Now Reading
Μια διαφορετική εκδήλωση για τη διαφορετικότητα

Μια διαφορετική εκδήλωση για τη διαφορετικότητα

Drag Queen Story Hour_Berlin Chapter από το Over the rainbow story time, σήμερα στις 19.15 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, Πειραιώς 260

Μία δράση που προβάλλει τη φαντασία και τη ρευστότητα των ταυτοτήτων, βασικά χαρακτηριστικά της παιδικής ηλικίας, φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με λαμπερά και θετικά παραδείγματα κουίρ ατόμων.
Είναι κατάλληλο το πρόγραμμα για παιδιά και ποια η χρησιμότητα ενός τέτοιου προγράμματος;
Η εξοικείωση των παιδιών με την έννοια της ρευστότητας του φύλου συνεισφέρει στη δημιουργία ενός κόσμου ασφαλή και δημοκρατικού, όπου η διαφορά είναι δικαίωμα και οι σχέσεις βασίζονται στην αποδοχή, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη. Προγράμματα τέτοιου τύπου είναι όχι μόνο κατάλληλα αλλά και απαραίτητα, αφού μειώνουν το φόβο απέναντι στο διαφορετικό και θέτουν τις βάσεις για την ελεύθερη έκφραση του ατόμου.
Παιδιά και γονείς μπορούν να έρθουν σε επαφή με καλλιτέχνες που αψηφούν τις αυστηρές ταξινομήσεις των φύλων και να φανταστούν έναν κόσμο, στον οποίο οι άνθρωποι ντύνονται όπως ακριβώς θέλουν και εκφράζουν με χαμόγελο και τραγούδι τον χαρακτήρα τους, ένα κόσμο στον οποίο η μεταμφίεση και το παραμύθι αποκτούν ζωή και η φαντασία γίνεται δημιουργία και πραγματικότητα.

Θέτουμε ως στόχο την πρώιμη ευαισθητοποίηση γι’ αυτό και απευθυνόμαστε σε μικρές ηλικίες, αφού θεωρούμε πως είναι απαραίτητη η έκθεση στην ποικιλομορφία για την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και την πρόληψη φαινομένων όπως το bullying και ο ρατσισμός.
Το Drag Queen Story Hour_Berlin Chapter εντάσσεται στο πρόγραμμα Over the rainbow story time.
Σχετικά με το Over the rainbow story time 
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διαδραστικών αφηγήσεων σε παιδιά που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ντραγκ κουίν, κουίρ και μη δυϊκά ως προς το φύλο άτομα (non-binary).

Σύλληψη – συντονισμός – επιμέλεια: Δώρα Ανδρουλιδάκη (Over the rainbow story time)

Μετάφραση – συγγραφή κειμένων: «Νάστα»

Μουσική επιμέλεια: Μatthieu Gayon 

Επιμέλεια κειμένων και υποστήριξη: Άννα Γεωργάτου 

Δείτε Επίσης

Αφήγηση και ερμηνεία: Imiterasu, Holly Grace

Είσοδος ελεύθερη, με δελτίο συμμετοχής. Ομάδα έως 30 παιδιών και γονιών

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top