Now Reading
«Με πληγώνει το γεγονός ότι ο γιος μου δεν έχει φίλους»

«Με πληγώνει το γεγονός ότι ο γιος μου δεν έχει φίλους»

Τι συμβαίνει όταν σε κάθε βόλτα στην παιδική χαρά το παιδί εισπράττει τη μία απόρριψη μετά την άλλη; H συγκινητική μαρτυρία της μητέρας ενός νηπίου…

Ο γιος μου τους θεωρεί όλους φίλους του. Από τους χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων μέχρι τους αγνώστους σε ένα κατάστημα. Δεν ρωτάει ποτέ «ποιος είναι αυτός;» αλλά «ποιος είναι αυτός ο φίλος;».

Όταν είμαστε σε δημόσιο χώρο, λέει «γεια» σε όλους τους περαστικούς. Είναι εκείνο το παιδί που θρονιάζεται δίπλα σε όποιον βρει σε μια αίθουσα αναμονής και του συστήνεται. Πιστεύει ότι κάθε κορίτσι με φορεματάκι είναι πριγκίπισσα και τα αντιμετωπίζει ανάλογα.

Ο γιος μου πιστεύει ότι όλοι είναι φίλοι του, παρόλο που δεν έχει κανένα φίλο. Όταν ο άντρας μου πήρε μετάθεση στο Ναυτικό, μετακομίσαμε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τους φίλους και τους συγγενείς μας. Αλλά και πριν, το παιδί της μοναδικής μου φίλης μαμάς ήταν η μοναδική κοινωνικοποίηση του γιου μου με παιδιά της ηλικίας του.

Καθώς δεν γνωρίζω καμία οικογένεια με παιδιά στην περιοχή όπου μετατεθήκαμε, άρχισα να τον πηγαίνω στην παιδική χαρά. Αμέτρητες φορές το αγοράκι μου έτρεξε σε κάποιο άλλο παιδί, δύο με τεσσάρων ετών, προσπαθώντας να παίξει μαζί του. Αμέτρητες φορές το άλλο παιδί έφυγε μακριά, αγνόησε το γιο μου ή του φέρθηκε άσχημα. Σε πληγώνει βαθιά το να βλέπεις να μη θέλει κανένα άλλο παιδί να παίξει με το παιδί σου.

Σίγουρα δεν βοηθάει και το γεγονός ότι ο γιος μου είναι μεγαλόσωμος για την ηλικία του. Σκύβει να πλησιάσει τους συνομηλίκους του, ενώ ταυτόχρονα δεν βρίσκεται στο ίδιο αναπτυξιακό επίπεδο με τα άλλα παιδιά του μεγέθους του. Απλά δεν ταιριάζει πουθενά, παρά τη φιλική προσωπικότητά του.

Σταδιακά λοιπόν οι βόλτες μας στην παιδική χαρά λιγόστεψαν. Δεν άντεχα να βλέπω το γιο μου να απορρίπτεται ξανά και ξανά, να βρίσκεται στην απέξω και να παίζει μόνος ενώ όλοι οι άλλοι σχημάτιζαν παρέες και περνούσαν ωραία. Όταν σταμάτησε να πλησιάζει άλλα παιδιά και άρχισε να αποδέχεται τη μοίρα του περιθωριακού, σταματήσαμε κι εμείς να πηγαίνουμε στην παιδική χαρά.

Δείτε Επίσης

Παρά την ατυχία του να βρει φίλους, οπουδήποτε αλλού εκτός της παιδικής χαράς τούς θεωρεί όλους φίλους του. Είναι φιλικός, αισιόδοξος. Εύχομαι κάποια μέρα να είναι εκείνος που θα υποδέχεται το καινούριο παιδί στην τάξη του. Εύχομαι να μην αφήνει κανένα παιδί να νιώθει στην απέξω.

Ο γιος μου δεν έχει φίλους, αλλά είναι φίλος με όλους.

Τι κάνετε όταν το παιδί σας δυσκολεύεται να κάνει παρέες; Διαβάστε εδώ τις συμβουλές της ειδικού.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top