Now Reading
Μια ταινία μικρή μήκους animation ως φόρος τιμής για τους πολύτιμους οδηγούς-σκύλους τυφλών

Μια ταινία μικρή μήκους animation ως φόρος τιμής για τους πολύτιμους οδηγούς-σκύλους τυφλών

Με αφορμή την είδηση ότι πέθανε η Λάρα -ο πρώτος σκύλος οδηγός τυφλών στην Ελλάδα- βλέπουμε με τα παιδιά ένα υπέροχο animation

Η Λάρα, το γλυκό μαύρο Λαμπαραντόρ Ρετρίβερ με το καθαρό βλέμμα που έγινε σωτήριο βλέμμα για ανθρώπους που δεν έβλεπαν, πέθανε στις 26 Μαρτίου, έχοντας αφήσει πίσω της μια εξαιρετική ιστορία καθώς αποτέλεσε τον πρώτο σκύλο-οδηγό τυφλών στην Ελλάδα, και υπήρξε αιτία και αφορμή για την ίδρυση της σχολής σκύλων οδηγών τυφλών, Lara Guide Dog School.

Τιμούμε τη μνήμη και το έργο της, παρουσιάζοντας μια μικρή ταινία animation που υμνεί το έργο, την επιμονή, την πίστη και τη φροντίδα των σκύλων οδηγών τυφλών που προσφέρουν με αγάπη τις υπηρεσίες τους όπου χρειάζεται.

Η Λάρα υπήρξε Σκύλος-Οδηγός τυφλών από τον Οκτώβριο του 2005 έως το 2009 και ακολουθώντας πιστά το αφεντικό της, έχει ζήσει και ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου. Στο πλούσιο βιογραφικό είχε 16 ταξίδια με πλοίο, 68 με αεροπλάνο και πολλά ταξίδια με τρένα, λεωφορεία, μετρό, ενώ είχε πάρει μέρος σε δεκάδες σεμινάρια και πάτησε τα τέσσερα πόδια της σε πολλές ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις. Πέθανε σε ηλικία δεκαέξι ετών, έχοντας ζήσει μια γεμάτη και ευτυχισμένη ζωή.

Έργο της Ελληνικής Σχολής Σκύλων-Οδηγών “Λάρα”, που αποτελεί δόκιμο μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολών Σκύλων-Οδηγών (International Guide-Dog Federation), είναι να εκπαιδεύει και να παρέχει εντελώς δωρεάν σκύλους-οδηγούς σε άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης.

Δείτε Επίσης

Δείτε το βίντεο με τα παιδιά σας – η σχέση των παιδιών με ένα σκύλο είναι μια υπέροχη σχέση ζωής – όπως άλλωστε και με κάθε κατοικίδιο!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top