Now Reading
Οι αλλαγές που φέρνει η εγκυμοσύνη στο δέρμα μας και πώς να το φροντίσουμε

Οι αλλαγές που φέρνει η εγκυμοσύνη στο δέρμα μας και πώς να το φροντίσουμε

Υπάρχουν πολλά που αλλάζουν όταν έρχεται στο κόσμο μία νέα ζωή. Ένα από αυτά είναι το σώμα μας, που πρέπει να το περιποιηθούμε σωστά.

Ο ερχομός ενός παιδιού είναι μια πρωτόγνωρή και ξεχωριστή εμπειρία για τον κάθε γονιό. Υπάρχουν πολλά που αλλάζουν όταν έρχεται στο κόσμο μία νέα ζωή. Ένα από αυτά είναι το σώμα μας, που πρέπει να το περιποιηθούμε σωστά για να το απολαύσουμε ακόμη περισσότερο στο νέο πολύτιμο ρόλο του, αυτόν της μητρότητας!

Η εγκυμοσύνη είναι μια γλυκιά περίοδος που οδηγεί σε ένα πραγματικό θαύμα, τη γέννηση ενός μωρού. Η σπουδαιότητα αυτού του γεγονότος αποδεικνύει πως μια τόσο σημαντική αποστολή δεν μπορεί να μη φέρνει μαζί της κάποιες αλλαγές, που φυσικά αφορούν και το σώμα που φιλοξενεί τη νέα ανθρώπινη ζωή.

Η νέα μαμά βλέπει τα σημάδια στο δέρμα της και στο στήθος της να έρχονται απότομα και συχνά να επιμένουν για μήνες μετά τον τοκετό. Όμως με την κατάλληλη φροντίδα μπορούν να προληφθούν, να βελτιωθούν. Αρκεί να επιλέξει τους κατάλληλους συμμάχους περιποίησης για αυτόν τον σκοπό, όπως είναι η Mustela®, νούμερο 1 μάρκα στην Γαλλία*. Η Mustela®, εκτός από εξειδικευμένα και ασφαλή στη χρήση προϊόντα βρεφικής και παιδικής περιποίησης, κατάλληλα από την 1η ημέρα της γέννησης**, προσφέρει και ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης για μέλλουσες και νέες μητέρες, με 98% συστατικά φυσικής προέλευσης κατά μέσο όρο, για να απολαύσουν τη μητρότητα στον υπέρτατο βαθμό με απόλυτη ηρεμία.

Το σώμα αλλάζει
Αν μπορούσαμε να δούμε τι συμβαίνει στο σώμα μας από τη στιγμή που η νέα ζωή ξεκινάει τη διαδρομή της, θα μιλούσαμε για πραγματικό θαύμα της φύσης! Πράγματι, το σώμα φιλοξενεί μια θαυματουργή διαδικασία που οδηγεί στη γέννηση ενός νέου ανθρώπου και γι’ αυτό κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό αλλάζει για να τον φέρει στον κόσμο με ασφάλεια. Και όσο λαμβάνουν χώρα εσωτερικά αυτές οι σπουδαίες διεργασίες, τόσο εξωτερικά βλέπουμε σταδιακά τα σημάδια που αφήνουν πίσω τους, διαφορετικά σε κάθε γυναίκα, ξεχωριστά για την κάθε επιδερμίδα, μα τόσο κοινά για όλες.
Διανύοντας, λοιπόν, μια περίοδο που οδηγεί στην κορύφωση της έκφρασης φροντίδας, καθώς το μωρό αποζητάει από εμάς όλη τη μέριμνα και την αγάπη μας, οφείλουμε να ξεκινήσουμε φροντίζοντας τον εαυτό μας, χρησιμοποιώντας και επιλέγοντας προϊόντα με βάση τη φυσικότητα των συστατικών, την ασφάλεια στη χρήση για τη μητέρα αλλά και το μωρό, και φυσικά την κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητά τους. Μικρές, αλλά τόσο σημαντικές κινήσεις περιποίησης θα μας δώσουν ό,τι χρειαζόμαστε για να φροντίσουμε το δέρμα μας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά από αυτή.

Ραγάδες, οι συνήθεις ύποπτοι
Όταν σκεφτόμαστε το δέρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά από αυτό, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι ραγάδες ή αλλιώς ραβδώσεις. Οι χαρακτηριστικές αυτές γραμμές που εμφανίζονται στο δέρμα συνήθως προς το τέλος της εγκυμοσύνης, στην κοιλιά, στο στήθος ή ακόμη και σε γλουτούς και μηρούς, δημιουργούνται λόγω των ορμονικών αλλαγών που συμβαίνουν στον οργανισμό της μέλλουσας μητέρας και αποδυναμώνουν τις υποστηρικτικές δομές του δέρματος της, όπως οι ίνες ελαστίνης. Η πρόληψη είναι η πιο σπουδαία κίνηση ομορφιάς για την αντιμετώπιση των ραγάδων, καθώς με τα κατάλληλα προϊόντα Mustela® μπορούμε να δράσουμε γρήγορα και να προλάβουμε τον «τραυματισμό» του δέρματος στα επίμαχα σημεία.

Η Κρέμα για Ραγάδες Mustela®, είναι ικανή να προλάβει και να περιορίσει την εμφάνιση των ραγάδων, ενώ ενυδατώνει και καταπραΰνει από το αίσθημα τραβήγματος του δέρματος, χάρη στο έλαιο maracuja που περιέχει αφήνοντας το δέρμα απαλό και μεταξένιο. Είναι απόλυτα ασφαλής για χρήση από την πρώτη ημέρα της εγκυμοσύνης, με 97% συστατικά φυσικής προέλευσης ενώ δεν περιέχει καθόλου άρωμα!

Για όσες προτιμούν το λάδι, υπάρχει και αυτή η επιλογή, όπως το Λάδι για Ραγάδες Mustela®, που περιέχει 100% συστατικά φυσικής προέλευσης και μάλιστα βιολογικά πιστοποιημένα, το οποίο βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος, ώστε να συμβάλλει στην πρόληψη των ραγάδων.

Δείτε Επίσης


Πέρα από την πρόληψη στην εγκυμοσύνη, υπάρχει και η φροντίδα μετά από αυτή με ειδικά προϊόντα, όπως το Serum για Ραγάδες Mustela® για εγκύους και νέες μητέρες, που δρα στις πρόσφατες ραγάδες. Περιορίζει την εμφάνισή τους, ενισχύοντας την ελαστικότητα του δέρματος, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και προληπτικά.

Το στήθος και η σημαντική αποστολή του
Κάθε μέρα, από την πρώτη στιγμή της σύλληψης, το στήθος προετοιμάζεται για να φτάσει μετά τον τοκετό να αποτελεί την πηγή τροφής της νέας ζωής. Ακόμη και λίγα λεπτά μετά την εμφάνισή του στον κόσμο, το μωρό μπορεί να ακουμπήσει στο στήθος, να θηλάσει και να νιώσει όλη τη μητρική φροντίδα.


Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται ένας σημαντικός δεσμός ανάμεσα στη μαμά και στο μωρό, που όμως μπορεί στην αρχή να προκαλέσει ερεθισμό στις θηλές. Εκεί είναι που έρχεται η Mustela® να δώσει την πιο τρυφερή λύση, με την Κρέμα για Θηλές Mustela®. Με 100% συστατικά φυσικής προέλευσης και βασικό ενεργό συστατικό της το Ελαιόλαδο, γνωστό για τις θρεπτικές του ιδιότητες, καταπραΰνει και βοηθά στην αποκατάσταση του δέρματος, διατηρώντας την άνεση στο δέρμα κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ώστε οι νέες μητέρες να τον απολαμβάνουν πλήρως. Χωρίς πρόσθετο άρωμα, η ουδέτερη μυρωδιά της δεν διαταράσσει το μωρό κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Η πλούσια και κρεμώδης υφή της εφαρμόζεται τέλεια στο δέρμα και την καθιστά ευχάριστη στη χρήση. Είναι βιολογικά πιστοποιημένη, με φυσική & vegan φόρμουλα, ενώ το σωληνάριο της είναι ανακυκλώσιμο.

Έτσι, η νέα μαμά επανακτά την άνεση, την αυτοπεποίθηση και τη θηλυκότητά της, έχοντας αγαπήσει ακόμη περισσότερο το σώμα της για το σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει.

Όλα τα προϊόντα Mustela® διατίθενται στα φαρμακεία, στα ηλεκτρονικά φαρμακεία και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

*QuintilesIMS, Pharmatrend Database, Baby Care market, MAT Sept. 2019 τμχ. & αξία, Γαλλία
** Συμπεριλαμβανομένων των νεογνών που βγήκαν από τη Νεογνική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top