Now Reading
Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Μωσαϊκό απόλαυσης ή ο πιο εύκολος σοκολατένιος κορμός

Το πιο αγαπημένο και all time classic καλοκαιρινό γλυκό των παιδιών

Μωσαϊκό, κορμός, ή σοκολατένιο σαλάμι, με όποιο όνομα κι αν το ξέρεις το άκουσμα του ονόματός του είναι μία από τις γλυκές σου αναμνήσεις που σε πάει απευθείας σε ανέμελα παιδικά καλοκαίρια. Εύκολο, γρήγορο κι απλό, χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο, με υλικά που βρίσκεις παντού, είναι ένα γλυκό που μπορείς να ετοιμάσεις και να κερδίζεις τις καλύτερες εντυπώσεις, ακόμα και αν δεν ξέρεις να βράζεις ένα αβγό…

Το μόνο που χρειάζεστε είναι 5 συστατικά για αυτό το εύκολο επιδόρπιο σοκολάτας σαλάμι χωρίς ψήσιμο. Αυτό το ιταλικό λουκάνικο επιδόρπιο σοκολάτας είναι φτιαγμένο με λιωμένη σοκολάτα, μπισκότα τσαγιού βανίλιας, φιστίκια και φυσικά βούτυρο και βαριά κρέμα για να τα κρατήσετε μαζί.

Θα βρεις να κυκλοφορούν πολλές εκδοχές αυτού του κλασικού μεσογειακού επιδόρπιου. Ωστόσο όσο πιο απλό και λιτό, τόσο πιο αυθεντικό και ακόμα πιο νόστιμο. Αν θέλεις περισσότερη ποικιλία στον κορμό σοκολάτας σου, μπορείς να προσθέσεις δύο ειδών μπισκότων ή περισσότερα είδη ξηρών καρπών, ακόμα ίσως και αποξηραμένα φρούτα, όπως κράνμπερι. Η υφή του απαλής λιωμένης σοκολάτας σε συνδυασμό με τα τραγανά μπισκότα και τα φιστίκια είναι μια πραγματική απόλαυση που αξίζει να απολαύσεις.

 

Αν σου αρέσουν τα γλυκά που δεν απαιτούν ψήσιμο, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει.

 

Πώς να φτιάξεις κορμό σοκολάτας

 

Συστατικά

Μπισκότα τύπου πτι μπερ

φιστίκια

ημι-γλυκά τσιπ σοκολάτας

κρέμα γάλακτος

ανάλατο βούτυρο

Φτιάξε την κρέμα σοκολάτας συνδυάζοντας τσιπ σοκολάτας με ζεστή βαριά κρέμα και ανάλατο βούτυρο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατεύεις μέχρι να μαλακώσουν.

Μετά πρόσθεσε στην κρέμα σοκοκολάτας, τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακάτεψε καλά για να εξασφαλίσεις ότι όλα τα συστατικά κατανέμονται ομοιόμορφα.

Τοποθετείς το μείγμα σοκολάτας σε ένα φύλλο πλαστικού περιτυλίγματος και το τυλίγεις σφιχτά στο σχήμα ενός λουκάνικου ή σαλαμιού – εξού και η άλλη ονομασία του. Στη συνέχεια, δένεις και τα δύο άκρα και το βάζεις για περίπου 4 ώρες στην κατάψυξη έως ότου γίνει στέρεο.

Η ιστορία και η χώρα καταγωγής του γλυκού

Το σαλάμι σοκολάτας είναι ένα γνωστό πορτογαλικό / ιταλικό επιδόρπιο χωρίς ψήσιμο που αποτελείται από κακάο, σπασμένα μπισκότα, βούτυρο και μερικές φορές ξηρούς καρπούς. Αυτά τα συστατικά λιώνουν στη σοκολάτα και τυλίγονται σε σχήμα λουκάνικου για να αναπαράγουν την εμφάνιση του σαλαμιού. Σε μερικές χώρες το πασπαλίζουν με ζάχαρη άχνη. Στη χώρα μας έχουν επικρατήσει η ονομασία μωσαϊκό ή κορμός.

Δείτε Επίσης

 

Πώς να φυλάξεις τον κορμό σοκολάτας;

Μπορείς να διατηρήσεις τον κορμό σοκολάτας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες. Ή μπορείς να το διατηρήσεις παγωμένο εάν προτιμάς, προκειμένου να το αποθηκεύσεις για περισσότερο.

 

Μπορώ να παγώσω τον κορμό σοκολάτας;

Εάν θέλεις να παγώσεις τον κορμό σοκολάτας, τύλιξέ τον σφιχτά σε πλαστικό περιτύλιγμα. Στη συνέχεια τον τυλίγεις για άλλη μια φορά με αλουμινόχαρτο. Διατηρείται την κατάψυξη για έως και 1 μήνα.

 

Tip: Αντί για φιστίκια μπορείς να βάλεις καβουρδισμένα αμύγδαλα. Μπορείς να το πασπαλίσεις με άχνη ζάχαρη ή σκόνη κακάο.

 

Πηγή: botrini.gr

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top