Now Reading
Μικρά βήματα, μεγάλοι στόχοι: μύηση στα μυστικά της μεθόδου Kaizen

Μικρά βήματα, μεγάλοι στόχοι: μύηση στα μυστικά της μεθόδου Kaizen

Η ιαπωνική μέθοδος που θα αλλάξει τη ζωή σου

Αν μέχρι τώρα ήξερες μόνο το ζεν (zen) τώρα ήρθε η στιγμή να μάθεις για το Κάιζεν (kaizen) που σημαίνει «καλή αλλαγή». Ειδικά στις μέρες μας, με τις συνθήκες της πανδημίας να κάνουν αφόρητη μερικές φορές την καθημερινότητά σου, όταν η επιστήμη ή η επικαιρότητα δεν έχουν να σου δώσουν τις λύσεις που θες κι έχεις ανάγκη αυτή η ιαπωνική μέθοδος έχει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματά σου.

Σε μια κομψή, πανέμορφη, μινιμαλιστική έκδοση, το βιβλίο της Σάρα Χάρβεϊ «Kaizen – Μικρά βήματα, μεγάλοι στόχοι: Η ιαπωνική μέθοδος που θα αλλάξει τη ζωή σας» (που κυκλοφορεί από της Τέχνη της Ζωής-Brainfood Εκδοτική) κάνει αυτό ακριβώς που δηλώνει στον τίτλο του. Προσφέρει μια εξατομικευμένη και ευέλικτη προσέγγιση που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής σου.

Το φθινόπωρο για πολλούς είναι λίγο σαν την Πρωτοχρονιά, η αρχή όχι απλώς μιας νέας εποχής, αλλά ένα σημαντικό χρονικό σημείο με πολλά ξεκαθαρίσματα και νέα ξεκινήματα. Είναι η ιδανική εποχή λοιπόν για να βρεθεί αυτό το βιβλίο στα χέρια σου που ήδη από το χαρακτηριστική ιαπωνικής ιδιαίτερο εξώφυλλό του θα κερδίσει την προσοχή σου και μια καλή πρώτη εντύπωση που όσο το ξεφυλλίζεις, το διαβάζεις και το μελετάς –και κυρίως το χρησιμοποιείς– τόσο θα σε εντυπωσιάζει.

«Η διαρκής βελτίωση είναι καλύτερη από την αργοπορημένη τελειότητα» λέει ο Μάρκ Τουέιν και η συγγραφέας χρησιμοποιεί αυτό το quote για να σε βάλει το πνεύμα. Επιπλέον, χρησιμοποιεί για έναρξη τα λόγια της δικής της μαμάς «Σάρα, έχεις γίνει πραγματικά πολύ τακτική σε ζητήματα καθαριότητας από τότε που γύρισες από την Ιαπωνία. Αυτή είναι μια μεταμόρφωση που ποτέ μου δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να γίνει».

Επειδή λόγω των συνθηκών εσένα δεν σου ιδιαίτερα εύκολο να βρεθείς στην Ιαπωνία, η προσπάθεια της δικής σου μεταμόρφωσης βρίσκεται στα 8 κεφάλαια που αποτελούν αυτό το βιβλίο καθημερινής φιλοσοφίας, ιαπωνικής σοφίας και αυτοβοήθειας. Ένα πολύτιμο ευσύνοπτο και κατανοητό εγχειρίδιο για καθημερινή χρήση.

Όλα όσα σου είναι σημαντικά βρίσκονται εδώ: υγεία, εργασία, χρήματα, σπίτι, σχέσεις, νέες συνήθειες και προκλήσεις, λάθη κι αποτυχίες και η πολυπόθητη αλλαγή για πάντα.

Το βιβλίο αυτό θα σου μιλήσει αν ενδιαφέρεσαι για τις φιλοσοφίες της Ανατολής. Αν προσπαθείς να καλλιεργήσεις μια νέα συμπεριφορά ή να αποκτήσεις μια νέα συνήθεια αλλά σκοντάφτεις στις δυνάμεις του παρελθόντος. Αν θες να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου αλλά δεν ξέρεις πώς και από πού να ξεκινήσεις. Αν αναζητάς μια μέθοδο αυτοβοήθειας που θα σε μάθει να αξιοποιείς αυτό που είσαι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ουσιαστικά είναι μια μέθοδος επανεκπαίδευσης του εαυτού και του τρόπου ζωής. Ποιες συνήθειες έχεις, πώς σου δημιουργήθηκαν, ποιες ανάγκες σου ικανοποιούν και πώς και γιατί να τις αλλάξεις.

«Αν αφήσεις τη σκόνη να μαζευτεί, γίνεται βουνό» λέει μια ιαπωνική παροιμία – και αυτό το βιβλίο δίνει σαφείς οδηγίες για το πώς να μην αφήσεις να γίνουν βουνό όλα όσα θέλεις να αλλάξεις. Και κυρίως πώς να μη σου φαίνεται βουνό η διαδικασία της αλλαγής – για αυτό υπάρχουν ασκήσεις και μικρά βήματα για το πώς να καταφέρεις σταδιακά και ήρεμα αυτό που επιθυμείς και έχεις πραγματικά ανάγκη.  Όπως ακριβώς άλλωστε πολύ σωστά το λέει κι ο Κομφούκιος: «Ο άνθρωπος που μετακινεί ένα βουνό, ξεκινάει κουβαλώντας πετρούλες».

Δείτε Επίσης

https://www.instagram.com/p/CErCPyqqoOc/?utm_source=ig_embed

Τελειώνοντας αυτό το βιβλίο έχεις ολοκληρώσει μια ουσιαστική διαδρομή αυτογνωσίας. Ένα εσωτερικό ταξίδι κατανοήσεις του εαυτού σου, των ανθρώπων γύρω σου, των επιλογών σου, του περιβάλλοντός σου. Έχεις μάθει καλύτερα εσένα, τις ανάγκες, τις δυνάμεις και τις αδυναμίες σου και κυρίως έχεις μάθει να σε αγαπάς περισσότερο, να σε αποδέχεσαι αλλά και να αφήνεσαι να αλλάζεις συνειδητά έχοντας πρώτα συμφιλιωθεί με την επικριτική φωνή μέσα σου.

Αυτό το διάστημα τυχαίνει να είσαι και πολύ τυχερή καθώς υπάρχει μια σειρά σεμιναρίων της μεθόδου Kaizen που θα σε βοηθήσουν ακόμα περισσότερα να κατανοήσεις τα μυστικά της και να τα βάλεις στη ζωή σου με τον τρόπο που χρειάζεσαι προκειμένου να σου προσφέρουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη! Για πληροφορίες μπες εδώ

Πηγή: ΑllΥou

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top