Now Reading
Μια υπέροχη ιστορία φιλίας ζωντανεύει από τον Λευτέρη Ελευθερίου

Μια υπέροχη ιστορία φιλίας ζωντανεύει από τον Λευτέρη Ελευθερίου

Οι εκδόσεις Μάρτης μας προσφέρουν μια απολαυστική εκδοχή του βιβλίο “Ο φίλος μου ο Τζιμ”

Μια ωραία μέρα ο Τζακ αποφάσισε πως θέλει να γνωρίσει τον κόσμο. Περισσότερο απ’ όλα θέλει να δει τη θάλασσα, την τόσο γαλάζια, την τόσο μεγάλη… Το κλασικό πλέον βιβλίο της Kitty Crowther Ο φίλος μου ο Τζιμ (Ο μαύρος κότσυφας και ο άσπρος γλάρος, όπως πρωτοκυκλοφόρησε στα ελληνικά), που την καθιέρωσε στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού και έθιξε το ζήτημα της διαφορετικότητας και της αποδοχής, κυκλοφορεί ξανά στα ελληνικά σε αναθεωρημένη έκδοση και νέα μετάφραση, πιστή στο πρωτότυπο, της Μυρσίνης Γκανά.

Ο Τζακ, είναι ένας μαύρος κότσυφας που μένει στο δάσος και αγαπάει το νερό. Θέλει να γνωρίσει τον κόσμο και να δει τη θάλασσα. Μια μέρα ξεκινάει το ταξίδι του. Φτάνει στη θάλασσα, ετοιμάζεται να πετάξει και τότε συναντάει τον Τζιμ, έναν άσπρο γλάρο. Πετούν μαζί, περνούν τη νύχτα μαζί… πετούν και φτάνουν στο χωριό. Εκεί, όλα τα πουλιά είναι άσπρα… «Ποιο είναι εκείνο το παράξενο πουλί;» αναρωτιούνται. Όλοι τον κοιτάζουν περίεργα. Δεν τον συμπαθεί κανείς. Στεναχωρημένος ο Τζακ σκέφτεται να επιστρέψει. Ο Τζιμ όμως είναι πραγματικός φίλος. «Θα δεις που στο τέλος θα σε αγαπήσουν οι γλάροι… αλλιώς θα ‘ρθω εγώ στο δάσος μαζί σου», του λέει. Οι μέρες περνούν. Κάνουν πολλά πράγματα μαζί και η φιλία τους γίνεται ισχυρή. Μια μέρα, ο Τζακ βρίσκει ένα σεντούκι με βιβλία… ο Τζιμ τα χρησιμοποιούσε για να ανάβει τη σόμπα. Κανείς σ’ αυτό το χωριό δεν ήξερε να διαβάζει. Ο Τζακ όμως ξέρει… και στους γλάρους αρέσει να ακούνε ιστορίες.

Εκδότης ΜΑΡΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης Μάιος 2019
Αριθμός σελίδων 28
Διαστάσεις 25×25
Μετάφραση ΓΚΑΝΑ ΜΥΡΣΙΝΗ
Επιμέλεια ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΟΥΛΙΚΑ
Εικονογράφηση CROWTHER KITTY
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά) ΚΡΟΟΥΘΕΡ ΚΙΤΙ

Η Κίτι Κρόουθερ  γεννήθηκε στο Βέλγιο το 1970 και σπούδασε Graphic Arts στο Ινστιτούτο Saint-Luc στις Βρυξέλλες. Από το 1994 έχει δημιουργήσει περισσότερα από 35 βιβλία με δικά της κείμενα και εικόνες, ενώ  έχει εικονογραφήσει και έργα άλλων σπουδαίων συγγραφέων, όπως των Astrid Lindgren, Bart Moeyaert, Toon Tellegen κ.ά. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top