Now Reading
«Μαμά κλείσε το κινητό»

«Μαμά κλείσε το κινητό»

Τι πιστεύουν τα παιδιά για τη χρήση του κινητού από τους γονείς τους

Σημαντική επιρροή στην ψυχολογία των παιδιών αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην οικογενειακή ζωή φαίνεται ότι έχει η χρήση κινητών τηλεφώνων από τους γονείς, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε μαθητές αλλά και γονείς από τη βρετανική εταιρεία Digital Awareness UK.

Ένα από τα βασικότερα στοιχεία της έρευνας είναι ότι το 1/3 των παιδιών που συμμετείχαν, ηλικίας από 11 έως 18 ετών, είπαν ότι έχουν ζητήσει πολλές φορές από τους γονείς τους να σταματήσουν να ασχολούνται συνέχεια με το κινητό τους.

Το 14% των παιδιών είπαν ότι οι γονείς τους χρησιμοποιούν το κινητό τους ακόμα και την ώρα που τρώνε όλοι μαζί -όχι μόνο για κλήσεις αλλά και για να «σερφάρουν» στο Διαδίκτυο, αν και το 95% από τους 3.000 γονείς που συμμετείχαν υποστήριξε ότι δεν συμβαίνει αυτό.

Μάλιστα το 82% των παιδιών δήλωσε ότι αισθάνεται ότι όταν κάθεται όλη η οικογένεια να φάει θα πρέπει να μην χρησιμοποιεί κανένας το κινητό, ενώ το 22% θεωρεί ότι η υπερβολική χρήση του κινητού αποξενώνει τα μέλη της οικογένειας.

Ακόμα, το 36% των παιδιών είπε ότι έχει ζητήσει από τους γονείς τους να αφήσουν στην άκρη το κινητό αλλά από αυτό το ποσοστό σχεδόν τα μισά παιδιά είπαν ότι οι γονείς τους δεν τους έδωσαν σημασία και ότι απογοητεύτηκαν από τη συμπεριφορά αυτή.

Από την πλευρά τους, οι γονείς σε ποσοστό μόλις 10% δήλωσαν ότι θεωρούν πώς η υπερβολική χρήση του κινητού ενοχλεί τα παιδιά τους, αν και το 43% παραδέχτηκε ότι μάλλον ξοδεύει πολύ χρόνο στο Ίντερνετ.

Δείτε Επίσης

Το 37% των γονιών είπε ότι περνά κάθε μέρα «σερφάροντας» από 3 έως 5 ώρες, με το 5% να αποκαλύπτει ότι το Σαββατοκύριακο ο χρόνος αυτός αυξάνεται σε σχεδόν 15 ώρες συνολικά.

Τέλος, ένα από τα πιο ανησυχητικά ευρήματα της έρευνας είναι ότι ενώ τα παιδιά σε ποσοστό 47% προβληματίζονται για τη χρήση του Ίντερνετ, εκτιμώντας ότι προκαλεί έλλειψη ύπνου, οι γονείς σε ποσοστό μόλις 10% έδειξαν να ανησυχούν για τα προβλήματα ύπνου που μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική χρήση του Ίντερνετ στα παιδιά τους.

*από το Αθηναϊκό Πρακτορείο

© 2023 All rights reserved Powered by Brainfoodmedia.

ID - ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Scroll To Top