Now Reading
Μια μαμά και επιδημιολόγος δίνει συμβουλές για το πώς να ταξιδέψετε με τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι

Μια μαμά και επιδημιολόγος δίνει συμβουλές για το πώς να ταξιδέψετε με τα παιδιά αυτό το καλοκαίρι

Πώς να κάνετε πιο ασφαλές το ταξίδι των φετινών διακοπών

Πολλοί γονείς προσπαθούν να ισορροπήσουν την ανάγκη για προσοχή κι ασφάλεια λόγω της πανδημίας και την επιθυμία να δώσουν στα παιδιά τους ένα «κανονικό» καλοκαίρι. Η Dr. Rhonda Spencer-Hwang, επιδημιολόγος και καθηγήτρια δημόσιας υγείας, παρέχει συμβουλές για το πώς οι οικογένειες μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια.

Ως επιδημιολόγος και μητέρα τριών (ηλικίας 6, 13 και 16 ετών), και έχοντας λάβει πολλές ερωτήσεις σχετικά με τις καλοκαιρινές διακοπές, είναι εδώ για να βοηθήσει με τα ταξιδιωτικά σας σχέδια. Με τον ιό να μη μας έχει αφήσει ήσυχους και καθώς εμφανίζονται νέες παραλλαγές, θα θελήσετε να προσθέσετε μερικά επιπλέον βήματα στην καλοκαιρινή σας ρουτίνα για να μειώσετε την πιθανότητα σύλληψης ή διάδοσης του ιού. Αυτές είναι οι συμβουλές της για να ταξιδέψετε με μεγαλύτερη ασφάλεια, απολαμβάνοντας το καλοκαίρι με την οικογένειά σας.

Μην το παρακάνετε

Ο πρώτος κανόνας είναι να αντισταθείτε στην επιθυμία να κάνετε τα πάντα. Καθώς τα πράγματα θα αρχίσουν να ξανανοίγουν, θα βομβαρδιζόμαστε με κάθε είδους διαφημίσεις που θα μας ενθαρρύνουν να κάνουμε τα πάντα. Αντισταθείτε στην παρόρμηση! Υπενθυμίζει συνεχώς στον εαυτό της να σταματήσει να νιώθει ότι πρέπει να αντισταθμίσει τον τελευταίο χρόνο. Είναι πιο σημαντικό να διατηρείτε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα, ειδικά επειδή η αύξηση του στρες μειώνει πραγματικά την ικανότητα του σώματός σας να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Κάντε λοιπόν στον εαυτό σας (και την οικογένειά σας) μια χάρη και αφήστε λίγο κενό στην ημερήσια διάταξη.

Προγραμματίστε από πριν

Το ταξίδι γίνεται ευκολότερο, αν και παραμένει δύσκολο σε ορισμένα μέρη. Ερευνήστε τα μέρη που κατευθύνεστε εκ των προτέρων, ελέγχοντας ιστότοπους και τοπικής επικράτειας / νομού για ενημερωμένες πληροφορίες για τα μέτρα που ισχύουν αλλά και το φορτίο του ιού και συνεχίστε να τα παρακολουθείτε.

Επίσης, ορισμένα μέρη και άλλες χώρες απαιτούν να κάνετε self test, που θα πρέπει να προγραμματιστεί εκ των προτέρων πριν από την πτήση σας (μπορείτε να επικοινωνήσετε με την αεροπορική εταιρεία με την οποία ταξιδεύετε για περισσότερες πληροφορίες). Ορισμένα μέρη ενδέχεται να απαιτούν περίοδο καραντίνας μόλις φτάσετε, κάτι που μπορεί να καταστρέψει τον σκοπό του ταξιδιού σας εκεί. Ενημερωθείτε για να μειώσετε την πιθανότητα ακυρώσεων διακοπών της τελευταίας στιγμής, οι οποίες πιθανώς δεν θα γίνουν δεκτές από όλα τα μέλη της οικογένειας.

Αποφασίστε για τη μεταφορά

Τα αεροπλάνα, τα τρένα και τα αυτοκίνητα είναι εντάξει για χρήση σε ταξίδια, αλλά διαφέρουν ως προς τους κινδύνους. Το ασφαλέστερο από αυτά τα τρία είναι το δικό σας αυτοκίνητο με μέλη του οικογένειάς σας. Ανεξάρτητα από το μέσο που χρησιμοποιείται, λάβετε προφυλάξεις όταν ταξιδεύετε σε δημόσιους χώρους. Ανεξάρτητα από το αν απαιτείται ή όχι, προτείνει να φοράτε μάσκα (ακολουθώντας τις οδηγίες), να κρατάτε αποστάσεις όσο καλύτερα μπορείτε και να πλένετε το χέρι ή να καθαρίζετε τα χέρια σας συχνά. Εφαρμόστε αυτήν την προσέγγιση ακόμη και αν είχατε το εμβόλιο. Δεν θέλετε να καταλήξετε εσείς ή η οικογένειά σας με οποιοδήποτε είδος ασθένειας, ειδικά όταν βρίσκεστε σε διακοπές.

Λάβετε υπόψη ότι ορισμένα μέρη ενδέχεται να απαιτούν μάσκα όταν φτάσετε εκεί, επομένως να είστε προετοιμασμένοι. Σε μικρότερες πτήσεις, προσπαθήστε να αποφύγετε το φαγητό ή το ποτό για να μην αφαιρέσετε μια μάσκα – αν και με τα νήπια αυτό μπορεί να είναι αδύνατη αποστολή. Σε θετικό σημείο, ένα υπέροχο γεγονός για την πλειονότητα των εμπορικών αεροπορικών εταιρειών σήμερα είναι ότι είναι εξοπλισμένες με υψηλής ποιότητας φίλτρα HEPA που βοηθούν στην απομάκρυνση των αερομεταφερόμενων σωματιδίων και ιών.

Επιλέξτε τον προορισμό σας με σύνεση

Προτείνει να εγκαταλείψετε θεματικά πάρκα, κρουαζιερόπλοια και άλλες δραστηριότητες που μπορεί να έχουν πολύ κόσμο ή απαιτούν πολύ χρόνο σε κοντινή απόσταση.

Σας συνιστά να πηγαίνετε στη φύση με τα παιδιά και να περνάτε έξω όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε! Επιστημονικές μελέτες αποκαλύπτουν τα θεραπευτικά οφέλη από το να ξοδεύετε χρόνο στη φύση – ακόμη και με την αναπνοή του ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Και είναι καλύτερο να αποφύγετε την εσωτερικού χώρους. Αντ ‘αυτού, εάν επιθυμείτε να δειπνήσετε, πάρτε το φαγητό και κατευθυνθείτε προς τον υπέροχο εξωτερικό χώρο ή επιστρέψτε στο ξενοδοχείο σας για ένα αυτοσχέδιο πικνίκ. Πιθανότατα να έχετε ήδη εφοδιαστεί με βρεγμένα μαντηλάκια.

Εάν πρόκειται να επισκεφθείτε ευάλωτα μέλη της οικογένειας (όπως η γιαγιά και ο παππούς), ξανασκεφτείτε το ταξίδι εάν δεν είχαν κάνει το εμβόλιο COVID-19. Θέλετε να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα ασφαλή, ειδικά εκείνα που μπορεί να είναι πιο ευάλωτα εάν μολυνθούν από τον ιό.

Για τους γονείς που δεν ταξιδεύουν ακόμα με προθυμία, ακούστε τη διαίσθησή σας και πηγαίνετε όταν και όπου αισθάνεστε άνετα.

Προσέξτε τα συμπτώματα

Δείτε Επίσης

Εάν εσείς ή κάποιο από τα μέλη της οικογένειάς σας εμφανίσετε οποιοδήποτε είδος συμπτωμάτων πριν από το ταξίδι σας, αλλάξτε τα σχέδιά σας. Ναι, μπορεί να σας κοστίσει χρήματα για ένα ακυρωμένο ταξίδι, αλλά ίσως να σώσετε τη ζωή κάποιου. Εάν αγοράσατε ασφάλιση ακύρωσης ταξιδιού ή εισιτήρια με δυνατότητα επιστροφής χρημάτων, αυτό θα σας βοηθήσει να ανακτήσετε το κόστος.

Αν έχετε συμπτώματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας, μην πηγαίνετε να επισκεφθείτε μέρη. Μείνετε στη θέση σας. Δεν θέλετε να εκθέσετε κανέναν.

Υιοθετήστε διαφορετική νοοτροπία

Ενώ βρίσκεστε εν κινήσει αυτό το καλοκαίρι, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, είτε από άλλους ταξιδιώτες, συνοδούς υπηρεσιών, είτε ακόμα και τα δικά σας παιδιά ή συνεργάτες. Αφήστε τα πράγματα να γλιστρήσουν και να ασκήσετε ακραία υπομονή. Φέτος, ξεκινήστε το ταξίδι σας με διαφορετική νοοτροπία – ακόμη και το ταξίδι στον προορισμό είναι μέρος της περιπέτειας. Κατά ειρωνικό τρόπο, αν και δεν είναι ασθένεια, η γκρίνια είναι επίσης μεταδοτική.

Μείνετε συνειδητοί για την υγεία

Ανεξάρτητα από τις ταξιδιωτικές σας ρυθμίσεις, φροντίστε να συμπεριλάβετε καθημερινά σχέδια για να παραμείνετε υγιείς. Κατά την τελευταία δεκαετία, έχει ερευνήσει τις συνήθειες των ανθρώπων που έχουν ζήσει 100 χρόνια και προσφέρουν εξαιρετικές συμβουλές στους γονείς για να σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε ενόψει της πανδημίας. Ενθαρρύνουν να μένετε ενυδατωμένοι και να τρώτε περισσότερα φυτικά τρόφιμα – φρούτα και λαχανικά, όχι μόνο τα πρώτα. Τα βακτήρια στο έντερο υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, οπότε είναι σημαντικό να ταΐζετε τους εσωτερικούς σας φίλους και να τους διατηρείτε υγιείς. Ένα υπέροχο μπόνους για τους γονείς, εάν η οικογένειά σας τρώει τακτικά κατά αυτόν τον τρόπο – βοηθά στην αύξηση της πιθανότητας επιτυχίας, από ακαδημαϊκούς στόχους έως αθλητικούς και πέραν αυτού.

(το άρθρο στηρίζεται σε δημοσίευση στο parents.com)

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top