 χρήση έκαστην σε ποσότητα ίση με την επιφάνεια ενός κέρματος (0,10Λ του ευρώ) για την VBC). Χρήση μεγαλύτερης συχνότητας/ποσότητας οδηγεί σε ανάλωση των προϊόντων σε διάστημα μικρότερο των εξήντα (60) ημερών. Για τη φροντίδα του βρέφους να συμβουλεύεστε πάντα τον παιδίατρο ή άλλον εξειδικευμένο επαγγελματία υγείας. Η τιμή/ημέρα αποτελεί αναγωγή της τιμής ανά συσκευασία λαμβάνοντας υπόψη την ανωτέρω χρήση των προϊόντων. Ο υπολογισμός του κόστους/ημέρα ισχύει για την περίοδο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο που διαρκεί η προωθητική ενέργεια. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 25%: GENTLE CLEANSING GEL 750ML 17.21€, HYDRA BEBE BODY LOTION 300ML 13.09€, VBC 15OML 9.71€

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top