Now Reading
Μετρώντας τις κλωτσιές του μωρού σας, ίσως σώσετε τη ζωή του

Μετρώντας τις κλωτσιές του μωρού σας, ίσως σώσετε τη ζωή του

Ή γιατί η αμερικανική καμπάνια Count the Kicks φαίνεται να μείωσε τα κρούσματα θνησιγένειας.

Μία στις 160 κυήσεις, σύμφωνα με αμερικανικά στατιστικά στοιχεία, καταλήγει σε θνησιγένεια. Ο κίνδυνος γέννησης ενός νεκρού βρέφους είναι δεκαπλάσιος από εκείνον του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Παρ’ όλα αυτά, συχνά νιώθουμε αμήχανα να μιλήσουμε στο γυναικολόγο μας για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, από φόβο μήπως φανούμε «υπερβολικές» ή μήπως τον «κουράσουμε» με τις ερωτήσεις μας.

Όμως δεν είναι υπερβολή να μετράμε τις κλωτσιές του μωρού μας, όπως μας προτρέπει και μια αμερικανική καμπάνια που ξεκίνησε στην πολιτεία της Αϊόβα από μια ομάδα γυναικών σε πένθος, με τίτλο Count the Kicks.

Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε στη διάθεσή μας και μια εφαρμογή κινητού, που μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν, για iPhone και Android, από την ιστοσελίδα www.countthekicks.org, ώστε να αρχίσουμε να παρακολουθούμε τις κινήσεις του μωρού μας από την 28η εβδομάδα της κύησης. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε οποιαδήποτε ξαφνική αλλαγή στο μοτίβο της, δεν πρέπει να διστάσουμε να απευθυνθούμε στο γυναικολόγο μας ώστε να κλείσουμε ένα ραντεβού για υπέρηχο.

Δείτε Επίσης

Μάλλον όχι τυχαία, από τότε που ξεκίνησε η εκστρατεία Count the Kicks τα ποσοστά θνησιγένειας στην Αϊόβα μειώθηκαν κατά 26%. Μετρήστε λοιπόν τις κλωτσιές του μωρού σας. Μπορεί να σώσετε τη ζωή του.

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top