Now Reading
Οι «θησαυροί» που μπορώ να προσφέρω στο παιδί μου από μικρή ηλικία

Οι «θησαυροί» που μπορώ να προσφέρω στο παιδί μου από μικρή ηλικία

 Δραστηριότητες που δεν έχουν μεγάλο κόστος αλλά αξίζουν πολλά για εσάς και το παιδί σας

 

 

Ο κοινός χρόνος που περνάτε τα παιδιά σας βάζει τα γερά θεμέλια ενός δυνατού και υγιούς δεσμού μεταξύ σας και αναπτύσσει τη σωστή επικοινωνία. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι περίπλοκο ή δαπανηρό. Τα απλά και καθημερινά που σας φέρνουν πιο κοντά είναι αυτά που δημιουργούν τις πιο ισχυρές αναμνήσεις. Εδώ θα βρείτε τέσσερις προτάσεις για το πώς να φτιάξετε πολύτιμες στιγμές που θα θυμούνται για πάντα και που θα τους προσφέρουν σημαντικά οφέλη που θα τα ακολουθούν για μια ζωή.

Παίζουμε μαζί

Το να υπάρχει ένας χρόνος δικός σας αφιερωμένος στο να παίζετε με το παιδί σας σίγουρα θα συμβάλει σε πολλούς τομείς της ανάπτυξής του και θα το βοηθήσει να φτάσει στο σημείο να μπορεί να παίζει και μόνο του. Η δική σας «δόση» στο παιχνίδι του θα του ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και θα νιώσει συναισθηματικά γεμάτο από εσάς. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να βρίσκετε πάντα τον χρόνο αλλά ακόμα και μια μέρα την εβδομάδα αν την καθιερώσετε ως τη δική σας ώρα για παιχνίδι θα είναι κάτι που μετράει πολύ για εκείνο. Όσο για εσάς, θα δείτε πόσο αγχολυτικό θα είναι για τη ζωή σας καθώς επίσης θα νιώσετε πως «γνωρίζετε» το παιδί σας με έναν άλλο τρόπο και έρχεστε ουσιαστικά κοντά. Δεν χρειάζεται λοιπόν να κάνετε κάποια ειδική προετοιμασία για όλο αυτό, αρκεί να είστε εκεί καθισμένοι στο πάτωμα μαζί του και να το αφήσετε να σας οδηγήσει στον μαγικό κόσμο του παιχνιδιού του…

Διαβάζουμε μαζί

Τα βιβλία εμπλουτίζουν τη φαντασία του, το λεξιλόγιό του αλλά και την κριτική του σκέψη. Το να του διαβάζετε εσείς από μικρή ηλικία είναι ένας πραγματικός θησαυρός για την ανάπτυξή του αφού ταιριάζει απόλυτα με τη φωνή σας και με την αίσθηση της ασφάλειας που παρέχει ένας γονιός. Μαζί του, αποκτάτε αυτή την τελετουργική συνήθεια του βραδινού διαβάσματος παραμυθιού πριν τον ύπνο και είστε παρόν στην διαδικασία όπου δημιουργούνται συναισθήματα, ανησυχίες, σκέψεις και ερωτήματα που θα σας βοηθήσουν να έρθετε πιο κοντά και να «γνωριστείτε» καλύτερα.

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο όπου μπορείτε μαζί να βρείτε τους κρυμμένους θησαυρούς της ζούγκλας είναι η «Μυστική Ζούγκλα» από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μετά το «Μυστικό δάσος» που όλοι αγαπήσατε ένα ακόμα βιβλίο Ψάξε – Βρες για να ανακαλύψουν τα παιδιά τα ζωάκια που ζουν στη ζούγκλα!

Ταξιδεύουμε μαζί

Ένας πολύτιμος θησαυρός που μπορείτε να προσφέρετε στο παιδί σας είναι τα ταξίδια. Μπορείτε να ξεκινήσετε από νωρίς να ταξιδεύετε είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό και μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο ευέλικτα γίνονται τα παιδιά όταν ταξιδεύουν. Επίσης μπορεί να σκεφτείτε πως ίσως δεν έχει αξία να πάτε κάπου όσο είναι μικρά γιατί δεν θα το θυμούνται, ωστόσο οι κυτταρικές μνήμες είναι σημαντικές και τα συναισθήματα που θα έχουν κερδίσει θα τα συντροφεύουν για πάντα. Τα ταξίδια είναι το καλύτερο σχολείο, για αυτό μην αγχωθείτε αν θα χάσει μερικές μέρες από το σχολείο του, γιατί τα οφέλη είναι σημαντικότερα!

Απολαμβάνουμε τη φύση

Η φύση και οι δραστηριότητες έξω στην αυλή και το πάρκο μπορούν να διδάξουν πράγματα στα παιδιά που δεν τα συναντάνε στην τηλεόραση ή τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Ο καθαρός αέρας, ο ήλιος και οι δραστηριότητες στη φύση ενθαρρύνουν τη θετική διάθεση, τονώνουν την αυτοπεποίθηση και τη δημιουργικότητα και τα βοηθούν να είναι πιο ήρεμα καθώς οι ήχοι και οι μυρωδιές της φύσης μειώνουν το άγχος και το στρες. Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας και όλοι μαζί ετοιμαστείτε για ποδηλατάδες, πικ νικ, ή έναν περίπατο στο δάσος! Εάν εσείς το κάνετε προτεραιότητα να περνάτε χρόνο έξω στη φύση τότε θα μάθουν και τα παιδιά σας να το απολαμβάνουν!

 

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top