Now Reading
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος ταξιδεύουμε στον γαλαξία

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος ταξιδεύουμε στον γαλαξία

3 animation μικρού μήκους ταινίες μας πηγαίνουν στα αστέρια

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος (World Space Week, WSW) είναι ένας ετήσιος εορτασμός που διαρκεί από τις 4 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου. Ορίζεται επίσημα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως: «διεθνής εορτασμός της επιστήμης, της τεχνολογίας και της συνεισφοράς τους στη βελτίωση της ανθρώπινης διαβιώσεως».

Στις 6 Δεκεμβρίου 1999 η Γενική Σύνοδος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ανακήρυξε την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος ως έναν ετήσιο εορτασμό που διαρκεί το επταήμερο από τις 4 ως τις 10 Οκτωβρίου εκάστου έτους. Η επιλογή αυτών των ημερών βασίσθηκε πάνω στην αναγνώριση δύο σημαντικών ημερομηνιών στην ιστορία της εξερευνήσεως του διαστήματος: Την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου της Γης, του Σπούτνικ 1, στις 4 Οκτωβρίου 1957, και την υπογραφή της διεθνούς Συνθήκης του Διαστήματος στις 10 Οκτωβρίου 1967.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος αποτελεί το μεγαλύτερο ετήσιο σύνολο εκδηλώσεων για το διάστημα παγκοσμίως

Το 2007 η Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος εορτάσθηκε σε 54 χώρες και στο διάστημα. Συνολικά αναφέρθηκαν 435 εκδηλώσεις σε 244 πόλεις, με τη συμμετοχή περισσότερων από 377.000 ανθρώπων. Οι εκδηλώσεις αυτές περιελάμβαναν εκτοξεύσεις πυραύλων, σχολικές δραστηριότητες, εκθέσεις, και ειδικές εκδηλώσεις σε πλανητάρια ανά τον κόσμο. Υπό το γενικό θέμα «50 χρόνια στο Διάστημα», πολλές εκδηλώσεις εκείνου του έτους τίμησαν την 50ή επέτειο από τη γέννηση της διαστημικής εποχής με την εκτόξευση του Σπούτνικ 1.

Το 2008 το γενικό θέμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Διαστήματος ήταν «Εξερευνώντας το Σύμπαν», το 2009 ήταν «Διάστημα για την εκπαίδευση», το 2010 «Μυστήρια του Σύμπαντος» και το 2012, ήταν η ανθρώπινη ασφάλεια από τις διαστημικές δραστηριότητες, προάγοντας την επίγνωση του ρόλου των τεχνητών δορυφόρων στη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και στην προστασία των ανθρώπων μέσα από λειτουργίες όπως η τηλεπισκόπηση της Γης, η ναυσιπλοΐα, οι επιχειρήσεις αναζητήσεως και διασώσεως, και οι τηλεπικοινωνίες. Τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν επίσης στην ιστορική εκτόξευση του ιδιωτικού διαστημοπλάνου SpaceShipOne και στους μελλοντικούς στόχους του αποικισμού από τον άνθρωπο κόσμων πέρα από τη Γη. Η Παγκόσμια Εβδομάδα του 2012 εορτάσθηκε σε 65 χώρες. Το 2015 το θέμα ήταν η «Ανακάλυψη». Υπό το θέμα “The Moon: Gateway to the Stars”, πολλές εκδηλώσεις της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2019 επικεντρώθηκαν στην 50ή επέτειο από την προσγείωση του Apollo 11, πρότζεκτ για την ανθρώπινη εξερεύνηση στη Σελήνη και παρατήρηση της Σελήνης με τηλεσκόπιο.

Το 2020, το θέμα της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος ήταν «Οι δορυφόροι βελτιώνουν τη ζωή» και ο Διευθύνων Σύμβουλος της SES, Steve Collar, ήταν ο Επίτιμος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Διαστήματος 2020. Το 2021, το «Women in Space» ήταν το θέμα. Το θέμα του 2022 είναι «Χώρος και Αειφορία.

Για παιδιά που ονειρεύονται να γίνουν αστροναύτες ή που απλώς δείχνουν αγάπη στην αστροφυσική και τη μαγεία του διαστήματος, και με αφορμή την Εβδομάδα Διαστήματος παρακολουθούμε μαζί τους, τρεις υπέροχες animation μικρού μήκους ταινίες και κάνουμε ένα βήμα να πλησιάσουμε τη μαγεία του άπειρου αυτού κόσμου!

Written & Directed από τον Nicholas Arioli

TAIKO Studios

Δείτε Επίσης

Directed by Andrew Chesworth and Bobby Pontillas Produced by Shaofu Zhang CG Supervisor: Joy Johnson Head of Pipeline: Andrew Jennings Music: Steve Horner

Story, Modeling, Rigging, Texturing, Lighting, Animation, Editing, Compositing by Lauren Mayhew

Original Score by Ben Bromfield

Και οι τρεις ταινίες τονίζουν το πείσμα, την προσπάθεια, το να βρίσκεις τη δύναμη να συνεχίζει ώστε να πετυχαίνεις ή να φτάνεις κοντά στα όνειρά σου!

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top