Now Reading
Νέα σειρά Online Συναντήσεων Φιλαναγνωσίας για γονείς και παιδιά

Νέα σειρά Online Συναντήσεων Φιλαναγνωσίας για γονείς και παιδιά

Aπό το Ίδρυμα Ευγενίδου

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, ανταποκρινόμενη στην επιθυμία του κοινού της για περισσότερες ηλεκτρονικές συναντήσεις σε κάθε κύκλο της Λέσχης μας, διαμορφώνει αναλόγως το πρόγραμμα που τόσο αγαπήθηκε. Έτσι, συνεχίζει την online λέσχη ανάγνωσης για γονείς και παιδιά, με κύκλους 6 διαδικτυακών συναντήσεων. Τα παιδιά ηλικίας Δ’, Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού, μπορούν να ζήσουν με τους γονείς τους την μοναδική εμπειρία ανάγνωσης επιλεγμένων βιβλίων από την ασφάλεια του σπιτιού τους.
Η φιλοσοφία της πρωτότυπης Λέσχης Ανάγνωσης που η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου έχει διοργανώσει στους χώρους της άλλες έξι χρονιές στο παρελθόν, μεταφέρεται εξ ολοκλήρου στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, λόγω των έκτακτων περιοριστικών συνθηκών του COVID-19, αλλά και για να καλύψει τους φίλους μας από απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Το πρόγραμμα είναι εμπνευσμένο από το Θέατρο αναγνωστών (Readers Theatre), το οποίο αποτελεί μία στρατηγική ανάγνωσης και ξεκίνησε ως ένας τρόπος παρουσίασης της λογοτεχνίας σε δραματική μορφή. Στην πορεία της εξέλιξής του, έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από διάφορες ηλικιακές ομάδες και σε διάφορες θεματικές περιοχές. Ιδιαιτέρως σε εφαρμογές που αξιοποιούν σενάρια με επιστημονικό περιεχόμενο, έχει διαπιστωθεί η ενίσχυση της κατανόησης επιστημονικών εννοιών.

Η θεματική ενότητα που επιλέχθηκε για αυτόν τον κύκλο φιλαναγνωσίας είναι η Μαθηματική λογοτεχνία. Σε αυτό το πρωτότυπο πρόγραμμα, τα παιδιά μαζί με ένα ενήλικο μέλος της οικογένειάς τους, συνεργάζονται για να γνωρίσουν τη χαρά της από κοινού ανάγνωσης, να βελτιώσουν την αναγνωστική τους ευχέρεια και τη σχέση τους με τα Μαθηματικά. Πιο συγκεκριμένα, έρχονται σε επαφή με αποσπάσματα επιλεγμένων βιβλίων μαθηματικής λογοτεχνίας, ολοκληρώνουν δραστηριότητες σχετικά με το περιεχόμενο των αποσπασμάτων, ζωντανεύουν τους ήρωες με τη φωνή τους και ολοκληρώνουν, πάντα σε συνεργασία, μαθηματικές προκλήσεις, οι οποίες θα καλλιεργήσουν τη μαθηματική τους σκέψη και θα τους αποκαλύψουν τη διασκεδαστική πλευρά των Μαθηματικών.

O πρώτος κύκλος ξεκινάει στις 13/1/2021 και περιλαμβάνει συνολικά έξι συναντήσεις, δύο συναντήσεις για το κάθε επιλεγμένο βιβλίο, μέσω του προγράμματος Teams. Κάθε συνάντηση έχει διάρκεια 60’-75’.

Τα επιλεγμένα βιβλία με τα οποία θα έρθουν σε επαφή οι συμμετέχοντες είναι: Τα έξυπνα παιχνίδια του κου Πλάτωνα (Δημήτρης Παναγάκος), Φαντασία και Μαθηματικά (Ιωάννης Σταμέλος), Η μία και μοναδική μαύρη θρούμπα (Λέλα Στρούτση).

Δείτε Επίσης

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης, είναι απαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα 210 9469662, 210 9469663, 210 9469620 και 210 9469683, από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30 – 16:30.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top