Now Reading
Μια νέα συνήθεια που διευκολύνει το θηλασμό

Μια νέα συνήθεια που διευκολύνει το θηλασμό

Μια νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι η καθυστέρηση κατά 12 ωρών του πρώτου μπάνιου του νεογνού αυξάνει τα ποσοστά αποκλειστικού θηλασμού

Κείμενο: childit.gr – απαγορεύεται η αναδημοσίευση

Μια νέα επιστημονική μελέτη δείχνει ότι η καθυστέρηση κατά 12 ωρών του πρώτου μπάνιου του νεογνού αυξάνει τα ποσοστά αποκλειστικού θηλασμού

Μια κλινική μελέτη της Cleveland Clinic στο Hillcrest Hospital του Οχάιο έδειξε ότι η καθυστέρηση του πρώτου μπάνιου του μωρού αύξησε τα ποσοστά θηλασμού. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, και άλλοι φορείς στο αμερικάνικο σύστημα υγείας, έκτοτε υιοθετήσαν τη νέα πολιτική.

Η Cleveland Clinic άλλαξε την πολιτική της για το μπανιάρισμα των νεογνών μετά από μελέτη της νοσηλευτικής ομάδας στο Hillcrest Hospital ότι η καθυστέρηση του πρώτου λουτρού του μωρού κατά τουλάχιστον 12 ώρες αυξάνει σημαντικά τα ποσοστά θηλασμού.

Κανονικά, με το που γεννιέται ένα μωρό, του δίνεται ένα λουτρό με σφουγγάρι, επειδή στο παρελθόν οι άνθρωποι αηδίαζαν σχετικά από τη φυσική επικάλυψη του αίματος και του αμνιακού υγρού που κάλυπτε το μωρό, δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης και νοσηλευτής Heather DiCioccio. Στο Hillcrest, όπου δουλεύει ο DiCioccio, τα περισσότερα μωρά έκαναν μπάνιο μέσα σε δύο ώρες από τη γέννηση, χωρίς όμως να έχουν συγκεκριμένη αιτιολόγηση.

Δείτε Επίσης

Αρχίζοντας τον Απρίλιο του 2016, ο DiCioccio και οι νοσοκόμοι στο Hillcrest Hospital στο Mayfield Heights εφάρμοσαν την πολιτική καθυστερημένου μπανιαρίσματος και στη συνέχεια συνέκριναν περίπου 500 μωρά που είχαν το άμεσο μπάνιο με άλλα 500 που λούστηκαν τουλάχιστον 12 ώρες μετά τη γέννηση.

Τα ποσοστά αποκλειστικού θηλασμού από 59,8% πριν την εφαρμογή του νέας πολιτικής έφτασε στο 68,2% μετά την αλλαγή αυτή.

Με τη νέα πρακτική, οι νοσοκόμες σκουπίζουν το αίμα, αλλά αμέσως δίνουν το μωρό στη μητέρα για να το κρατήσει πάνω της, δέρμα-στο-δέρμα, μια πρακτική που έχει πολλά γνωστά οφέλη, όπως της συγκόλλησης, της ρύθμισης της θερμοκρασίας και της επίτευξης του θηλασμού με φυσικό τρόπο. Ίσως αυτή η πρακτική να γενικευθεί και σε περισσότερα νοσοκομεία και σε περισσότερες χώρες.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top